Moyu - Herbruikbaar notitieboek

Een notitieboekje van uitwisbaar steenpapier!

2 jaar geleden is MOYU opgericht uit liefde voor de natuur. Helaas heeft onze natuur het niet makkelijk en worden er elke minuut 40 voetbalvelden aan bomen gekapt. Wij vinden dat de vernietiging van deze belangrijke natuur moet stoppen.

Het speciale papier

Het notitieboekje bestaat dus niet uit papier, wat normaal van bomen wordt gemaakt. Dit boekje is gemaakt met steenpapier. Steenpapier voelt wat anders aan dan ‘normaal’ papier. Het is wat dikker, gladder en schrijft veel fijner. Het wordt gemaakt van steen-restafval in de vorm van kalksteen, wat vrijkomt tijdens het mijn-proces in Taiwan. Dit kalksteen wordt vermalen tot poeder en hier wordt het bindmiddel HDPE aan toegevoegd, wat ervoor zorgt dat het uitwisbare papier gemaakt kan worden.

Onze Frixion-pen

Schrijven kan met een Frixion-pen. Nadat de inkt is opgedroogd kan er gewoon over de tekst heen bewogen worden en kan het boekje gesloten worden. De geschreven tekst niet meer nodig? Dan is de tekst, het liefste met een natte doek, zo weg te vegen. Nadat de pagina dan droog is, kan deze opnieuw gebruikt worden. De inkt zal geen sporen en vlekken achterlaten na uitwissen. Na een paar maanden of een jaar is de tekst nog steeds even gemakkelijk uit te wissen!

Goed om te weten

  • In samenwerking met Trees for Kenya wordt er een boom gepland per aangeschaft MOYU boekje.
  • Er is géén hout en water nodig voor de productie van ons steenpapier: uiterst duurzaam dus.

Innovatie Lab

Er zijn veel innovaties die u als facilitair professional kunnen ontzorgen. In ons Innovatie Lab brengen wij veel van deze innovaties samen. Actief zoeken wij naar innovaties, maken een relevante selectie en presenteren deze overzichtelijk op dit platform. Bent u op zoek naar noviteiten die u ondersteunen bij uw facilitaire taken, dan bent u hier op de juiste plek. Wij specificeren ons met de innovaties op de thema’s Duurzaamheid, Robotisering en Hygiëne & Beleving. De SmartServant valt onder het thema Robotisering.

Benieuwd naar andere innovaties binnen Robotisering of een van de andere thema’s? Klik dan op een van de linken rechts.

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op met ons team