06 oktober 2022

Janneke Verkerk wordt algemeen directeur EW Facility Services

EW Facility Services heeft een nieuwe algemeen directeur aangesteld. Janneke Verkerk neemt op 14 oktober het stokje over van Bas Cornelissen, die deze functie de afgelopen 10 jaar met veel plezier vervulde. EW lanceerde eerder dit jaar haar aangescherpte bedrijfsstrategie en koppelde dit meteen aan een nieuwe merkbelofte: Expect more. Daarmee spreekt EW uit dat zij een vijfsterren gastvrijheid in schoonmaakdienstverlening wil creëren en positief wil bijdragen aan het leven van alle mensen die voor EW werken. In deze nieuwe fase verbindt de organisatie zich nu aan een algemeen directeur die hier, samen met alle EW’ers, opdrachtgevers, leveranciers en relaties, vol enthousiasme mee aan de slag gaat.

Janneke Verkerk wordt algemeen directeur EW Facility Services

Ondernemerschap

Verkerk heeft een lange staat van dienst, onder meer in de uitzendbranche. Wat haar kenmerkt is haar klantgerichte focus; het harmoniseren van het klantbelang en de eigen organisatiedoelstellingen om zo op basis van een strategisch partnerschap met opdrachtgevers en relaties samen te groeien en te ontwikkelen. En een groeiambitie is er, EW ambieert een omzet van €140 miljoen in 2025 binnen de segmenten waarin zij nu actief is. Extra focus legt zij op de segmenten zorg en kantoren & vastgoed, waar de organisatie kansen ziet voor een flinke uitbreiding van haar marktaandeel. Verkerk: “Uiteraard blijft hospitality van onveranderd groot belang. Vooral met onze mensgerichte gastvrijheid binnen het zorgsegment maken wij het verschil, waarbij EW ook de zorgprofessionals ontzorgt bij hun taken. Het segment kantoren & vastgoed zal profiteren van de flinke stappen die EW heeft gezet in de digitalisering, zodat facilitair managers kunnen sturen op basis van data.”

Samen doen

Groeien en ontwikkelen zijn ook binnen de eigen organisatie belangrijke speerpunten. Dit vertaalt zich bijvoorbeeld door in het aanbod van trainings- en opleidingsprogramma’s en de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Samenwerken en verbinden zijn hiervoor belangrijke voorwaarden. Dit verder doorontwikkelen is waar Verkerk zich sterk voor maakt. “EW wil het iedere dag nóg beter doen. Voor onze mensen, opdrachtgevers en iedereen daaromheen. Dat vraagt om veel aandacht voor de mens, zowel intern als extern. Denk aan het ontwikkelen van de talenten van mensen en het creëren van hechte en goed functionerende teams, maar ook aan het leveren van een maximale impact op gastbeleving en een medewerker- en klanttevredenheid die boven de markt uitstijgen.”

Divers directieteam

Met de komst van Verkerk is er een directieteam dat een gelijke man/vrouw verhouding kent en een goede afspiegeling vormt van de disciplines binnen de organisatie. Verkerk: Strategieën en innovaties bekijken we hierdoor vanuit meerdere invalshoeken en persoonlijkheidskernmerken, waardoor we met vertrouwen kijken naar de toekomst en de stappen die we gaan zetten.”

Symbolisch

Voor Bas Cornelissen werd het na bijna 25 jaar EW tijd voor een nieuwe stap. Hij zal binnen Cire Facility Group, de aandeelhouder van de facilitair dienstverlener, een directierol vervullen en als commissaris bij EW betrokken blijven. Het symbolische stokje draagt hij over tijdens het ‘EW Weekend’, een tweedaags evenement met zo’n 250 collega’s. Dit weekend bestaat al sinds de oprichting van EW en is een begrip binnen de organisatie. In teams strijden collega’s tegen elkaar in een leuke competitie waarna wordt afgesloten met een gezamenlijk feest. Een mooi startpunt voor Verkerk om zich onder te dompelen in de EW-cultuur en haar nieuwe avontuur te beginnen.

Anderen bekeken ook

14 juni 2024

De Dag van de Schoonmaker met uitreiking van zomergeschenken

In Nederland vieren we op 14 juni 2024 De Dag van de Schoonmaker. EW Facility Services is trots…

Lees meer
10 juni 2024

EW Service Awards uitgereikt aan de schoonmaakteams van the Market Hotel en Topaz Revitel

Elk jaar reikt EW Facility Services de EW Service Awards uit aan haar best presterende schoonmaakteams. Dit jaar…

Lees meer
02 mei 2024

Vijfde aflevering podcast ‘Achter de schermen bij’

 Via certificering (verder) verduurzamen Wat bij De Forensische Zorgspecialisten klein begon als een uitnodiging van…

Lees meer