Ook op afstand blijven wij onze collega’s trainen

De wereld ziet er op dit moment anders uit dan we begin dit jaar hadden kunnen bedenken. Voor sommige van onze collega’s betekent dit dat zij op een andere locatie dan normaal werken zoals in een ziekenhuis of een verpleeghuis. Ook zijn er hotels die worden gebruikt als zorghotels. Dit vraagt om andere schoonmaakvaardigheden dan binnen hotels of kantoren. Maar wat voor een aanpak vraagt werken op een zorglocatie? Waar moet rekening mee gehouden worden en waar ligt de focus? Om dit in goede banen te kunnen leiden volgen een aantal Housekeepers, Objectleiders, Rayonmanagers en trainers de e-learning module ‘Gezondheidszorg’ van SVS.

Terug naar overzicht
  • Datum:

Ook op afstand blijven wij onze collega’s trainen

E-learning ‘Gezondheidszorg’

Met behulp van deze e-learning module wordt in korte tijd de kennis op het gebied van de gezondheidszorg vergroot. De training bestaat uit instructiefilmpjes en opdrachten, waarmee iedereen zelf aan de slag gaat. Tussentijds vinden er digitale vergaderingen plaats om ervaringen te delen en vragen te stellen. Het trainen op afstand is wennen, maar werkt goed. Anke Mulder, trainer bij EW Facility Services: “Het is anders, maar om op deze manier kennisdelen werkt goed. De e-learning module is duidelijk en leerzaam. Zijn er vragen? Dan kunnen ze gesteld worden via een digitale meeting. Hier wordt ook veel gebruik van gemaakt. Met deze training zetten we net de puntjes op de i bij onze collega’s. Mooi dat we op deze manier hun kennis kunnen vergroten!”.

Overal anders

De basis van het schoonmaken (reinigen en desinfecteren) op een zorglocatie is bij ieder zorginstelling gelijk. Wel hebben zij ieder hun eigen protocollen. Daarom vindt de training voor onze schoonmaakmedewerkers ‘on the job’ plaats. Anke Mulder: “Hierdoor kunnen we met de specifieke richtlijnen van de locatie rekening houden.”

Tijd voor een complete patiëntbeleving? Doet u de zorg, dan doe wij de rest!