Het Cultuurgebouw

Onze schoonmaakpartner moet net zo veelzijdig zijn als wij.

Het Cultuurgebouw in Haarlemmermeer is niet zomaar een gebouw. Het is een bijzonder complex waar veel te beleven, te genieten en te leren valt. Het gebouw beschikt over vijf podiumzalen, een popcafé, diverse vergaderlocaties, een bibliotheek met lees-, leer- en werkplekken en talrijke dansstudio’s, ateliers, muzieklokalen en oefenstudio’s. Best logisch dus dat zij in 2015 via een Europese aanbesteding op zoek gingen naar een schoonmaakpartner die net zo veelzijdig zou zijn als het Cultuurgebouw zelf.

De beoordeling
8,2
  • Kwaliteit dienstverlening

  • Flexibiliteit

  • Hospitality Factor

  • Oplossingsgerichtheid

Het Cultuurgebouw

Flexibele schoonmaak

EW Facility Services was een van de partijen die reageerden op de aanbesteding. Het Cultuurgebouw zocht naar een flexibele partner die de schoonmaak van een cultureel verzamelgebouw voor haar rekening kon nemen. Bij de uitvraag werd al gesproken over de verschillen binnen het gebouw; deze zijn vrij groot. Zo hebben zij bijvoorbeeld een schouwburg, maar ook een poppodium. Dit trekt verschillende bezoekers met bijbehorende behoeftes. Een andere tegenstelling is de bibliotheek en de ruimtes waar creatieve cursussen worden gegeven. Waar in de ene ruimte hooguit stof hoeft worden afgenomen, wordt er in de andere ruimte veel gebruik gemaakt van verf en klei. Dit vraagt om andere manieren van schoonmaak.

Belangrijke factoren

Naast de standaard schoonmaakwerkzaamheden, heeft het Cultuurgebouw in de aanbesteding een aantal open vragen gesteld. Op de ervaring bij soortgelijke opdrachtgevers, het werken aan de hand van een evenementenhandboek en de flexibiliteit in de schoonmaakuren scoorde EW Facility Services hoog. Dat waren factoren die voor Het Cultuurgebouw heel belangrijke waren en zijn. Om dit beter inzichtelijk te krijgen, is er contact geweest met soortgelijke organisaties als Het Scheepvaartmuseum en Het Concertgebouw. “Het Scheepvaartmuseum had net een conferentie voor de Europese Gemeenschap georganiseerd, waar EW Facility Services de facilitaire taken op zich had genomen. Dat gaf voor mij de doorslag: als ze op dat niveau kunnen meekomen, dan geeft dat veel vertrouwen voor de toekomst.” Een andere doorslaggevende factor was het afgeven van hoge rapportcijfers voor de kwaliteitsmetingen. Dit gaf voor Het Cultuurgebouw de garantie dat EW Facility Services zich ten doel stelt de schoonmaakkwaliteit op een hoog en constant niveau te houden.

Kritisch zijn & blijven

Inmiddels werken de twee partijen ruim drie jaar samen en zijn ze hier beiden zeer tevreden over. EW Facility services wordt geroemd om de proactieve benadering. Het faciliteren van een goede samenwerking is iets wat zij van nature nastreven. Niet alleen met hun contactpersonen bij Het Cultuurgebouw, maar ook met de overige facilitaire partners van Het Cultuurgebouw. Daarnaast communiceren zij duidelijk en wordt van tijd tot tijd de klantbeleving gemeten. Door het afgeven van hoge rapportcijfers voor de kwaliteitsmetingen stelt EW Facility Services zich ten doel de schoonmaakkwaliteit op een hoog en constant niveau te houden. Natuurlijk zijn er in de afgelopen drie jaar ook mindere periodes geweest, maar daar wordt heel adequaat op gereageerd door de EW Facility Services. “Met de huidige accountmanager hebben we een heel goed contact en dat resulteert ook in goede schoonmaak en continuïteit. Uiteindelijk blijft het mensenwerk. Het is dan ook aan ons om kritisch te blijven op het werk en dit waar nodig in goede banen te leiden.“

EW Facility Services verzorgde de facilitaire taken voor een belangrijke conferentie. Dat gaf voor mij de doorslag: als ze op dat niveau meekomen, dan geeft dat veel vertrouwen voor de toekomst.
Leonie Thomas Contractmanager Het Cultuurgebouw

Benieuwd hoe wij de reis van optimale facility services samen kunnen beginnen?