Robot Sam

Sneller, veiliger en geautomatiseerd desinfecteren

Robot SAM-UVC van het Nederlandse bedrijf Loop Robots desinfecteert ruimtes snel, veilig en geautomatiseerd met krachtig UV-C licht. Robot SAM maakt hierbij gebruik van slimme mobiele robottechnologie waardoor hij zich zelfstandig door elke ruimte kan verplaatsen om schaduwwerking van het UV-C licht te minimaliseren. SAM is in Nederland uitgebreid getest en gevalideerd door onder andere het UMCG, Radboudumc, CWZ en het LUMC en wordt al in meerdere ziekenhuizen in de Benelux ingezet.

Vertel mij meer!

  Hoe werkt Robot SAM?

  Robot SAM is een krachtig gereedschap voor de Schoonmaakmedewerker, maar helemaal alleen kan hij het niet. De Schoonmaakmedewerker blijft verantwoordelijk voor het reinigen van de ruimte met een microvezel doek en water voordat SAM ingezet kan worden om de ruimte te desinfecteren. SAM desinfecteert een standaard eenpersoonskamer met sluis en eigen badkamer al binnen 15 minuten. Daarnaast wordt SAM ingezet om operatiekamers, IC-units en cleanrooms te desinfecteren. Naast dat SAM zorgt voor een hogere en beter geborgde kwaliteit van het desinfectie proces, wordt ook het gebruik van schadelijke chemische middelen geminimaliseerd.

  Wil je meer weten over robot SAM, of eens langskomen bij een van de ziekenhuizen SAM ingezet wordt? Neem dan contact met ons op.

  Innovatie Lab

  Er zijn veel innovaties die u als facilitair professional kunnen ontzorgen. In ons Innovatie Lab brengen wij veel van deze innovaties samen. Actief zoeken wij naar innovaties, maken een relevante selectie en presenteren deze overzichtelijk op dit platform. Bent u op zoek naar noviteiten die u ondersteunen bij uw facilitaire taken, dan bent u hier op de juiste plek. Wij specificeren ons met de innovaties op de thema’s Duurzaamheid, Robotisering en Hygiëne & Beleving.

  Benieuwd naar andere innovaties? Klik dan op de link rechts.

  Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

  Neem contact op met ons team