2. Schoonbeleving toevoegen

Eén van de trends in de onderwijssector is dat onderwijsinstellingen veel meer een ontmoetingsplek zijn geworden. Schone en gastvrije gebouwen zijn daarbij het visitekaartje van een universiteit of hogeschool. Het bieden van aantrekkelijke faciliteiten is een must om studenten aan te trekken en te behouden. Een hoge schoonmaakbeleving is dan ook een must. Hieronder lees je hoe gastvrije schoonmaak meer vorm krijgt in de praktijk en waar je op kunt letten bij het selecteren van jouw schoonmaakdienstverlener.

Representatieve schoonmaakmedewerkers

Medewerkers die er verzorgd en goedgekleed uit zien, stralen trots en hospitality uit. Het gaat hierbij om moderne werkkleding, dichte nette schoenen, bijvoorbeeld een geschoren gezicht of lange haren vast in een staart. Je kunt je voorstellen dat het voor medewerkers ook fijn is om een volledige set werkkleding te krijgen en niet enkel een schortje voor over de eigen kleren. De representatieve uitstraling geldt ook voor de werkwagens, middelen en materialen. De werkwagens staan vaak op plekken waar deze zichtbaar zijn voor de studenten en medewerkers. Opgeruimde wagens van goede kwaliteit laten professionaliteit zien.

Gedrag en houding van schoonmaakmedewerkers

Een vriendelijke groet en getoonde proactiviteit door schoonmaakmedewerkers vergroten de gastvrije beleving van de gebruikers van jouw gebouw. Het maakt ze niet alleen zichtbaar als persoon maar ook hun werk wordt zichtbaarder. Besteed daarom aandacht aan de hospitality en gastvrijheid van schoonmaakmedewerkers. Bij EW doen we dit bijvoorbeeld door onze mensen op te leiden in onze Hospitality Academy. En regelmatig spelen schoonmakers het door onszelf ontwikkelde Hospitality Spel, met opdrachten en vragen die bijdragen aan belevingsbewustzijn. De kracht van herhaling is belangrijk voor het succesvol doorvoeren van gastvrijheid.

Inzet van een Facility Host

De Facility Host is niet zomaar een dagkracht, maar een dagkracht met een belevingsverhogende rol. Hij of zij heeft niet alleen te maken met dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden, maar ook met servicewerkzaamheden en nalooprondes. Daarnaast ondersteunt deze persoon bij ad hoc werkzaamheden en de opvolging van verzoeken en calamiteiten. En wat dacht je van het wegwijzen van bezoekers of het helpen van een student die zijn koffie omstoot. Een perfecte ondersteuning bij het bepalen van de beleving. De Facility Host onderscheidt zich door een proactieve servicegerichte houding en kenmerkende nette kleding. De Facility Host is op de dag het aanspreekpunt voor alle facilitaire zaken en staat daarom in direct contact met jou, de studenten, medewerkers en bezoekers. Om die reden selecteren wij onze Facility Hosts, naast klantgerichtheid en proactiviteit, ook op uitstekend signalerend en meertalig communicatief vermogen.

Gebruikers tevreden?

Ben je benieuwd wat studenten, medewerkers en bezoekers vinden van de hygiëne, beleving, voorzieningen of de algehele ervaring binnen jouw onderwijsinstelling? Schoonbeleving is namelijk meer dan schoon alleen. De schoonmaakdienstverlener kan voor jou de schoonbeleving van de gebouwgebruikers in kaart brengen met een klantbelevingsmeetsysteem. Kies voor een flexibel systeem dat makkelijk op verschillende locaties, plaatsen en verdiepingen te gebruiken is, zoals een zuil met knoppen of een QR-code. Zo kun je de behoeftes en scores van verschillende gebieden goed in kaart brengen en kan je dienstverlener gericht verbeteren. EW gebruik hiervoor Moodus. De data komt realtime binnen. Vraagt een antwoord om een directe schoonmaakactie? Dan regelen we dat meteen. Doordat we de antwoorden ook uitgebreid analyseren ontdekken we trends en doen we toekomstige voorspellingen.

Mystery visit met Hospitality Scan

Een andere mogelijkheid is het doen van een Hospitality Scan. Deze scan wordt uitgevoerd door een onafhankelijke externe Hospitality-expert. De expert beoordeelt de complete (schoon)beleving en gastvrijheid binnen jouw onderwijsinstelling, van binnenkomst tot weg gaan. Je ontvangt na afloop een rapport met de bevindingen en concrete handvatten: wat gaat al goed en wat kan beter? Kortom: hoe word je een nog aantrekkelijkere hogeschool of universiteit? De Hospitality Scan kijkt verder dan ‘alleen’ schoonmaak. De scan kan ook zaken beoordelen als parkeergelegenheden, ontvangst, routing, uitstraling van de gebouwen en medewerkers, vloeronderhoud en het restaurant. Door gerichte verbeteracties na het uitvoeren van Moodus of de Hospitality Scan en bijvoorbeeld de inzet van ons Hospitality Improvement Program, werken we doorlopend aan het optimaliseren van de gastvrijheid en schoonbeleving.

Onderzoek naar schoonbeleving in hoger en universitair onderwijs

EW is momenteel bezig met een onderzoek naar de schoonbeleving binnen het hoger en universitair onderwijs, waarbij we ons zich richten op de zintuiglijke ervaring van schoon in deze omgeving. Wat betekent schoon en hoe wordt dit ervaren? Zowel studenten als facilitair verantwoordelijken van onderwijsinstellingen, experts en EW’ers zijn betrokken bij dit onderzoek. Als marktleider in de hotellerie heeft EW zich gespecialiseerd in de belevingsperceptie van schoonmaak. In het onderzoek bekijken ze of de inzichten en schoonbelevingsconcepten uit de hotellerie toepasbaar zijn binnen hogescholen en universiteiten. Binnenkort worden de eerste resultaten gepresenteerd.

Alle 6 tips ontvangen? Laat je gegevens achter en ontvang de whitepaper