Smartvatten - Vroegtijdige lekdetectie

Kleine lekkages kunnen gigantische schade veroorzaken, vooral wanneer het gaat om grote panden zoals hotels, kantoorgebouwen en appartementencomplexen. Smartvatten heeft daarom een monitoringssysteem ontwikkeld dat helpt bij het ontdekken van lekkages.

Smartvatten is in 2013 gestart. Al snel werd ontdekt dat overmatig watergebruik een groot probleem is bij grote panden zoals hotels. Tot hun verbazing bestond er nog geen monitoringssysteem op het gebied van waterbesparing, terwijl een groot probleem van handmatige meteropname het te laat ontdekken van een lek betreft. Eén defect toilet kan jaarlijks duizenden euro’s kosten. En als er door het lek structurele schade ontstaat, kunnen er zelf honderdduizenden euro’s in rook opgaan.

Dit heeft Smartvatten met beide handen aangepakt door een monitoringssysteem te ontwikkelen dat 24/7 het watergebruik bijhoudt. Daarnaast biedt Smartvatten niet alleen monitoring op afstand voor water, maar ook voor elektriciteit en stadsverwarming.

Innovatie Lab

Er zijn veel innovaties die u als facilitair professional kunnen ontzorgen. In ons Innovatie Lab brengen wij veel van deze innovaties samen. Actief zoeken wij naar innovaties, maken een relevante selectie en presenteren deze overzichtelijk op dit platform. Bent u op zoek naar noviteiten die u ondersteunen bij uw facilitaire taken, dan bent u hier op de juiste plek. Wij specificeren ons met de innovaties op de thema’s Duurzaamheid, Robotisering en Hygiëne & Beleving. De SmartServant valt onder het thema Robotisering.

Benieuwd naar andere innovaties binnen Robotisering of een van de andere thema’s? Klik dan op een van de linken rechts.

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op met ons team