28 oktober 2022

De Forensische Zorgspecialisten gaat voor mensgerichte aanpak en kiest voor EW Facility Services

Betrouwbaar, aandacht, duurzaamheid en kwaliteit. Vier speerpunten waar De  Forensische Zorgspecialisten veel waarde aan hecht. Voor het zorgonderdeel de Waag zocht zij een partner die oog heeft voor de mensen en die kan inspelen op de delicate zorg die cliënten nodig hebben. In EW vond zij de partner die bij haar past. De facilitair dienstverlener is trots op deze mooie nieuwe samenwerking en verzorgt per september op 8 locaties de schoonmaak, glasbewassing en het vloerenonderhoud.

De Forensische Zorgspecialisten gaat voor mensgerichte aanpak en kiest voor EW Facility Services

EW zorgt voor een frisse wind in de zorg. Als eigenzinnige en mensgerichte dienstverlener hebben we veel aandacht voor de mens, gastvrijheid en duurzaamheid. En dat komt op verschillende fronten terug. Van aandacht voor het team op de locatie en oog voor de cliënten van De Forensische Zorgspecialisten (DFZS) tot inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de inzet van duurzame middelen. Precies wat De Forensische Zorgspecialisten zocht.

Vertrouwen

Met 15 locaties verspreid over het land biedt DFZS behandelingen voor mensen met (dreigend) strafbaar gedrag en mensen die een gevaar zijn voor zichzelf of anderen. Op 8 locaties is EW verantwoordelijk voor de schoonmaak, glasbewassing en het vloerenonderhoud: Dordrecht, Haarlem, Leiden, Den Haag, Almere, Amersfoort en Groningen. Schoonmaken bij deze GGZ-instellingen vraagt inlevingsvermogen, bekendheid met protocollen maar ook wendbaarheid van de schoonmakers. Om dit waar te maken én de kwaliteit van de (schoonmaak)diensten te borgen, koppelt EW de DFZS-locaties aan vergelijkbare zorglocaties in de regio waar zij eveneens haar diensten verleent. Waardevolle kennis wordt op deze wijze gedeeld en geborgd, maar ook rouleren collega’s waar nodig tussen de locaties. Dit zorgt voor meer stabiliteit en continuïteit binnen de teams en het zorgt ervoor dat EW in staat is om haar mensen grotere contracten te bieden. Met het oog op de huidige arbeidsmarkt een pluspunt. De locaties worden aangestuurd door Rayonmanagers met kennis en ervaring in de zorg. Deze Rayonmanagers zijn de spil tussen EW en DFZS en dat betekent korte lijnen, vertrouwen en snel schakelen.

Duurzame inzetbaarheid

Als we overschakelen naar het aspect duurzaamheid, dan zien we dat het belang dat de DFZS hier aan hecht, samenkomt met onze ambities om te verduurzamen. Vanzelfsprekend gebruiken onze schoonmaakmedewerkers verantwoorde middelen en materialen. Maar het gaat verder, want duurzaamheid betekent ook oog hebben voor de inzetbaarheid van mensen. Reden waarom EW een Beleidsplan Vitaliteit en Duurzame inzetbaarheid heeft. En waar mogelijk en gewenst, zetten wij samen met onze partners mensen in met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij DFZS zijn we hiermee aan de slag voor de locatie Amersfoort.

Dynamiek

Het team van EW is vol enthousiasme van start gegaan op de 8 locaties van DFZS. ‘Wij zijn gespecialiseerd in opdrachtgevers met een complexe dynamiek,’ aldus Jeannot Peijen, Business Development Manager. ‘Het signalerende vermogen van onze medewerkers maakt hierin écht het verschil. Samen met onze ervaren Rayonmanagers, zorgen zij voor een veilige, vertrouwde en schone omgeving voor de cliënten van DFZS.’

Anderen bekeken ook

23 april 2024

Finalisten schoonmaker van het jaar 2023

In dit interview duiken we dieper in het verhaal van twee toegewijde schoonmakers, Beatrice en Marcel. Zij waren…

Lees meer
Foto ondertekenmoment samenwerking EW Facility Services en Pathé Theaters B.V.
17 april 2024

Pathé kiest voor hospitality expert EW Facility Services als zijn schoonmaakpartner

Pathé is de plek waar iedereen welkom is voor een ontspannen avondje uit. Optimale beleving staat hierbij voorop.

Lees meer
02 april 2024

Zinzia kiest voor EW als schoonmaakpartner

Binnen zorgomgevingen staat hygiëne en veiligheid van de bewoners voorop, dat is voor Zinzia Zorggroep…

Lees meer

Stap jij ook aan boord om de ultieme gastbeleving samen met ons werkelijkheid te maken?

Neem contact op met ons team