Afvalmanagement

Kleine handelingen met een grote impact.

Een duurzame afvalverwerking is een gezamenlijke verantwoordelijk die we met beide handen willen aanpakken. Wij werken voor ons afvalmanagement daarom samen met experts. Met hen borgen wij in elke fase de minste klimaatimpact. Van de interne (bron)inzameling tot en met de eindverwerking van het afval naar grondstoffen of energieopwekking.

Afvalmanagement

Het begint allemaal bij juiste instructies en aandacht voor afval op de plekken waar het afval begint. De werkvloer, pantry’s en leveranciers. Onze medewerkers zien op uw locatie toe op een juiste inzameling van plastic, papier en kartonnen bekers tot aan gft en restafval. Zij zijn vraagbaak voor afval gerelateerde vragen en ondersteunen bij het juist gebruik van de afvalbakken. Waar nodig informeren en instrueren zij. Dit doen zij met hun karakteristieke hospitality DNA; vriendelijk, pro actief en servicegericht. Een taak die bijvoorbeeld goed past bij onze Facility Host.

Hebben uw gebruikers een zetje in de goede richting nodig, dan denken wij met u mee. Samen creëren we bewustwording voor een goede afvalinzameling. Bijvoorbeeld via ‘nudging’, met behulp van creatieve signing rondom de afvalpunten.

Circulariteit

Bij professioneel afvalmanagement kijken we naar de mogelijkheid van circulariteit. Het afval dat wij inzamelen brengen wij naar partners van ons kennisnetwerk die ons adviseren omtrent het ingezamelde afval én die ons gescheiden afval recyclen tot producten, bijvoorbeeld;

  • Tuinmeubels gemaakt uit ingezameld zakelijk gescheiden PMD.
  • Zeep uit sinaasappelschillen en koffiedrab.
  • WC papier en papieren handdoekjes gemaakt van koffiebekers.
  • Onze gekleurde inzamelzakken en rolcontainers zijn gemaakt uit gerecycled kunststof.
  • Platform circulaire producten; we brengen vraag en aanbod voor circulaire producten bij elkaar.

Al onze onderaannemers nemen eveneens hun verantwoordelijkheid voor het milieu. Zo nemen de glazenwassers hun eigen restmaterialen mee en voeren de ongediertebestrijders de gebruikte TL buizen af om gerecycled te worden. Onze vloerenspecialisten hebben een eigen afvalstraat waar zij het afval gescheiden inzamelen en aanbieden aan afvalspecialisten.

Onze schoonmaak verduurzamen staat hoog op onze agenda.
Caspar Vijverberg Manager New Business

Meer informatie nodig?