02 juli 2021

EW Facility Services schoonmaakpartner van duurzaam voco® The Hague

Het nieuwste premium hotelconcept van IHG Hotels & Resorts, voco® The Hague, opent vandaag officieel haar deuren voor het publiek. Een gloednieuw hotel in het voormalige bankgebouw van ABN Amro midden in het centrum van Den Haag. EW Facility Services is trotse schoonmaakpartner van het hotel. Na een opleverschoonmaak eerder deze maand is de facilitair dienstverlener inmiddels uit de startblokken en klaar voor het echte werk.

EW Facility Services schoonmaakpartner van duurzaam voco® The Hague

Impact op het milieu beperken

Duurzaamheid is een belangrijk aandachtspunt in de bedrijfsvoering en voco™ hotels maakt zorgvuldige keuzes om de impact op het milieu te beperken tot een minimum. Zij verwacht dit eveneens van haar leveranciers. Het is een verantwoordelijkheid die EW Facility Services graag pakt. De organisatie heeft hierin naar eigen zeggen als vooraanstaand facilitair dienstverlener een voorbeeldfunctie. Jeannot Peijen, Business Development Manager: “Wij waren in Nederland de eerste schoonmaakorganisatie die de ozon-systematiek introduceerde. Koud leidingwater wordt met elektriciteit in een compacte high capacity unit omgezet in gestabiliseerd ozonwater dat een reinigende en hygiënische werking heeft. Dit heeft vervolgens 24 uur een hygiënisch reinigende werking waarna het terugkeert naar water en zuurstof.”

Deze methode vervangt 80% van de dagelijkse chemie-houdende schoonmaakmiddelen. Naast het effect op het milieu verbetert deze methode de veiligheid voor medewerkers en worden tevens liters door chemicaliën vervuild water bespaard. Aanvullend op de Ozon-systematiek maakt EW Facility Services schoon met biobased middelen uit de SURE-lijn van Diversey; volledig plantaardig en 100% veilig in gebruik. Ook het terugdringen van het aantal vervoersbewegingen en een zero waste afvalbeleid zijn initiatieven die bijdragen aan het terugdringen van de impact op het milieu. Peijen: "Ter ere van onze nieuwe samenwerking gaven wij voco® The Hague een iclean mini cadeau, één van de apparaten waarmee volgens de ozon-systematiek wordt schoongemaakt. Handig voor in het restaurant of thuis."

Op zoek naar innovaties

Vanwege haar eigentijdsheid en hoge duurzaamheidsstandaarden biedt voco® The Hague voor EW Facility Services de uitgelezen kans om dit nieuwe hotel in te zetten als zogenoemde ‘flagship store’. Een plek waar zij het jaar door nieuwe innovaties test op het gebied van hygiëne, robotisering en duurzaamheid. Geslaagde pilots rolt de facilitair dienstverlener vervolgens landelijk uit. Voorbeelden van innovaties zijn onder meer zeep uit organisch afval, 100% gerecycled toiletpapier en de i-mop die 70% sneller werkt en 75% minder water verbruikt.

Veiligheid & hygiëne

Zeker in deze coronatijd zijn veiligheid & hygiëne van groot belang. Het nastreven van de brand standards en het correct uitvoeren van de IHG Clean Promise en IHG way of clean is voor voco® The Hague een noodzaak. Peijen: “Vandaar dat het hotel kiest voor een professionele partner die meer dan bekend is met dit soort standaarden en bewezen heeft deze op vele andere hotellocaties reeds succesvol uit te voeren. Met veel enthousiasme kijken wij uit naar de aankomende periode om gasten te mogen verblijden met frisse en schone kamers.”

Anderen bekeken ook

27 september 2023

Groeikansen bij EW

Binnen onze organisatie draait het om mensen. Samen dragen we bij aan het succes van onze organisatie en…

Lees meer
18 september 2023

Portretreeks Amare – Radj

De afgelopen maanden stelden wij een aantal teamleden van ons schoonmaakteam bij Amare voor. Zij…

Lees meer
15 september 2023

Bram Kuipers wint de EW|Saxion Ondernemers Award

Na afwezigheid tijdens de coronapandemie is de EW|Saxion Ondernemers Award weer helemaal terug. In 2009 riepen Hogeschool Saxion…

Lees meer

Op zoek naar een duurzame invulling van uw facilitaire dienst?

Samenwerken met EW Facility Services