08 september 2023

€62.195,- ingezameld voor het goede doel door team EW for Life

Zaterdag 2 september was het zover. Met licht gespannen gezichten stond team EW for Life aan de start van de Stelvio for Life. Dat het ook met het mooie zonnige weer voor hen een uitdaging zou worden om fietsend, hardlopend of wandelend de top te halen, was zeker. De motivatie en passie was er niet minder om, want deelnemen doe je niet zomaar. Ze wisten maar liefst €62.195,- op te halen voor gepersonaliseerd kankeronderzoek van het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT).

€62.195,- ingezameld voor het goede doel door team EW for Life

Deelnemen doe je niet zomaar

Het event is een mooie sportieve uitdaging. Toch neem je niet zomaar deel aan de Stelvio for live. Tijdens de beklimming hebben de meeste deelnemers een persoon in gedachte, die aan het strijden is tegen kanker of helaas de strijd heeft verloren. Hun doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor het onderzoek van het CPCT. Het CPCT wil patiënten een langer en beter leven geven, door gericht te behandelen. Deze behandeling wordt bepaald op basis van het DNA-profiel van de tumor in plaats van alleen de kankersoort. Patiënten krijgen zo een behandeling op maat die mogelijk veel effectiever is. Een prachtig streven waar wij als EW graag aan bijdragen.

Een nieuwe kans

Dat het onderzoek belangrijk is, bewijst het verhaal van Pauline. Zij kreeg het bericht dat verdere behandeling niet meer mogelijk was. Gelukkig kwam ze in aanmerking voor het onderzoek van het CPCT. Ze bleek aan de criteria van het onderzoek te voldoen en opeens werd, zoals ze het zelf zegt, een genafwijking een voordeel in plaats van een nadeel. De immuuntherapie waarmee ze startte sloeg aan. En terwijl ze eerst uitbehandeld was, is ze nu genezen verklaard. Helaas kan nog niet iedereen aan het onderzoek deelnemen en ook niet iedereen kan genezen. Hier is nog meer onderzoek voor nodig.

Samen kom je verder

Dat je samen verder komt was ook goed zichtbaar op zaterdag 2 september. Team EW for Life heeft echt samen de top gehaald. In de voorbereiding, onderweg en aan de top stond iedereen voor elkaar klaar. Voor een praatje, om ervaringen en tips te delen, elkaar onderweg op te vangen als het even moeilijk was en samen te vieren dat iedereen de top heeft gehaald. Het was voor alle teamleden een onvergetelijke ervaring. Om een paar uitspraken te delen:

Abdullah: "Ik heb een geweldige tijd gehad met prachtige mensen. Iedereen voelde als een familie. Dit is een ervaring die ik nooit zal vergeten."

Roman: “Het gevoel, als je bij de overhandiging van de cheque op het plein staat en ziet dat ook dankzij mijn bijdrage iemand morgen wakker kan worden naast dierbaren, is een van de mooiste gevoelens die ik steeds opnieuw wil ervaren.”

Petra: “Ik heb mij aangemeld voor Stelvio for life om mijn grenzen te verleggen. Het was een belevenis die ik zelf nooit voor mogelijk had gehouden en waar ik mezelf meerdere malen ben tegen gekomen. Maar ik heb twee uitdagingen behaald. Lopen voor het goede doel, waar het om draait en de top halen.”

Marcel: “Mijn motivatie om deel te nemen, komt vanuit een optimistische blik op toekomstige resultaten dankzij dit toegewijde onderzoeksprogramma. Het creëren van persoonlijke behandelingstrajecten met een live-changing resultaat! Dit jaar was weer fantastisch en de komende edities brengen nog meer hoop, tot volgend jaar!”

Fantastisch bedrag

Team EW for Life heeft een fantastisch bedrag van €62.195,- bij elkaar gefietst en gelopen. In totaal werd door alle deelnemers aan de Stelvio for Life een bedrag van €1.070.002,- ingezameld. 100% van het ingezamelde bedrag gaat naar het onderzoek en dat is mooi, want  het CPCT kan elke euro goed gebruiken.

Van links naar rechts: Maarten Ducrot, Emile Voest, Joost Vullings en Tom Oosterdijk

Anderen bekeken ook

14 juni 2024

De Dag van de Schoonmaker met uitreiking van zomergeschenken

In Nederland vieren we op 14 juni 2024 De Dag van de Schoonmaker. EW Facility Services is trots…

Lees meer
10 juni 2024

EW Service Awards uitgereikt aan de schoonmaakteams van the Market Hotel en Topaz Revitel

Elk jaar reikt EW Facility Services de EW Service Awards uit aan haar best presterende schoonmaakteams. Dit jaar…

Lees meer
02 mei 2024

Vijfde aflevering podcast ‘Achter de schermen bij’

 Via certificering (verder) verduurzamen Wat bij De Forensische Zorgspecialisten klein begon als een uitnodiging van…

Lees meer

Een vijfsterrenbeleving creëren? Dat doen wij graag voor u!

Neem contact op met ons team