23 april 2024

Finalisten schoonmaker van het jaar 2023

In dit interview duiken we dieper in het verhaal van twee toegewijde schoonmakers, Beatrice en Marcel. Zij waren vorig jaar de twee finalisten voor Schoonmaker van het jaar 2023. In het onderstaande interview delen zij hun passie voor hun werk en hoe zij zowel een glimlach als een persoonlijk praatje met collega’s inzetten als bron van inspiratie voor velen. Ook dit jaar vindt er weer een nieuwe finale plaats voor de Schoonmaker van het jaar 2024, deze valt op 18 juni 2024.

Kun je je even voorstellen? Wie ben je en waar werk je?

Beatrice: “Ik ben Beatrice en ik werk als schoonmaker bij New Day in Almere.”

Marcel: “Ik ben Marcel en ik werk in het Antonius ziekenhuis in Nieuwegein. Ik werk als schoonmaker op de afdeling cardiologie, waar kleine ingrepen voor het hart worden uitgevoerd.”

Waar haal jij voldoening uit in je werk?

Beatrice: “Dat ik graag anderen help en het fijn vind als alles netjes is. Het samenwerken met collega’s maakt het werk extra leuk.”

Marcel: “Het contact en het praatje met de patiënten. Ik werk ook in een heel leuk team.”

Finalisten schoonmaker van het jaar 2023

Wat vind je het leukst aan schoonmaken in de zorg?

Beatrice: "Met het schoonmaken in de zorg weet ik dat ik met mijn werk anderen help. Elke dag bid ik in de ochtend voor kracht om mijn werk goed te kunnen doen."

Marcel: "Dat ik contact heb met de patiënten en dat ik rondloop tussen collega’s van het ziekenhuis. Het schoonmaken in de zorg is ook heel belangrijk, want als het niet schoon is zouden patiënten ziek kunnen worden en kunnen overlijden. Ik weet hoe belangrijk het is dat alles goed schoon moet zijn."

Wat maakt jou anders dan andere schoonmakers?

Beatrice: "Ik doe mijn werk heel precies. Ik wil altijd dat alles perfect schoon is. Ik vind het ook leuk om anderen te helpen als dat nodig is."

Marcel: "Het sociale aspect, dat ik heel makkelijk met mensen praat, met collega’s maar ook met patiënten. En als mensen iets aan mij vragen en ik weet het niet, dan zeg ik gewoon dat ik het nog niet weet. Als ik het wel weet koppel ik het gelijk terug."

Hoe zorg je voor een positieve omgeving?

Beatrice: "Door mijn glimlach. Ik geloof dat een glimlach en vriendelijke woorden een doel geven in mijn leven. Daarom probeer ik altijd vriendelijk te zijn naar anderen."

Marcel: "Ik ben nooit chagrijnig. Elke dag ga ik met veel zin naar mijn werk en dat is voor mij heel belangrijk."

Wat vond je ervan dat je werd gekozen als Schoonmaker van het jaar 2023?

Beatrice: "Het was een grote verrassing voor mij en ik ben EW erg dankbaar. Ik kreeg mooie cadeaus en dat voelde goed. Ik zie het als een beloning voor mijn werk."

Marcel: "Ik had het niet verwacht. Er deden meer dan 100 kandidaten mee en ik hoopte er natuurlijk op dat ik het zou worden, maar helemaal verwacht had ik het eerlijk gezegd niet. De meeste cadeaus die ik ontving kwamen van sponsors. Van EW heb ik een cadeaubon gekregen van Bol.com, twee boeken en een taart."

Anderen bekeken ook

02 mei 2024

Vijfde aflevering podcast ‘Achter de schermen bij’

 Via certificering (verder) verduurzamen Wat bij De Forensische Zorgspecialisten klein begon als een uitnodiging van…

Lees meer
24 april 2024

The Hague Mariott Hotel continueert samenwerking met EW

Centraal gelegen in Den Haag combineert The Hague Marriott Hotel moderne stijl met een tweede huis comfort om…

Lees meer
Foto ondertekenmoment samenwerking EW Facility Services en Pathé Theaters B.V.
17 april 2024

Pathé kiest voor hospitality expert EW Facility Services als zijn schoonmaakpartner

Pathé is de plek waar iedereen welkom is voor een ontspannen avondje uit. Optimale beleving staat hierbij voorop.

Lees meer