19 april 2023

Gezonde spanning van een nieuwe locatie

“Ik weet precies wat ik kan verwachten, maar ben toch iedere keer nerveus.”

Maureen Hermens is ambulant objectleider van 17 locaties. En 17 locaties betekent ook het aansturen van minimaal 17 verschillende teams, die variëren in grootte en een mooie verzameling zijn van mensen met verschillende achtergronden. Genoeg stof om te bloggen dus. Deze keer vertelt ze over de gezonde spanning van een nieuwe locatie.

Gezonde spanning van een nieuwe locatie

Afgelopen maand zijn we gestart op een nieuwe locatie. En ook al hebben we vaker met dit bijltje gehakt, het is en blijft spannend. Alles is nieuw; de locatie, de mensen, de route, de opdrachtgever. Twee maanden van te voren ben ik er al mee bezig; bestellen van alle benodigde middelen en materialen, het samenstellen van het team, draaiboeken voorbereiden, overdracht met de opdrachtgever, etcetera. Je leeft er echt naar toe. Deze keer werd het op het laatst nog even extra spannend. Het team dat op deze nieuwe locatie schoonmaakt, bestaat uit een aantal EW’ers en een aantal mensen van het vorige schoonmaakbedrijf die bij ons in dienst zijn gekomen. Alleen, twee dagen voordat we van start zouden gaan, trokken een paar mensen van dat bedrijf zich terug. Het team was dus niet meer volledig. Ik zal eerlijk zeggen, daar heb ik een paar nachten best even wat minder van geslapen. Ik ben iemand die graag alles goed voor elkaar wil hebben en altijd een plan B in mijn achterhoofd heb. In dit geval moesten we dus op stel en sprong overschakelen op plan B. Na veel belletjes, overleg, gepuzzel en geschuif met roosters, hadden we tóch een volwaardig team op de been. Het gaf dus wat extra spanning, maar als het dan lukt geeft dat ook echt een goed gevoel.

"Ik ben iemand die graag alles goed voor elkaar wil hebben en altijd een plan B in mijn achterhoofd heb."

Samen op pad

Toen de dag van starten eenmaal was aangebroken, was het ook gewoon een hele leuke dag. Op zo’n eerste dag help ik altijd een paar uur mee in de schoonmaak. Samen verkennen we het pand en lopen we alle ruimten na. Waar zijn de toiletten? Welke routing is het handigst? Hoe werken de liften? De werkkarren hadden we de dag ervoor al klaargezet dus we konden zo van start. Niet alleen voor ons is het nieuw, ook voor de medewerkers van de opdrachtgever zijn wij nieuw. Daarom hebben we bij iedereen op zijn bureau een ‘Even voorstellen’-kaartje neergelegd met een pepermuntje. En op hun intranet hebben ze een bericht over ons geplaatst met foto en naam. Dat levert meteen leuke reacties op!

Geen paniekvoetbal

Het aparte is dat ik vooral nerveus was omdat de opdrachtgever ook nerveus was. Voor hen is het de eerste keer dat ze met een professionele partij samenwerken. Dus ook voor hen is het wennen. Wij werken anders dan ze wellicht van de andere partij gewend zijn. De eerste dagen hebben we daarom ook iedere dag contact gehad. Uit ervaring weet ik dat er tijdens een opstartperiode altijd wel iets mis gaat. Bijvoorbeeld een prullenbak die over het hoofd wordt gezien. Of een kantoor zit op slot en we weten niet waar de sleutel is. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken dat onze mensen even de tijd nodig hebben. Geen paniekvoetbal als het even anders loopt dan je gewend bent. Geef het de tijd. Ook onze eigen mensen geef ik extra aandacht. Ik vraag hoe het met ze gaat, of ze ergens tegenaan lopen en of ze bijvoorbeeld nog bepaalde spullen nodig hebben.

"Ik kan niet vaak genoeg benadrukken dat onze mensen even de tijd nodig hebben."

Gesetteld

Inmiddels zijn we een paar weken verder, en hebben we onze routine goed gevonden. Een pak van mijn hart. Niet dat ik nu achterover kan leunen, nee zeker niet. Er zijn altijd weer nieuwe uitdagingen, maar de kop is er af!

Meer over Maureen

Maureen werkt alweer 13 jaar bij EW. Het EW-bloed stroomt dan ook door haar aderen. Volgens haar collega’s zit haar echte gave in de rust die zij uitstraalt en dat ze haar zaken altijd tot in de puntjes voorbereid. Sinds 7 jaar is ze objectleider en het laatste jaar ambulant. Ze stuurt de schoonmaakteams aan bij opdrachtgevers als NOS, BNN VARA, Endress en Hauser, Rabobank Vastgoedgroep alsmede een aantal Rabobank locaties. Door de Golden Service Awards is ze uitgeroepen tot Leidinggevende van het Jaar 2022, onder meer omdat ze zich op alle fronten inzet voor haar teams.

Anderen bekeken ook

07 maart 2024

Diversiteit in de spotlight op Internationale Vrouwendag

Voor Janneke Verkerk, algemeen directeur van EW, werd haar persoonlijke reis naar succes gekenmerkt door vastberadenheid en doelgerichtheid.

Lees meer
29 augustus 2023

Over leuke opdrachtgevers gesproken…

Blog – Maureen Hermens – Ambulant Objectleider EW Facility Services Als Ambulant Objectleider ben ik verantwoordelijk…

Lees meer
02 augustus 2023

Portretreeks Amare – Augustina

Het afgelopen jaar ontving team Amare een Golden Service Award en werd benoemd tot het beste schoonmaakteam van…

Lees meer

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op met ons team