16 januari 2024

In gesprek zijn en blijven

DT op de werkvloer weer enorm leerzaam

Schoonmaken is een vak, dat zien we iedere dag bij onze collega’s. Echte professionals met passie voor hun vak. Als EW vinden wij het belangrijk dat zij met plezier aan het werk zijn, hun werk goed kunnen uitvoeren, fijn met elkaar kunnen samenwerken en zich thuis voelen. Daarvoor is het van belang om gedurende het hele jaar met onze collega’s in gesprek te zijn en blijven. Dit doen we onder andere door DT of beter gezegd directieteam- en managementteam op de werkvloer. Onze laatste editie was weer erg leerzaam en leuk.

 

In gesprek zijn en blijven

Nieuwe inzichten

DT op de werkvloer is een jaarlijks terugkerend event. Het creëert verbinding, helpt om verbeterpunten te signaleren en het werkgeluk te bevorderen. Algemeen Directeur Janneke ervaart het als zeer waardevol: “Buiten dat het heel leuk is om met de teams samen te werken en mooie gesprekken te voeren, geeft het ons ook veel inzichten. Hoe vertaalt onze dienstverlening zich naar de praktijk? Wat werkt wel en wat werkt niet? Onze kernwaarde, Hospitality, zag ik nadrukkelijk naar voren komen. Mooi om hier deze dag nadrukkelijk onderdeel van uit te mogen maken!

Schoonmaken is vak

Voor onze nieuwe HR Directeur Evelyne van de Griendt was het haar eerste DT op de werkvloer. Evelyne: “Ook nu werd mij weer duidelijk: schoonmaken is een vak. Een specialisme waar veel bij komt kijken. Ik heb van het gepassioneerde en gezellige team bij BNNVARA enorm veel over het vak geleerd. Het was ontzettend leuk. Geïnspireerd ging ik naar huis met de vraag: Wat kan ik in mijn rol nog meer doen om onze collega’s te ondersteunen? Ik kijk uit naar de volgende editie.”

Commercieel Directeur Sjoerd Dijkstra beleefde ook zijn eerste DT op de werkvloer bij EW. Sjoerd is geen onbekende in het schoonmaakvak, maar leert iedere keer weer bij. “Ondanks dat ik in mijn loopbaan altijd al graag meewerk met de schoonmaakexperts op de klantlocaties was het ook deze eerste keer bij EW weer fantastisch. Het vakmanschap, verantwoordelijkheidsgevoel en de gastvrijheid die ik vanuit mijn collega’s bij de Rijksuniversiteit Groningen heb ervaren was top. Daarnaast heb ik waardevolle inzichten gekregen waar wij als organisatie mee aan de slag kunnen.”

Het draait om de details

Chris van Galen werkt als Financieel Directeur normaalgesproken op het hoofdkantoor. DT op de werkvloer is voor hem een van de manieren om te ervaren wat onze dienstverlening inhoudt. Hij ging aan de slag bij NH Collection Eindhoven. “Ik vind het van belang te weten en met name ook in de praktijk te ervaren hoe het is om schoon te maken, waar collega’s tegenaan lopen en hoe belangrijk het schoonmaakvak is. Een ding is zeker het draait om de details. Details die je als gast eigenlijk niet in de gaten hebt, maar die van onze schoonmakers en housekeepers enorm veel tijd en aandacht vragen. Dus de volgende keer als ik in een hotelkamer lig, dan heb ik daar meer aandacht en respect voor.”

We kijken terug op een geslaagde editie van DT op de werkvloer. Collega’s bedankt voor jullie enthousiasme, de passie die jullie dagelijks laten zien bij onze opdrachtgevers, mooie gesprekken en het geduld dat jullie tijdens deze dag hebben gehad.

Benieuwd naar de ervaringen van ons directieteam? Klik op de afbeelding hierboven en bekijk de video.

Anderen bekeken ook

14 juni 2024

De Dag van de Schoonmaker met uitreiking van zomergeschenken

In Nederland vieren we op 14 juni 2024 De Dag van de Schoonmaker. EW Facility Services is trots…

Lees meer
10 juni 2024

EW Service Awards uitgereikt aan de schoonmaakteams van the Market Hotel en Topaz Revitel

Elk jaar reikt EW Facility Services de EW Service Awards uit aan haar best presterende schoonmaakteams. Dit jaar…

Lees meer
02 mei 2024

Vijfde aflevering podcast ‘Achter de schermen bij’

 Via certificering (verder) verduurzamen Wat bij De Forensische Zorgspecialisten klein begon als een uitnodiging van…

Lees meer

Een vijfsterrenbeleving creëren? Dat doen wij graag voor u!

Neem contact op met ons team