01 april 2021

Kennismaken met het schoonmaakvak door mee te werken

Als nieuwe collega’s bij de Tenderdesk van EW Facility Services is het uiteraard belangrijk om te weten waar je in offertes over schrijft. Daarom liepen wij een paar dagen mee met onze collega’s bij twee van onze opdrachtgevers. Op maandag hielp Moniek mee bij Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent en was Ellen te vinden bij Sportcentrum Papendal. Op dinsdag was het net andersom. Daar maakten wij voor het eerst kennis met het schoonmaakvak en de kwaliteit van EW Facility Services.

Kennismaken met het schoonmaakvak door mee te werken

Warm welkom

Op beide locaties werden we door de leidinggevende warm ontvangen met een glimlach en de vraag of we een kop koffie of thee lustten. Wat fijn om de gastvrijheid, waar de organisatie al 30 jaar voor staat, direct terug te zien en voelen. Vervolgens werden we meegenomen in de planning voor die dag. Structuur en efficiëntie blijken erg belangrijk. Dit is goed terug te zien in het dagschema. De ruimtes en schoonmaaktaken staan specifiek beschreven, net als welke schoonmaakmedewerker waarvoor verantwoordelijk is.

Op natuurlijke wijze meebewegen

Maar niet alleen structuur en efficiëntie spelen een belangrijke rol, ook wendbaarheid en ondernemendheid zijn op beide locaties niet te missen. Vooral in deze gekke tijd, waarin corona als een storm door ons dagelijks leven woedt, draait het om meebewegen met de opdrachtgever. Hotelkamers worden minder benut, kantoormedewerkers werken thuis en zalen zijn verlaten. Ondanks deze grote veranderingen zien we dat beide teams hierop goed weten in te spelen en zich op natuurlijke wijze aanpassen aan de huidige bezetting. Dit doen zijn door snel te schakelen en de planning aan te passen bij onverwachte drukte of collega’s te laten bijspringen als dit nodig is om alles op tijd af te krijgen. Ze zijn er als team echt voor elkaar. Gefocust gaan ze aan de slag en voeren gerichte schoonmaak uit, lopen extra desinfectierondes bij contactpunten en richten zich op schoonmaakwerkzaamheden, waar je normaal in drukke periodes soms amper aan toekomt.

Leuk en leerzaam

Wat hebben we twee leuke en leerzame dagen gehad met onze hardwerkende collega’s op locatie. Bevlogen collega’s met passie voor hun werk die ons warm ontvingen en ons op een leuke manier kennis lieten maken met het schoonmaakvak. De kernkwaliteiten waar EW Facility Services voor staat zijn goed terug te zien. Wij willen alle medewerkers van het Van der Valk Hotel Nijmegen/Lent en Sportcentrum Papendal bedanken voor hun tijd, uitleg en het fijne verblijf. Oh ja en natuurlijk ook voor hun geduld ;-).

Anderen bekeken ook

16 mei 2023

Juist wat je niet zegt, maakt indruk

Maureen Hermens is ambulant objectleider van 17 locaties. En 17 locaties betekent ook het aansturen van minimaal 17…

Lees meer
19 april 2023

Gezonde spanning van een nieuwe locatie

“Ik weet precies wat ik kan verwachten, maar ben toch iedere keer nerveus.” Maureen Hermens is ambulant objectleider…

Lees meer
23 mei 2022

Mensen verbinden: dat geeft energie!

Maximale schoonmaakkwaliteit. Daar zetten onze mensen zich met meer dan honderd procent voor in. Ze zetten net even…

Lees meer

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op