03 februari 2021

Khadija – Een voorbeeld voor alle schoonmakers

Op 3 december won onze collega Khadija el Bouayadi de titel ‘Schoonmaker van het Jaar’ bij de Golden Services Awards. Vandaag blikken we samen met Khadija terug op haar winst.

Als we Khadija vragen of ze verwacht had de titel ‘Schoonmaker van het jaar’ te winnen, antwoordt ze direct “Helemaal niet eigenlijk, maar mijn leidinggevende Haiam wel. Ze bleef maar zeggen dat ze dacht dat ik de prijs ging winnen. En ze had nog gelijk ook. Ik vind het superleuk dat ik gewonnen heb. Als je iets wint en je verwacht het niet, dan voelt het écht als een verrassing”. Voor Khadija betekent de prijs meer dan alleen goed kunnen schoonmaken. ”Ik doe mijn best en maak goed schoon, maar er zijn mensen die het vast beter kunnen.” Die bescheidenheid siert Khadija. Maar zoals jurylid van de Golden Service Awards Albert-Jan Hoefnagel ook tijdens de uitreiking zei, hiermee doet ze zichzelf te kort. Ze is namelijk een voorbeeld voor de schoonmaakbranche.

Khadija – Een voorbeeld voor alle schoonmakers

Rechtenstudie

In 2001 kwam zij vanuit Marokko naar Nederland. Een grote overgang. “In Marokko studeerde ik Rechten, maar omdat de regels hier anders zijn kon ik niet verder met die studie. Ik moest helemaal opnieuw beginnen.” Khadija is niet iemand die bij de pakken neer gaat zitten. Zo begon ze 19 jaar geleden in het schoonmaakvak en dit doet ze nog steeds met veel plezier. Daarbij is het goed te combineren met haar gezin. Khadija is namelijk een echt familiemens. Haar 3 dochters betekenen alles voor haar. Lachend vertelt ze: “Ons huis staat vol roze en paarse spullen, een echt vrouwenhuis. Ik ben heel blij met mijn kinderen en heb het beste met ze voor. We doen veel samen. In het weekend gaan we graag wandelen of winkelen. Het ligt eraan hoeveel tijd er is, maar als we samen iets leuks kunnen doen, doen we dat gelijk”.

Haar kracht

Khadija is al sinds 2007 een van de vaste gezichten bij Hotel Ernst Sillem Hoeve. Ze werkt daar overdag, 5 dagen in de week. Haar kracht ligt bij het samenwerken met haar team, haar flexibiliteit en open houding naar gasten en collega’s van het hotel. “Ik vind het contact met gasten, het hotel en mijn collega’s erg belangrijk en leuk. Naast dat ik mijn werk goed wil doen, help ik graag bij vragen. En een praatje hier en daar maakt het ook gezellig.”

Familie

’s Avonds maakt Khadija ook kantoorpanden schoon. Een dubbele baan, drie kinderen en een huishouden dat gerund moet worden is hard werken, maar ze gaat elke dag met plezier naar haar werk toe. “Mijn werk betekent heel veel voor mij. Ik heb hier in Nederland geen familie behalve mijn kinderen. Door mijn werk heb ik contact met mensen en kan ik beter integreren. Ook mijn collega’s maken het werk leuk. We hebben een heel fijn team dat voelt als een soort familie. Als een van ons problemen heeft, kunnen we altijd bij elkaar terecht om elkaar te adviseren of naar elkaar te luisteren.”

Corona

Sinds 18 december is het hotel gesloten in verband met de coronamaatregelen. Khadija is niet gewend om zo lang niets te doen. Lachend zegt ze: “Het is ook ongezond, we zijn al een paar kilo’s aangekomen. Ik beweeg wel, maar niet zoveel als tijdens het werk. Ik vind het heerlijk om door te kunnen werken en bezig te zijn. Daarnaast mis ik mijn collega’s enorm. Ik hoop dan ook dat het hotel snel weer open kan.”

SVS opleiding

Khadija won niet alleen de titel ‘Schoonmaker van het Jaar’, maar ook een opleiding bij SVS. “Ik ben superblij met de prijs, want ik wil mezelf graag blijven ontwikkelen en verder groeien.” De tijd is er voor Khadija nu ook rijp voor. “Ik heb eerder de kans gekregen om een cursus te volgen, maar dat was toen niet te combineren met werk, kleine kinderen en het huishouden. Nu ben ik er helemaal klaar voor!”

Anderen bekeken ook

02 mei 2024

Vijfde aflevering podcast ‘Achter de schermen bij’

 Via certificering (verder) verduurzamen Wat bij De Forensische Zorgspecialisten klein begon als een uitnodiging van…

Lees meer
24 april 2024

The Hague Mariott Hotel continueert samenwerking met EW

Centraal gelegen in Den Haag combineert The Hague Marriott Hotel moderne stijl met een tweede huis comfort om…

Lees meer
23 april 2024

Finalisten schoonmaker van het jaar 2023

In dit interview duiken we dieper in het verhaal van twee toegewijde schoonmakers, Beatrice en Marcel. Zij waren…

Lees meer

Mogen onze medewerkers u positief verrassen?

Neem contact op