23 mei 2022

Mensen verbinden: dat geeft energie!

Maximale schoonmaakkwaliteit. Daar zetten onze mensen zich met meer dan honderd procent voor in. Ze zetten net even dat stapje extra voor onze opdrachtgevers en hun gasten. Schoonmaken, het zorgen voor een vijfsterren gastvrijheid en positief verrassen; we doen het samen. Dat zit nu eenmaal in ons DNA. Regiodirecteur Jacqueline van Rossum du Chattel – Maas vertelt in deze blog hoe zij samen met haar mensen de teamspirit hoog houdt.

Mensen verbinden: dat geeft energie!

Met regelmaat denk ik nog wel eens terug aan mijn lagereschooltijd. Op mijn eindrapport van klas zes stond dat ik reisleider wilde worden. Niet omdat ik persé de hele wereld wilde zien, maar vooral omdat ik graag onder de mensen ben, ze verbindt en samen wil werken. Nog altijd, en we zijn inmiddels heel wat jaartjes verder, krijg ik enorm veel energie van het werken met mensen. Als ik kijk naar mijn huidige team, dan is de rode draad dat ik graag de verbinding zoek met en tussen mensen.

Teamspirit

Om samen doelen na te streven en daar echt voor te gaan, is het van groot belang dat je je werk leuk vindt. Dat je plezier hebt in je werk en met je collega’s.  Als Regio Directeur van de regio Zuid, Oost en Noord Nederland, wij noemen ons team ZON, vervul ik hierin voor mijn team een grote rol. Ik vind het belangrijk om mensgericht te zijn en dat streef ik elke dag na. Ik sta graag als leidinggevende tussen de mensen en erboven als het nodig is. Ik vind het heel belangrijk om mijn mensen energie en spirit te geven. Die drive te creëren om er samen de schouders onder te zetten. Iedere dag weer. Met humor. Een goede sfeer. En er samen voor gaan met een lach en een traan.

Mensgericht

Gevoel van waardering zit ‘m vaak in de kleine dingen. Zo was één van onze collega’s toen de coronacrisis uitbrak, vijf jaar in dienst. We werden toen met z’n allen zó in beslag genomen door het virus dat haar jubileum min of meer stilletjes voorbijging. Maar vergeten ben ik het niet. Het jaar erop heb ik daarom op de dag dat ze zes jaar bij ons werkte, bij haar thuis een groot boeket laten bezorgen en alle collega’s gevraagd om WhatsAppberichtjes te sturen. Een complete verrassing voor haar en dus extra leuk! Maar het zijn ook de felicitaties voor verjaardagen, oprechte aandacht en tijd voor elkaar en belangstelling tonen wanneer er in iemands (privé)leven iets speelt, iets verrassends vragen of doen die zorgen voor dat stukje persoonlijke waardering.

Samen delen

Naast individuele aandacht, ga ik graag voor het teamgevoel. Zeker in deze tijden waarin er weer veel van iedereen gevraagd wordt. Zo heb ik met kerst een kaart verstuurd met een foto van het hele team met een persoonlijk geschreven boodschap. Ook stuur ik iedere vrijdag binnen onze teamappgroep een soort ‘wrap-up’ van de week. Dat is echt een traditie geworden, als een soort van start van het weekend. Een wrap up van de hoogte maar ook dieptepunten van de week. Dat verbindt! We organiseren daarnaast een paar keer per jaar teamuitjes in het gebied van de verschillende rayonmanagers. Ooit gestart als Route du Soleil. Een naam die we bedacht hebben met een knipoog naar onze teamnaam ZON.  Denk aan barbecueën bij een collega of thuis met elkaar koken, een dag Ramadan of bowlen. Verbinding krijg je niet alleen door de leuke dingen te delen.  Zo overleed een paar jaar geleden een collega aan kanker. Ter nagedachtenis aan haar hebben we samen de Stelvio for Live gelopen. Juist door ook samen stil te staan bij minder fijne gebeurtenissen creëer je verbinding.

Samen doen!

Met een goede sfeer en humor het enthousiasme aanzwengelen. Mensen verbinden. Dat is waar ik veel energie en kracht uit haal en wat mijn werk leuk maakt. Samen maken we schoonmaken leuk en samen zetten we de schouders eronder voor en met onze opdrachtgevers!

Anderen bekeken ook

07 maart 2024

Diversiteit in de spotlight op Internationale Vrouwendag

Voor Janneke Verkerk, algemeen directeur van EW, werd haar persoonlijke reis naar succes gekenmerkt door vastberadenheid en doelgerichtheid.

Lees meer
29 augustus 2023

Over leuke opdrachtgevers gesproken…

Blog – Maureen Hermens – Ambulant Objectleider EW Facility Services Als Ambulant Objectleider ben ik verantwoordelijk…

Lees meer
02 augustus 2023

Portretreeks Amare – Augustina

Het afgelopen jaar ontving team Amare een Golden Service Award en werd benoemd tot het beste schoonmaakteam van…

Lees meer