07 februari 2024

Nieuwe carrière na Spoor 2 traject

Na een lange ziekteperiode is het soms niet meer mogelijk om in je huidige werk terug te keren. Wat dan? Met het spoor 2 traject bieden wij bij EW collega’s nieuwe kansen en mogelijkheden om hun talenten in te blijven zetten.

De insteek van een spoor 2 traject is te kijken naar wat iemand nog wel kan. Wat zijn je talenten, wat vind je leuk en hoe kun je dit inzetten op weg naar een nieuwe carrière? Na een intakegesprek wordt een werkplan gemaakt en maken collega’s kennis met het loopbaanplatform van EW. Dit is een door ons speciaal ontwikkeld platform waarmee we collega’s naast persoonlijk contact, stap voor stap begeleiden in hun spoor 2 traject. Wat betekent bijvoorbeeld dit traject voor hem of haar. Waar gaan we samen naar kijken en wat kan hij of zij zelf doen? Ook zijn er trainingen te volgen. Alles om te ontdekken welke mogelijkheden er voor onze collega zijn en bij te dragen aan het vinden van de perfecte match binnen op de arbeidsmarkt. Maar ook om mogelijkheden te bieden voor verdere persoonlijke ontwikkeling.

Nieuwe carrière na Spoor 2 traject

Van schoonmaakmedewerker naar tolk

Onze collega Jamila werkte jaren met plezier als schoonmaakmedewerker. Vanwege haar gezondheid kon ze helaas niet meer terugkeren in haar baan. Ze ging met onze tweede spoor begeleider in gesprek en startte een traject. Samen ontdekten ze een talent dat Jamila een nieuwe kans bood.

Voordat Jamila naar Nederland kwam, werkte ze als tolk. Het helpen van mensen met haar talenkennis was dan ook iets dat ze graag weer zou oppakken. Om in Nederland als tolk te werken, had ze alleen een aanvullende opleiding nodig. Met behulp van het UWV stapbudget kon ze uiteindelijk de tolkopleiding volgen. Jamila ging daarnaast aan de slag op een Werk Ervarings Plek (WEP). Door de veranderende situatie in Oekraïne werd de vraag naar tolk werkzaamheden groter. Toevallig ook bij de opdrachtgever waar Jamila als schoonmaakmedewerker had gewerkt. Met open armen werd ze hier ontvangen, alleen nu als tolk.

EW is erg blij met en voor haar. We vragen haar soms om lastige gesprekken te vertalen voor onze medewerkers. Jamila haar grote kracht ligt in haar inlevingsvermogen. Zo kan ze als vertaler anderen geruststellen en stimuleren om meer uit hun situatie te halen. Na het behalen van haar diploma’s zal Jamila gaan werken bij een vertaalbureau of haar eigen vertaalbureau starten. Jamila: “Ik kan niet wachten om met mijn levenservaring en taalkennis anderen te ondersteunen in het wegwijs maken in de Nederlands cultuur.”

Anderen bekeken ook

24 april 2024

The Hague Mariott Hotel continueert samenwerking met EW

Centraal gelegen in Den Haag combineert The Hague Marriott Hotel moderne stijl met een tweede huis comfort om…

Lees meer
23 april 2024

Finalisten schoonmaker van het jaar 2023

In dit interview duiken we dieper in het verhaal van twee toegewijde schoonmakers, Beatrice en Marcel. Zij waren…

Lees meer
Foto ondertekenmoment samenwerking EW Facility Services en Pathé Theaters B.V.
17 april 2024

Pathé kiest voor hospitality expert EW Facility Services als zijn schoonmaakpartner

Pathé is de plek waar iedereen welkom is voor een ontspannen avondje uit. Optimale beleving staat hierbij voorop.

Lees meer

Een vijfsterrenbeleving creëren? Dat doen wij graag voor u!

Neem contact op met ons team