29 april 2021

Refurbished schoonmaakmachines; een 2e kans

Aan de negen levens zoals katten die hebben zullen onze schoonmaakmachines voorlopig nog niet tippen. Toch doen wij in samenwerking met onze partner en leverancier van middelen en materialen Facility Trade Group (FTG) een poging om de levensduur van schoonmaakmachines te verlengen. Met onze refurbished schoonmaakmachines dragen wij niet alleen een steentje bij op het gebied van duurzaamheid, maar zijn wij óók in staat een financieel voordeel op te nemen in onze aanbieding.

Refurbished schoonmaakmachines; een 2e kans

Refurbished, wat betekent dit precies?

Overbodige en gebruikte machines worden door EW Facility Services niet afgevoerd en uitgezwaaid, maar brengen wij naar onze opslagruimte in Almelo. Daar worden de machines volledig technisch gekeurd én ge-upcycled tot refurbished machines. Deze inruilmachines en -trolleys worden door de technische dienst van FTG uitvoerig gecontroleerd, nagekeken en eventueel gerepareerd. Om de kwaliteit van de machines te borgen, voorziet de technische dienst de machines standaard van nieuwe accessoires als buizen, zuigmonden en slangen. Het accupakket wordt doorgemeten en eventueel vervangen.

Wat zijn de financiële voordelen?

De gemiddelde waarde van een refurbished machine ligt tussen de 60 en 70% van de nieuwwaarde van de machine. Dit betekent voor bijvoorbeeld een Taski Swingo 1650 bms een voordeel van ongeveer 5.300 euro.

Wat is mijn bijdrage aan het milieu?

De visie van FTG en EW Facility Services met het inzetten van refurbished machines, is dat wij geloven in de volgordelijkheid van reduce, re-use, recycle en downcycle. Door de machines nieuw leven in te blazen reduceren wij afval en voorkomen wij dat nieuwe machines aangeschaft hoeven te worden, met daarbij alle milieubesparende voordelen van dien. Ook verlengen wij de levensduur door gericht bepaalde onderdelen te vervangen. Afgedankte onderdelen en accessoires worden gescheiden ingezameld en bieden wij aan specialistische afvalverwerkers aan.

Andere voordelen?

Naast het financiële voordeel en de positieve bijdrage aan het milieu, voorzien wij de refurbished machines van de actuele Nen3140 keuring en geven wij 1 jaar garantie mee. De geselecteerde en gereviseerde refurbished schoonmaakmachines en -trolleys gaan bij normaal gebruik dan ook nog zo’n 3 tot 5 jaar mee.

Meer weten?

Wilt u kijken of de inzet van refurbished machines ook voor u een mogelijkheid is? Neem dan contact op met Huib van Bommel (06-33946680) of Jeannot Peijen (06-44607341).

Anderen bekeken ook

08 september 2022

EW for Life haalt € 58.202,- op voor gepersonaliseerd kankeronderzoek

Vrijdag 2 september liep Piazza Cavour in Bormio Italië vol met deelnemers van de Stelvio for Life. Allemaal…

Lees meer
29 juni 2022

Zes succesfactoren voor schoonmaak in het onderwijs

Onderwijsinstellingen worden steeds meer een ontmoetingsplek. Schone en frisse gebouwen en werk/studieplekken zijn daarbij belangrijker dan ooit. Hoe…

Lees meer
08 juni 2022

Saxion Ondernemers Award uitgereikt aan Eli Wijfjes en Joris van Lith

Durven, doen en een flinke dosis lef is wat ondernemerschap vraagt. De studenten van Hogeschool Saxion die meedoen…

Lees meer