29 april 2021

Refurbished schoonmaakmachines; een 2e kans

Aan de negen levens zoals katten die hebben zullen onze schoonmaakmachines voorlopig nog niet tippen. Toch doen wij in samenwerking met onze partner en leverancier van middelen en materialen Facility Trade Group (FTG) een poging om de levensduur van schoonmaakmachines te verlengen. Met onze refurbished schoonmaakmachines dragen wij niet alleen een steentje bij op het gebied van duurzaamheid, maar zijn wij óók in staat een financieel voordeel op te nemen in onze aanbieding.

Refurbished schoonmaakmachines; een 2e kans

Refurbished, wat betekent dit precies?

Overbodige en gebruikte machines worden door EW Facility Services niet afgevoerd en uitgezwaaid, maar brengen wij naar onze opslagruimte in Almelo. Daar worden de machines volledig technisch gekeurd én ge-upcycled tot refurbished machines. Deze inruilmachines en -trolleys worden door de technische dienst van FTG uitvoerig gecontroleerd, nagekeken en eventueel gerepareerd. Om de kwaliteit van de machines te borgen, voorziet de technische dienst de machines standaard van nieuwe accessoires als buizen, zuigmonden en slangen. Het accupakket wordt doorgemeten en eventueel vervangen.

Wat zijn de financiële voordelen?

De gemiddelde waarde van een refurbished machine ligt tussen de 60 en 70% van de nieuwwaarde van de machine. Dit betekent voor bijvoorbeeld een Taski Swingo 1650 bms een voordeel van ongeveer 5.300 euro.

Wat is mijn bijdrage aan het milieu?

De visie van FTG en EW Facility Services met het inzetten van refurbished machines, is dat wij geloven in de volgordelijkheid van reduce, re-use, recycle en downcycle. Door de machines nieuw leven in te blazen reduceren wij afval en voorkomen wij dat nieuwe machines aangeschaft hoeven te worden, met daarbij alle milieubesparende voordelen van dien. Ook verlengen wij de levensduur door gericht bepaalde onderdelen te vervangen. Afgedankte onderdelen en accessoires worden gescheiden ingezameld en bieden wij aan specialistische afvalverwerkers aan.

Andere voordelen?

Naast het financiële voordeel en de positieve bijdrage aan het milieu, voorzien wij de refurbished machines van de actuele Nen3140 keuring en geven wij 1 jaar garantie mee. De geselecteerde en gereviseerde refurbished schoonmaakmachines en -trolleys gaan bij normaal gebruik dan ook nog zo’n 3 tot 5 jaar mee.

Meer weten?

Wilt u kijken of de inzet van refurbished machines ook voor u een mogelijkheid is? Neem dan contact op met onze collega's Jeannot Peijen (06-44607341), Caspar Vijverberg (06-42233169) of Rutger Verstegen (06-26793289.

Anderen bekeken ook

19 juni 2024

Vrouwelijk leiderschap

In de wereld van bedrijfsleiderschap is het bouwen van sterke relaties en een menselijke aanpak essentieel voor succes.

Lees meer
14 juni 2024

De Dag van de Schoonmaker met uitreiking van zomergeschenken

In Nederland vieren we op 14 juni 2024 De Dag van de Schoonmaker. EW Facility Services is trots…

Lees meer
10 juni 2024

EW Service Awards uitgereikt aan de schoonmaakteams van the Market Hotel en Topaz Revitel

Elk jaar reikt EW Facility Services de EW Service Awards uit aan haar best presterende schoonmaakteams. Dit jaar…

Lees meer