15 februari 2023

Samenwerking St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein en EW Facility Services: focus op kwaliteit en continuïteit van de schoonmaak

Schoonmaakdienstverlening in een ziekenhuis vraagt om vakmanschap en continuïteit. Hygiëne en veiligheid van de patiënten staat voorop. Precies daarom kiest het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein voor EW Facility Services als haar nieuwe facilitair dienstverlener.

Samenwerking St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein en EW Facility Services: focus op kwaliteit en continuïteit van de schoonmaak

Op de foto v.l.n.r. ondertekenen Murat Cakmaklioglu, Afdelingshoofd Services Nieuwegein en Onno Smit, Regio Directeur bij EW, de nieuwe samenwerking.

Het St. Antonius Ziekenhuis

Het St. Antonius Ziekenhuis is onderdeel van Santeon. Een samenwerking met zeven topklinische ziekenhuizen met als doel de medische zorg te verbeteren door continue vernieuwing. St. Antonius heeft, naast algemene zorg, één van de meest innovatieve hartcentra in Nederland, een kankercentrum met veel kennis en ervaring op het gebied van vrijwel alle vormen van kanker en een longcentrum dat nationaal en internationaal erkend is als expertisecentrum op het gebied van zeldzame longziekten. De zorg van St. Antonius Ziekenhuis is verdeeld over 7 locaties in de regio Utrecht.

Hoge kwaliteit

EW is verantwoordelijk voor de poliklinische schoonmaak van locatie Nieuwegein, buitenpolikliniek Houten, het extern archief en kantoren Zoomstede. Alice Abrahamse, Projectleider MDL / Teamhoofd Schoonmaak bij St. Antonius Ziekenhuis zegt hierover: “In ons ziekenhuis is het hollen of stilstaan. Hierbij moet je terug kunnen vallen op een professionele en flexibele partij die met ons meedenkt en meedoet. We denken dat we dit in de samenwerking met EW hebben gevonden.” EW heeft extra veel aandacht voor onder meer de patiëntgebonden ruimtes, de protocollen van het St. Antonius Ziekenhuis en de WIP-richtlijnen (in de toekomst SRI richtlijnen). Het sanitair ondergaat een ATP-meting als extra hygiënecontrole en naast de kwaliteitsmetingen wordt ook de beleving van de schoonmaak gemeten. In de samenwerking tussen EW en het St. Antonius Ziekenhuis springen een aantal onderdelen eruit: het specialistisch vloerenplan, werkplezier dat direct start vanaf implementatie en de rol van de EW-objectleider.

Specialistisch vloerenplan

Het St. Antonius Ziekenhuis staat de komende jaren in het teken van verbouwingen en renovaties. In samenwerking met een vloerenspecialist heeft EW een vloerenplan opgesteld voor zowel het onderhoud van de bestaande vloeren als de nieuw te leggen vloeren. Dit geeft het St. Antonius inzicht welke vloeren in goede staat verkeren en welke extra aandacht nodig hebben. Op basis hiervan wordt het specialistisch onderhoud afgestemd.

Werkplezier

Goede schoonmaak staat en valt met gedreven en vakkundige mensen. Als de huidige schoonmaakmedewerkers wisselen van schoonmaakdienstverlener, kan dat spannend zijn. Door een centrale kick-off, goede begeleiding en persoonlijk contact met iedere medewerker, zal iedereen zich snel welkom voelen. Een zorgvuldige opstart is belangrijk, waarvoor een speciaal implementatieteam is samengesteld. Dankzij een overzichtelijke implementatieplanning weet iedereen wat van hem of haar verwacht wordt en wanneer. Dit alles zorgt voor een stabiel team dat met plezier aan het werk is.

Onmisbare rol objectleider

Om snel te kunnen schakelen en kwaliteit te borgen, is goede leiding onontbeerlijk. Hiervoor zijn Margie Velthuis en Frouwkje Bosman de juiste personen. Beide Objectleiders hebben ruime ervaring als het aankomt op het aansturen van schoonmaakteams binnen ziekenhuizen. Zij zijn echte ‘people managers’ en weten hoe je samen met je team gastvrijheid integreert in de dagelijkse schoonmaak. Abrahamse: “EW is een professionele, toegankelijke en laagdrempelige organisatie met oog voor de mens en de natuur.” Locatie Nieuwegein is de vaste standplaats van Margie en Frouwkje. Belangrijk voordeel hiervan is dat de communicatielijnen kort zijn. Door ter plekke aanwezig te zijn, weten zij precies wat er speelt. Hiermee zijn zij de spin in het web en leiden zij de schoonmaak op de diverse locaties in goede banen.

Afb. Een traktatie om de nieuwe samenwerking te vieren.

Anderen bekeken ook

19 juni 2024

Vrouwelijk leiderschap

In de wereld van bedrijfsleiderschap is het bouwen van sterke relaties en een menselijke aanpak essentieel voor succes.

Lees meer
14 juni 2024

De Dag van de Schoonmaker met uitreiking van zomergeschenken

In Nederland vieren we op 14 juni 2024 De Dag van de Schoonmaker. EW Facility Services is trots…

Lees meer
10 juni 2024

EW Service Awards uitgereikt aan de schoonmaakteams van the Market Hotel en Topaz Revitel

Elk jaar reikt EW Facility Services de EW Service Awards uit aan haar best presterende schoonmaakteams. Dit jaar…

Lees meer

Een vijfsterrenbeleving creëren? Dat doen wij graag voor u!

Neem contact op met ons team