21 april 2021

Schoonmaken zonder chemicaliën

Wij zetten in 2017 een grote stap door als eerste Nederlands schoonmaakbedrijf schoon te maken met gestabiliseerd ozonwater. Bij deze schoonmaaksystematiek wordt koud leidingwater onder werking van stroom omgezet in gestabiliseerd ozonwater, dat 24 uur lang een saniterende werking heeft en daarmee traditionele, dagelijkse schoonmaakproducten vervangt. Dit gestabiliseerde ozonwater vervangt gemiddeld 80% van de dagelijkse schoonmaakproducten. Voor de overige 20% zijn wij daarom genoodzaakt gebruik te maken van chemie-houdende schoonmaakmiddelen. Of toch niet?

Schoonmaken zonder chemicaliën

The new kid on the block: Biobased schoonmaakmiddelen

Biobased schoonmaakmiddelen uit de SURE-lijn van producent Diversey worden gemaakt uit suikers zoals suikerbieten, stro of mais en plantaardige olie zoals raapzaadolie en/of kokosolie. Ruimten en objecten die we niet kunnen schoonmaken met gestabiliseerd ozonwater lenen zich uitstekend voor de inzet van biobased schoonmaakmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan periodieke ontkalking. De biobased middelen worden gemaakt van agrarische bijproducten die in de voedselindustrie niet meer worden gebruikt. Voor elk type oppervlakte en elk type schoonmaakonderhoud heeft de SURE-lijn een passende oplossing.

100% veilig voor schoonmaakmedewerkers en gebouwgebruikers

Omdat de biobased schoonmaakmiddelen geen kleurstoffen, parfums of chloor bevatten, zijn de producten 100% veilig in gebruik. De ingrediënten zijn volledig plantaardig en het product bevat dan ook geen enkel gevarensymbool. Samen met het Lotus® PRO schoonmaak systeem behoren de biobased producten tot de laagste gevarenclassificatie. De kleurgecodeerde etiketten maken het gebruik van deze producten gemakkelijk voor onze schoonmaakmedewerkers. De middelen die EW Facility Services inzet, zijn dan ook niet alleen duurzaam en milieuvriendelijk, óók verbeteren we hiermee de veiligheid van onze schoonmaakmedewerkers en gebouwgebruikers.

Hoe zit het met de schoonmaakkwaliteit?

De hygiënische werking van milieuvriendelijke biobased schoonmaakmiddelen en gestabiliseerd ozonwater is minstens even goed en soms zelfs béter dan traditionele middelen, zoals in dit artikel wordt omschreven.

Biobased in de praktijk

Omdat de concentratie van biobased schoonmaakmiddelen anders is dan traditionele schoonmaakmiddelen, trainen wij onze schoonmaakmedewerkers in een juist gebruik van de biobased schoonmaakmiddelen. Bovendien voorkomen wij met een accuraat doseerssyteem verspilling van het product. Een voorbeeld van zo’n doseersysteem is de efficiënte Quattroselect. Met de Quattroselect zoals hiernaast afgebeeld bieden wij op locatie 4 biobased schoonmaakmiddelen aan en van elk product wordt de juiste dosering afgegeven. Het is een gesloten systeem, waardoor onze medewerkers niet in contact komen met het product. En wist u dat één pouch van schoonmaakmiddelen 2,500 liter product aanmaakt? Hiermee besparen wij het milieu met minder transportbeweging én verminderen wij het afval.

Meer weten?

Bent u net als EW Facility Services klaar om de omslag te maken naar volledig duurzaam schoonmaken? Neem dan contact op met Huib van Bommel (06-33946680) of Jeannot Peijen (06-44607341).

Anderen bekeken ook

18 september 2023

Portretreeks Amare – Radj

De afgelopen maanden stelden wij een aantal teamleden van ons schoonmaakteam bij Amare voor. Zij…

Lees meer
15 september 2023

Bram Kuipers wint de EW|Saxion Ondernemers Award

Na afwezigheid tijdens de coronapandemie is de EW|Saxion Ondernemers Award weer helemaal terug. In 2009 riepen Hogeschool Saxion…

Lees meer
14 september 2023

Portretreeks Amare – Sita

Hoe word je schoonmaakteam van het jaar? Waarin onderscheid je je ten opzichte van andere teams? Een ding…

Lees meer