31 januari 2024

Van Oord kiest voor EW Facility Services als haar schoonmaakpartner

Vanaf 1 februari 2024 is EW Facility Services de nieuwe schoonmaakpartner van Van Oord. Naast de borging van kwaliteit, overtuigde de visie op duurzame inzet van mensen en middelen en de volledige ontzorging Van Oord om het schoonmaakonderhoud aan de facilitair dienstverlener toe te vertrouwen.

Van Oord kiest voor EW Facility Services als haar schoonmaakpartner

Flexibel meebewegen

EW wordt verantwoordelijk voor de schoonmaak van de locaties Rotterdam, Gorinchem, Bolsward en de expatappartementen. De dynamiek, waar zowel sprake is van een kantoor- als hotelomgeving, vraagt om een professionele schoonmaakpartner die weet mee te bewegen met de wensen en behoeften van Van Oord. Algemeen directeur Janneke Verkerk: “Vanuit onze oorsprong in de hotellerie en leisure branche is EW gewend om zonder moeite op- en af te schalen en mee te bewegen met de veranderende vraag. Daarnaast staat het bijdragen aan de vijfsterren gastvrijheid van onze opdrachtgevers centraal binnen onze dienstverlening. Dat maakt van Oord en EW een match bij uitstek.”

Oog voor de mens

De collega’s van het vorige schoonmaakteam komen in dienst bij EW Facility Services. De overname is ook voor hen spannend. Janneke Verkerk: “We vinden het belangrijk om voor een soepele overgang te zorgen waarbij onze nieuwe collega’s zich welkom voelen. Om dit in goede banen te leiden zetten wij een HR-specialist in voor één-op-één gesprekken, kiezen we bewust voor een Rayonmanager met veel ervaring op dit gebied en zetten we extra leiding in zodat we goed voor het team zorgen en hen op een gedegen manier meenemen in wie EW is.” Farida Sabar, Team Manager Facility Van Oord: “Van Oord is een familiebedrijf we zorgen voor onze mensen. Daar valt het schoonmaakteam ook onder. Aandacht voor de schoonmaakmedewerkers is voor ons heel belangrijk. Uiteraard willen we dat zij zich bij Van Oord thuis voelen en zijn ze onderdeel van onze organisatie, maar even zo belangrijk is dat zij zich ook onderdeel voelen van hun werkgever. Bij EW hebben wij hierin veel vertrouwen.”

Duurzame inzetbaarheid

EW ondersteunt het schoonmaakteam verder met coaching en training on the job en ze kunnen gebruikmaken van het communicatieplatform H.appy. Via H.appy worden zij voorzien van alle informatie die ze nodig hebben om hun werk goed en veilig uit te kunnen voeren. Denk aan roosterinformatie, werkinstructies en online trainingen, maar ook informatie over het EW-duurzaamheidsprogramma Sterk in je werk waarmee collega’s worden geholpen én gestimuleerd om gezond en vitaal aan het werk te zijn en blijven. Onderdeel van dit programma zijn trainingen door een Ergocoach en de inzet van rug- of polsbraces (exoskelet) en cobots. Deze cobots nemen de schoonmaakcollega’s het zware en repeterende werk uit handen, waardoor zij zich kunnen richten op het specialistische vakwerk.

Duurzaamheid

In het aspect duurzaamheid komt de ambitie van Van Oord samen met die van EW. Farida Sabar: “Wij vinden het belangrijk dat onze partners zich bewust zijn van duurzaamheid en hier ook samen met de ons naar wil kijken.” Janneke Verkerk vult aan: “Duurzaamheid neemt een strategische plek in binnen onze organisatie. Naast focus op duurzame inzetbaarheid, gebruiken we vanzelfsprekend verantwoorde middelen en materialen zoals gestabiliseerd ozonwater, biobased schoonmaakmiddelen en energiezuinige apparaten. Daarnaast kijken we samen met onze opdrachtgevers hoe we samen nog verder kunnen verduurzamen.”

Van Oord en EW kijken uit naar een succesvolle samenwerking.

Anderen bekeken ook

19 juni 2024

Vrouwelijk leiderschap

In de wereld van bedrijfsleiderschap is het bouwen van sterke relaties en een menselijke aanpak essentieel voor succes.

Lees meer
14 juni 2024

De Dag van de Schoonmaker met uitreiking van zomergeschenken

In Nederland vieren we op 14 juni 2024 De Dag van de Schoonmaker. EW Facility Services is trots…

Lees meer
10 juni 2024

EW Service Awards uitgereikt aan de schoonmaakteams van the Market Hotel en Topaz Revitel

Elk jaar reikt EW Facility Services de EW Service Awards uit aan haar best presterende schoonmaakteams. Dit jaar…

Lees meer