10 mei 2021

Wanneer hospitality door je aderen stroomt

Met een voorliefde voor hospitality bewandelde Marcel de weg van hotellerie en gastronomie naar fashion en brengt hij zijn passie inmiddels al 4 jaar in de praktijk bij EW Facility Services. Hij vertelt graag hoe het allemaal begon en waarom hij zo op zijn plek zit bij deze organisatie.

Hoe het begon

Goed voor anderen zorgen zit in mijn genen. Als jonge jongen wist ik het dan ook al: mijn toekomst ligt in de hospitality. En dus solliciteerde ik als 14-jarige vol frisse moed bij een lokaal restaurant/gallery. Het was meteen raak! Ik mocht als ‘Hoofd hapjes’ aan de slag bij recepties en partijen. Hoewel jong en onervaren was ik in charge of de Hotello’s en achter de schermen de motivator. Mijn eerste baan in de hospitality. Wat was ik trots. Het was voor mij de perfecte rol en ook vandaag de dag past deze me nog goed.

Wanneer hospitality door je aderen stroomt

Voor ik het wist zat ik op de Hotelschool. Een hele leuke maar vooral ook leerzame tijd. Met een stage bij een luxueus 4 sterren Beach Resort op het pittoreske St. Maarten in het Caraïbisch gebied rondde ik de opleiding af. Dit is alweer 25 jaar geleden, maar deze stagetijd zal ik nooit vergeten. Orkaan Luis kwam namelijk voorbij. Het meemaken van deze intense orkaan maakte ons als team nog hechter. In zo’n noodsituatie is hospitality lastig te borgen, maar je leert in één klap wat zorgen voor elkaar echt inhoudt.

Terug in Nederland

Bij terugkeer in Nederland ging ik aan de slag in het mooie Brabant bij Golfclub “De Hooge Vorssel en vervolgens bij Cas “voila” Spijkers** en alles ging zijn gangetje. Samen met de liefde van mijn leven voelden we ons helemaal thuis in het Amsterdamse Oud-Zuid en hebben we inmiddels een zoon en een dochter in het Groene Hart. Met al deze ervaringen en mooie mensen om je heen, ontwikkel je je als persoon en professional.

 Samen de uitdaging aan

Ondertussen vervulde ik diverse hospitality-rollen in hotels, gastronomie en de high-end retail, waarbij al vaker mijn wegen kruisten met die van EW Facility Services. Toen er vier jaar geleden bij deze organisatie een plek vrij kwam was er op basis van overeenkomstige kernwaarden direct een DNA-match. Ik ging aan de slag als Rayonmanager en geniet van de vrijheid in het werk en de leuke en gevarieerde contacten. Ad-hoc oplossingen bedenken en samen met je team een netwerk onderhouden waarbij je elkaar waar mogelijk kunt helpen, geeft een enorme kick. Dus toen er in maart van 2020 vanuit de zorg de dringende oproep kwam om ondersteuning te bieden, begon het meteen te borrelen. Ik wilde samen met de mensen in mijn Rayon niets liever dan deze uitdaging aangaan, om ons hospitality DNA en onze wendbaarheid in de praktijk te brengen in een ziekenhuis of zorginstelling.

Enorm veel energie

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder. We hebben iedere opdrachtgever die onze zorg nodig heeft, zowel bestaand of nieuw, weten te voorzien en dat binnen alle segmenten waarin we werken. Door goed te luisteren, snel te handelen en beloftes waar te maken. En of het nu is omdat ze het nu drukker hebben dan ooit, of juist niet, in beide gevallen is de betrouwbaarheid van de relatie van doorslaggevend belang gebleken. Of de vraag nu een helpende hand was of juist behoefte aan specialisatie, in vele gevallen hebben we het antwoord kunnen bieden. Juist die veranderde samenstelling van de portefeuille blijkt mij, weer eens te meer, enorm veel voldoening en energie te geven. Het mooie in deze uitdagende tijden en samenwerkingen is de creativiteit die ontstaat. De kracht en durf die zoveel van mijn collega’s en mensen om mij heen uitstralen inspireert mij. Ik draag daarom graag bij in deze daadkracht en geniet van onze gezamenlijke resultaten. Met een duidelijke focus op de toekomst en in de wetenschap dat we dit samen tot een succes kunnen maken!

Houd vol, blijf veilig en gezond!

 

Anderen bekeken ook

FD
19 juni 2024

Vrouwelijk leiderschap

In de wereld van bedrijfsleiderschap is het bouwen van sterke relaties en een menselijke aanpak essentieel voor succes.

Lees meer
07 maart 2024

Diversiteit in de spotlight op Internationale Vrouwendag

Voor Janneke Verkerk, algemeen directeur van EW, werd haar persoonlijke reis naar succes gekenmerkt door vastberadenheid en doelgerichtheid.

Lees meer
29 augustus 2023

Over leuke opdrachtgevers gesproken…

Blog – Maureen Hermens – Ambulant Objectleider EW Facility Services Als Ambulant Objectleider ben ik verantwoordelijk…

Lees meer