Uw textiel een tweede leven geven

Wist je dat de textielindustrie de op één na meest vervuilende industrie ter wereld is? In Nederland belandt circa 135 miljoen kilo textiel bij het restafval. Daarnaast wordt op dit moment minder dan 1% van al het textiel gerecycled. Een schrijnend voorbeeld is de enorme afgedankte kledinghoop in de woestijn van Chili, die je wellicht in het nieuws voorbij hebt zien komen.

Hoogstwaarschijnlijk kom je op deze pagina terecht na het scannen van de QR code op de banner naast de textielinzamelingscontainer op een van onze locaties. Door in deze container oud textiel te verzamelen draag je jouw steentje bij aan het verminderen van textielvervuiling. Help je ons een handje mee? Doe je mee dan vinden wij dit erg leuk om te zien! Bijvoorbeeld door middel van een post op LinkedIn of Facebook met de hashtag #expectmoresustainability. Laten we samen voor het verminderen van textielvervuiling gaan en het textiel een tweede leven geven.

Samen zorgen we ervoor dat:

  • Bruikbaar textiel niet in de verbrandingsoven verdwijnt.
  • Er effectief wordt ingezameld waardoor de kwaliteit van het textiel voor recycling/hergebruik zo goed als mogelijk gewaarborgd is.
  • We een ketensamenwerking aangaan om de recycling van het begin tot het einde mogelijk te maken (met Dobbi, PostNL, Frankhuis, Spaarne Werkt, opdrachtgevers en vooral jou als deelnemer).

Elke kilo telt!

We zijn trots dat we in dit traject samenwerken met Dobbi en PostNL. Ieder bedrijven die net zo veel om duurzaamheid geven als wij. Maar een échte impact maken we alleen samen met jou!

Dus ruim die kast uit, start een inzamelingsactie en kom in actie. Met elke kilo textiel die wij samen inzamelen en recyclen, redden we een kilo die normaal for no-reason verbrand wordt. Geef jij jouw kleding, oude doeken, linnen en ander textiel ook een tweede leven? Doe mee! Zamel jouw textiel in en lever het in bij onze textielinzamelingscontainer.

Alvast veel dank namens Dobbi, PostNL en EW Facility Services!

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op met ons team