Uw textiel een tweede leven geven

Wist je dat de textielindustrie de op één na meest vervuilende industrie ter wereld is? Op dit moment wordt in Nederland namelijk slechts minder dan 1% van al het textiel gerecycled. Jaarlijks belandt hierdoor circa 135 miljoen kilo textiel bij het restafval.

Als eerste facilitair dienstverlener zijn we daarom een partnerschap met PostNL en dobbi aangegaan om samen textiel in te zamelen en te recyclen. Al deze producten/deze stoffen worden daardoor niet verbrand maar hergebruikt.

Samen met opdrachtgevers:

We zamelen op dit moment bij verschillende opdrachtgevers textiel in. Dit zijn onder andere Het Concertgebouw, voco® The Hague, Het Scheepvaartmuseum, Hotel Okura Amsterdam en Hotelschool The Hague. Iedereen, zoals eigen medewerkers en bezoekers, kan textiel in de container doen. Want hoe meer mensen meedoen, hoe meer textiel en daarmee kilo’s we redden.

Bij een volle container van 100 kilo wordt deze bij dobbi aangemeld, door PostNL opgehaald en vervolgens afgeleverd bij Reshare, onderdeel van het Leger des Heils. Deze partner, die duurzaam onderneemt door ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te geven, sorteert het textiel. Vervolgens zorgt dit sorteerbedrijf ervoor dat er iets waardevols gebeurt met het bruikbare textiel. Het wordt bijvoorbeeld verkocht via de Reshare Stores. Zo komt het ingezamelde textiel weer terug in de keten en niet bij het afval!

Contact

  Podcast

  Samen dragen we de verantwoordelijkheid voor een betere wereld voor morgen. Maar hoe doe je dat? Met onze podcastreeks ‘Achter de schermen bij’ gaan wij met opdrachtgevers en andere samenwerkingspartners het gesprek aan en vragen Jeannot Peijen en Kim Smithuis ze het hemd van het lijf. Ze gingen ook met Maurits, oprichter van dobbi en Kees, projectleider logistieke strategie bij PostNL in gesprek over textielrecycling. Benieuwd. Klik rechts op de link en beluister de podcast.

  Podcast - Geef textiel een tweede leven

  Meer informatie?

  Jeannot Peijen Business Development Manager
  Maurits Tiethoff Oprichter dobbi

  Elke kilo telt!

  We zijn trots dat we in dit traject samenwerken met dobbi en PostNL. Ieder bedrijven die net zo veel om duurzaamheid geven als wij. Maar een échte impact maken we alleen samen met jou!

  Dus ruim die kast uit, start een inzamelingsactie en kom in actie. Met elke kilo textiel die wij samen inzamelen en recyclen, redden we een kilo die normaal for no-reason verbrand wordt.

  Alvast veel dank namens dobbi, PostNL en EW Facility Services!

  Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

  Neem contact op met ons team