Wat is hospitality?

Bij EW Facility Services zetten wij alles op alles voor de ultieme gastbeleving. Hospitality zit in onze genen. Hospitality (ook wel gastvrijheid genoemd) is een ware trend, maar het is veel meer dan dat. Hospitality is een woord met een enorme lading, waar steeds meer betekenis aan wordt gegeven. Hospitality is een verandering van het deoxyribonucleic acid (DNA) van een organisatie en bedrijfscultuur. Bedrijven die hospitality op de juiste wijze inzetten, maken het verschil en veroveren het hart van hun klant.

Elke organisatie is uniek, een standaard oplossing of concept voor hospitality is er niet. In grote lijnen worden gedrag, service en omgeving dusdanig op elkaar afgestemd, zodat er een optimale beleving ontstaat. Tegenwoordig verwacht een gast namelijk meer dan alleen een vriendelijke glimlach en goede service en is een mooi hotel of een fijne werkplek niet meer genoeg. Het gaat om het creëren van een plek waar mensen zich thuis voelen en het beste uit zichzelf kunnen halen. Een plek waar mensen aangenaam verrast worden. Zorgen voor dat “extra koekje bij de koffie”.

Gedrag en uitstraling vormen een essentieel onderdeel van de totale beleving. De klant, gast of medewerker welkom laten voelen is hierbij het sleutelwoord. Iemand welkom laten voelen zit hem naast het bieden van een prettige omgeving in oprechtheid, de manier van aanspreken, uitstraling van medewerkers en het tonen van gemeende interesse. Hospitality moet door de aderen van de gehele organisatie stromen.