Zorg

Beleef gastvrijheid en ervaar kostenbeheersing in een schone en veilige omgeving.

De zorgmarkt is altijd in beweging. Naast de overheid die met wet- en regelgeving de markt laat verschuiven en zorgverzekeraars die hun macht uitoefenen, heeft de kritische en mondige zorgconsument van vandaag steeds meer keuzevrijheid. De zorgorganisatie van de toekomst voldoet aan alle regels, heeft focus op kostenbeheersing én realiseert een optimale klant- en patiëntbeleving. Heel graag leveren wij hier met onze schoonmaakdienstverlening een bijdrage aan. Dit doen wij binnen de sectoren:

Onze oorsprong ligt in de hospitality industrie en gastvrijheid en flexibiliteit zitten in ons DNA. Inmiddels bedienen wij ruim dertig jaar opdrachtgevers in diverse marktsegmenten, waaronder zorgsectoren in zowel de care en cure, het onderwijs en kantoren & vastgoed. Samen met opdrachtgevers ontwikkelen wij continu vernieuwende oplossingen voor facilitaire uitdagingen. Met onze eigentijdse en unieke belevingsfilosofie bieden wij u zorgeloze, gastvrije en kosteneffectieve facilitaire dienstverlening waarin de behoeften van uw patiënten, cliënten, bezoekers en medewerkers centraal staan.

Wat wij u bieden

 • waarde toevoegen met 5-sterren service, gastvrijheid en hartelijkheid
 • budgetbeheersing door flexibilisering van facilitaire kosten
 • een High-Quality-Hygiëne aanpak
 • het zorgeloos uitbesteden van een multiservice dienstenpakket

 

Meer diensten

Schoonmaakdienstverlening

Wij geloven in de kracht van gastvrijheid en in de toegevoegde waarde van schoonmaak voor de totaalbeleving van elke zorgorganisatie. Maar, de basis van onze dienstverlening is te allen tijde een hoogstaande technische kwaliteit. Hygiëne en infectiepreventie zijn een wezenlijk onderdeel van de kwaliteit van zorg en heeft direct effect op cliënt- en patiëntveiligheid, beleving en tevredenheid. Het creëren en behouden van een veilige, schone omgeving staat dan ook centraal in onze aanpak.

Voor de borging van een hygiënische en veilige omgeving hanteren wij onze eigen infectiepreventie aanpak. We starten met onze IPP-scan, waarbij één van onze infectiepreventiespecialisten de protocollen, werkwijzen, processen en middelen en materialen in kaart brengt. Het resultaat is een op maat gemaakt IPP-plan. Dit hygiëneplan bespreken wij met de deskundigen infectiepreventie binnen uw zorgorganisatie. In overeenstemming met hen maken we vervolgens onze werkprogramma’s voor de verschillende ruimten. Op basis van de staat en afwerking, ruimtesoort en de intensiteit van het gebruik, bepalen we de juiste taken, frequenties, middelen en materialen.

Meer diensten

FONS, uw facilitair ondersteuner

Uw primaire focus ligt op het bieden van de juiste zorg. Voor zorg ondersteunende taken en onverdeelde aandacht voor de patiënt, cliënt of bewoner blijft helaas niet altijd voldoende tijd over. Daarom hebben wij FONS, die u ondersteunt in uw zorgproces. Zo kan FONS u helpen bij:

 • Gastheer- en gastvrouwschap
 • Beddentransport
 • Linnenlogistiek
 • Desinfectie
 • Schoonmaak van zorghulpmiddelen als rollators, po-stoelen en infuuspalen
 • Beddenreiniging en -opmaak
 • Afvalinzameling en -transport
 • Ontvangst en logistiek van goederen

Door de optimale samenwerking tussen uw zorgmedewerkers en EW Facility Services ervaren uw patiënten, cliënten, bewoners en bezoekers een gastvrijheid die zij enorm zullen waarderen.

Meer diensten

OK Schoonmaak

Infectiepreventie en -bestrijding maken nadrukkelijk onderdeel uit van onze specialistische schoonmaakdienstverlening. Onze schoonmakers volgden een SVS opleiding OK Schoonmaak. Ze werken uitsluitend met voor ziekenhuizen goedgekeurde middelen en materialen en weten hoe deze te gebruiken om de OK perfect schoon te houden. We innoveren op dat vlak voortdurend. Bij OK schoonmaak hoort ook het reinigen van alle ruimtes die met de operatiekamer te maken hebben. Van de koffiekamer tot de voorruimte voor het omkleden van medisch personeel en de behandelkamer zelf. We maken met ziekenhuizen sluitende afspraken over verdeling van tussenbeurten en eindbeurten, zodat iedereen exact weet wie waarvoor verantwoordelijk is. Maatwerk is van groot belang, want geen medische locatie is hetzelfde.

Meer diensten

Cleanroom reiniging

Een cleanroom reinigen vraagt om specialisme en de juiste materialen. Daarbij zijn kennis en discipline van groot belang om de gewenste conditie van de cleanroom in stand te houden. Wij investeren daarom in het intensief trainen van onze zorgschoonmaakmedewerkers. Infectiepreventie en -bestrijding maken daarnaast nadrukkelijk onderdeel uit van onze basisdienstverlening. Onze schoonmakers weten wat te doen om infecties te minimaliseren en hoe te desinfecteren. Ze werken uitsluitend met voor zorgomgevingen goedgekeurde middelen en materialen en weten hoe deze te gebruiken.

Ook een goede communicatie met de zorginstelling is een belangrijk aspect bij het reinigen van een cleanroom. Tijdens het uitvoeren van onze IPP-scan bespreken we gezamenlijk de geldende protocollen. Het reinigen van een cleanroom is altijd maatwerk en door duidelijk te sturen op de geldende protocollen staan wij voor veilige en betrouwbare schoonmaak.

Onze zorg partners

Hospitality is al meer dan een kwart eeuw het kernbegrip binnen EW Facility Services. Wij hebben een duidelijke visie waar het gaat om gastvrijheid en kostenbeheersing.

Udens Duyn

Ontdek al onze branches

Kantoren & vastgoed

Een plek waar iedereen het beste uit zichzelf kan halen.

Lees meer

Onderwijs

Een plek waar iedereen het beste uit zichzelf kan halen.

Lees meer

Travel

Meebewegen met uw bezetting is voor ons de normaalste zaak.

Lees meer

Leisure

Een onuitwisbare indruk op heel veel mensen.

Lees meer

Hotels

Wij begrijpen dat het bij uw hotel allemaal draait om gastvrijheid.

Lees meer

Samen een optimale beleving creëren binnen uw zorginstelling? Doet u de zorg, dan doen wij de rest.

Neem contact op met ons team

Ons laatste nieuws

09 februari 2022

Margot van Leijen gestart als Directeur Zorg

Multi service facilitair dienstverlener EW Facility Services heeft begin 2022 Margot van Leijen aangesteld als Directeur Zorg. Van…

Lees meer
10 september 2021

Zorgnetwerk Nederland en EW Facility Services slaan de handen ineen

Zorgnetwerk Nederland is hét netwerk voor zorgbestuurders, -beslissers en -beïnvloeders die het anders, slimmer en beter (willen) doen.

Lees meer