Zorg

Beleef gastvrijheid en ervaar kostenbeheersing in een schone en veilige omgeving.

De zorgmarkt is altijd in beweging. Naast de overheid die met wet- en regelgeving de markt laat verschuiven en zorgverzekeraars die hun macht uitoefenen, heeft de kritische en mondige zorgconsument van vandaag steeds meer keuzevrijheid. De zorgorganisatie van de toekomst voldoet aan alle regels, heeft focus op kostenbeheersing én realiseert een optimale cliënt- en patiëntbeleving. Heel graag leveren wij hier met onze schoonmaakdienstverlening een bijdrage aan. Dit doen wij binnen de sectoren:

Onze oorsprong ligt in de hospitality industrie en gastvrijheid en flexibiliteit zitten in ons DNA. Inmiddels bedienen wij ruim dertig jaar opdrachtgevers in diverse marktsegmenten, waaronder zorgsectoren in zowel de care en cure, het onderwijs en kantoren & vastgoed. Samen met opdrachtgevers ontwikkelen wij continu vernieuwende oplossingen voor facilitaire uitdagingen. Met onze eigentijdse en unieke belevingsfilosofie bieden wij u zorgeloze, gastvrije en kosteneffectieve facilitaire dienstverlening waarin de behoeften van uw patiënten, cliënten, bezoekers en medewerkers centraal staan.

Wat wij u bieden

 • waarde toevoegen met servicegerichtheid, gastvrijheid en hartelijkheid
 • infectiepreventie aanpak
 • kostenbeheersing door flexibilisering van facilitaire kosten
 • het zorgeloos uitbesteden van een multiservice dienstenpakket
 • continuïteit van uw ondersteunende diensten

 

Meer diensten

Schoonmaakdienstverlening in de zorg

Wij geloven in de kracht van gastvrijheid en in de toegevoegde waarde van schoonmaak voor de totaalbeleving van elke zorgorganisatie. Maar, de basis van onze dienstverlening is te allen tijde hoogstaande technische kwaliteit.

Een schone zorgomgeving in de langdurige zorg draagt bij aan het welzijn en welbevinden van de cliënten en bewoners. Onze gastgerichtheid en net dat stapje extra door onze medewerkers zorgt voor het verschil. Dat kan een vriendelijk praatje met een bewoners zijn, afstemming met de zorgmedewerkers of een helpende hand bieden.

Schoonmaak en hygiëne zijn in ziekenhuizen van levensbelang. In een schone omgeving verblijven patiënten prettiger en herstellen ze sneller van een operatie. Naast een technische schone omgeving, is infectiepreventie cruciaal. Onze aanpak van infectiepreventie draait allemaal om preventie, inperking en bestrijden van bacteriën en virussen met gebruik van juiste methoden, middelen en materialen en uitgevoerde door gemotiveerde medewerkers met de juiste opleiding. Dit voeren wij uit in nauwe afstemmingen met de deskundigen infectiepreventie van uw ziekenhuis en volgen altijd de geldende protocollen van het ziekenhuis.

Meer diensten

FONS, uw facilitair ondersteuner

Uw primaire focus ligt op het bieden van de juiste zorg. Voor zorg ondersteunende taken en onverdeelde aandacht voor de patiënt, cliënt of bewoner blijft helaas niet altijd voldoende tijd over. Daarom hebben wij FONS, die u ondersteunt in uw zorgproces. Zo kan FONS u helpen bij:

 • Gastheer- en gastvrouwschap
 • Beddentransport
 • Linnenlogistiek
 • Desinfectie
 • Schoonmaak van zorghulpmiddelen als rollators, po-stoelen en infuuspalen
 • Beddenreiniging en -opmaak
 • Afvalinzameling en -transport
 • Ontvangst en logistiek van goederen

Door de optimale samenwerking tussen uw zorgmedewerkers en EW Facility Services ervaren uw patiënten, cliënten, bewoners en bezoekers een gastvrijheid die zij enorm zullen waarderen.

Meer diensten

Gastvrijheid & Beleving

Met onze achtergrond in de hotelwereld, zitten gastvrijheid en hospitality in ons DNA en zijn dus vanzelfsprekende kernwaardes. Maar wat houdt dit nu in voor patiënten, cliënten en bewoners in de zorg?

Schoonmaakdienstverlening is beleving. Vanuit deze overtuiging geloven wij dat wij met onze dienstverlening een significante impact hebben op de beleving van cliënten, bewoners, medewerkers en bezoekers. Dit doen wij niet alleen, maar samen.

Wij richten onze schoonmaakdienstverlening gastgericht in, faciliterend aan de zorg en passend in het woon en leefritme van uw cliënten en bewoners.

Naast schoonmaakdienstverlening kunnen wij ook aanpalende facilitaire en zorgondersteunende taken uit handen nemen. Zo kunt u zich volledig richten op de zorgtaken.

Wij zetten duurzame middelen en materialen in en kunnen onze werkkarren afsluiten waardoor de veiligheid van uw cliënten en bewoners is geborgd.

Maar in de beleving maken onze collega’s het echte verschil. Zij zijn het visitekaartje van onze organisatie! Onze collega’s zijn opgeleid om goed schoon te maken in een zorgomgeving. Oprechte aandacht, dat stapje extra en oog voor detail maken het verschil. Gastvrijheid is een manier van werken en zit in ons DNA. Wij werven en selecteren medewerkers hierop. Daarnaast krijgen onze collega’s speciale hospitality trainingen en is gastvrijheid een vast thema tijdens de dagstart en werkoverleggen.

Meer diensten

Under management en overname eigen dienst

Undermanagement kan zorgorganisaties ondersteunen door regie en aansturing van de schoonmaakactiviteiten over te nemen, waardoor je kostbare tijd bespaart. Dit is vooral van waarde voor organisaties die nóg niet toe zijn aan een totale uitbesteding van de schoonmaak, maar wel op zoek zijn naar procesverbetering.

Een undermanagementconstructie kan een tijdelijke constructie zijn met als uiteindelijke doel: de volledige overname van de werkzaamheden. Dat houdt in, dat wanneer een medewerker uit dienst gaat, deze vervangen wordt door een nieuwe medewerker vanuit de partij waarmee je de constructie bent aangegaan.

Medewerkers blijven in dienst van de zorgorganisatie, maar worden aangestuurd door ons. EW gaat de gehele dagelijkse regie over schoonmaakonderhoud voeren.

Hieronder vallen: de planning, standaardisatie van processen, begeleiding op de werkvloer, opleiding en training en organisatie van vervanging en vakantieplanning.

Tevens voeren wij gezamenlijk met u functionerings- en/of ziekteverzuimgesprekken.

Meer diensten

OK Reiniging

Infectiepreventie en -bestrijding maakt nadrukkelijk onderdeel uit van onze specialistische schoonmaakdienstverlening. Schone operatiekamers zijn van levensbelang voor patiënten. Intensieve reiniging voorkomt infecties binnen de OK. EW werkt met strakke werkprocedures, gebaseerd op NVZ en WIP richtlijnen en die aansluiten op de protocollen van uw ziekenhuis.

Onze collega’s kennen de risico’s van onvoldoende hygiëne. Onze OK medewerkers volgden dan ook allen de SVS opleiding OK Schoonmaak. Zo dragen wij bij aan het voorkomen van verspreiding van infecties en het creëren van een veilige operatiekamer.

Wij maken graag een advies op maat voor uw OK complex. Van totale ontzorging, tot sluitende afspraken over tussenbeurten, eindbeurten en desinfecties.

Onze zorg partners

Hospitality is al meer dan een kwart eeuw het kernbegrip binnen EW Facility Services. Wij hebben een duidelijke visie waar het gaat om gastvrijheid en kostenbeheersing.

Udens Duyn

Ontdek al onze branches

Kantoren & vastgoed

Een plek waar iedereen het beste uit zichzelf kan halen.

Lees meer

Onderwijs

Een plek waar iedereen het beste uit zichzelf kan halen.

Lees meer

Travel

Meebewegen met uw bezetting is voor ons de normaalste zaak.

Lees meer

Leisure

Een onuitwisbare indruk op heel veel mensen.

Lees meer

Hotels

Wij begrijpen dat het bij uw hotel allemaal draait om gastvrijheid.

Lees meer

Samen een optimale beleving creëren binnen uw zorginstelling? Doet u de zorg, dan doen wij de rest.

Neem contact op met ons team

Ons laatste nieuws

02 april 2024

Zinzia kiest voor EW als schoonmaakpartner

Binnen zorgomgevingen staat hygiëne en veiligheid van de bewoners voorop, dat is voor Zinzia Zorggroep…

Lees meer
16 januari 2024

In gesprek zijn en blijven

DT op de werkvloer weer enorm leerzaam Schoonmaken is een vak, dat zien we iedere dag bij onze…

Lees meer
28 maart 2023

Partnership Boerhaave Medisch Centrum & EW Facility Services draait om kwaliteit en gastvrijheid

Boerhaave Medisch Centrum (hierna Boerhaave genoemd) is de grootste kliniek van Nederland op het gebied van plastische chirurgie.

Lees meer