12 september 2023

Allemaal toppers

De afgelopen maanden heb ik in mijn blogs een kijkje achter de schermen gegeven van mijn dagelijkse werk en dat van mijn schoonmaakcollega’s. Hoewel ik er helemaal niet van houd om ‘in the picture’ te staan, moet ik eerlijk toegeven dat het bloggen me alles meegevallen is. Sterker nog, ik kijk er met plezier op terug. Door over je werk te vertellen, sta je vaker stil bij wat je doet en waarom. Het was daardoor iedere keer een soort van reflectiemoment.

Achter de schermen

De eerste blog, die over de gezonde spanning van een nieuwe locatie ging, was nog even onwennig. Want wat ik doe, is helemaal niet zo spannend (vind ik). En wat ik doe en meemaak is voor mij over het algemeen de normaalste zaak van de wereld. Echter door het bloggen niet alleen op mijzelf te betrekken, maar het vooral aan te grijpen als een kans om meer te vertellen over het schoonmaakvak en welke mensen er achter zitten, kreeg het voor mij een hele andere lading.

Allemaal toppers

En voor je het weet ben je een paar maanden verder en heb je over van alles en nog wat verteld. Last but not least, ik heb hele leuke reacties op de verhalen gekregen, ook van (oud)-collega’s. Het grappige is dat je van collega’s vaak wel weet wat ze ongeveer doen, maar helemaal precies weet je het niet. Nu ik op deze manier meer over mijn dagelijkse werk heb verteld, is het veel meer gaan leven. Een leuke bijkomstigheid!

Allemaal toppers

Maar goed, even terug naar de aanleiding van mijn blogreeks. Dat was de Golden Service Awards 2022. Deze verkiezing is er dit jaar niet meer, daarvoor in de plaats is de verkiezing Schoonmaker van het Jaar. En van de tien finalisten, zijn er twee collega’s van EW Facility Services: Beatrice Amponsah en Marcel de Looze.

Beatrice heb ik zelf voorgedragen, zij is een van mijn schoonmaakcollega's. Ik ken haar al heel lang. Twintig jaar geleden werkten we al samen. Beatrice is iemand die als schoonmaker altijd en overal haar verantwoordelijkheid voor neemt. Is een collega ziek? Dan regelt zij het. Heeft een opdrachtgever een vraag, zij lost het op. Toen we vorig jaar samen de locatie van NewDay in Almere opstartten, heeft zij vanaf dag één haar verantwoordelijkheid genomen. Ze is niet alleen een heel vrolijk persoon, maar ook innemend. Al mijn mensen zijn toppers, maar Beatrice is door haar opgewekte manier van werken echt een ambassadeur voor ons vak! Ik weet nog het moment dat ze hoorde dat zij finalist was. Ze was één en al emotie.

Uit eigen ervaring weet ik wat een dergelijke nominatie met je doet, het is stiekem een hele fijne erkenning en waardering. In mijn blog ‘Juist wat je niet zegt, maakt indruk’ omschreef ik het als ‘Opsteker van het Jaar’. Voor Beatrice is het niet anders. Zij weet het heel mooi te omschrijven: ‘Al jaren zet ik mij voor de volle 100 procent in. Deze nominatie geeft mij net dat beetje extra gevoel dat ik goed bezig ben.

Kers op de taart

Schoonmaken is echt een vak en samen met mijn collega’s zet ik iedere dag mijn beste beentje voor. Het is geweldig dat er met deze verkiezing extra waardering is voor de mensen die het dagelijks waar moeten maken. Het is wat mij betreft een kers op de taart. Helemaal natuurlijk als een EW’er dit jaar de Schoonmaker van het Jaar zou worden, dat moet ik dan wel weer toegeven. Ik kijk dan ook met gezonde spanning uit naar de finale op 20 september!

Wie is Maureen?

Maureen Hermens is ambulant objectleider van 17 locaties. En 17 locaties betekent ook veel verschillende opdrachtgevers. Maureen zou Maureen niet zijn als ze zich niet moeiteloos aanpast aan haar gesprekspartner. En ze is iemand die alles altijd goed voorbereid. Deze keer vertelt ze meer over de relatie met haar opdrachtgevers.

 

Anderen bekeken ook

02 mei 2024

Vijfde aflevering podcast ‘Achter de schermen bij’

 Via certificering (verder) verduurzamen Wat bij De Forensische Zorgspecialisten klein begon als een uitnodiging van…

Lees meer
24 april 2024

The Hague Mariott Hotel continueert samenwerking met EW

Centraal gelegen in Den Haag combineert The Hague Marriott Hotel moderne stijl met een tweede huis comfort om…

Lees meer
23 april 2024

Finalisten schoonmaker van het jaar 2023

In dit interview duiken we dieper in het verhaal van twee toegewijde schoonmakers, Beatrice en Marcel. Zij waren…

Lees meer

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op met ons team