07 februari 2022

Bijdragen aan bijzondere bezoekerservaringen van Amare

Amare betekent liefhebben in het latijn en precies dat thema staat centraal bij de bezoekerservaring van het gloednieuwe theater Amare in Den Haag. In november 2021 opende dit huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting officieel haar deuren aan het Spuiplein. Een aantal maanden lang konden mensen met een liefde voor kunst en cultuur hier komen genieten van concerten en voorstellingen, voordat de coronamaatregelen tijdelijk roet in het eten gooiden. EW Facility Services is de trotse schoonmaakpartner van Amare. Nu de deuren van het theater door de coronaversoepelingen weer geopend zijn, kijkt de facilitair dienstverlener ernaar uit opnieuw bij te dragen aan de bijzondere bezoekerservaring van Amare.

Bijdragen aan bijzondere bezoekerservaringen van Amare

Gevoel van ‘thuis’ voor iedere bezoeker

Jan Zoet, directeur van Amare: “Amare moet een plek worden waar iedereen zich thuis voelt. Stadsbewoner, muzikant, danser, student en bezoeker. We hebben de belangrijke taak om het grootste en mooiste kunstgebouw van Nederland echt van iedereen te maken. Het zit ook in de naam: AMARE: I AM, WE ARE.” Albert van Schooneveld, Key Account Directeur bij EW Facility Services: “Ook voor ons liggen gastvrijheid en je thuis voelen heel dicht bij elkaar. Om dit waar te maken is het van groot belang dat Amare elke dag en op ieder moment van de dag een topbeleving biedt. Wij zijn ervan overtuigd dat wij hier als schoonmaakpartner en multi service dienstverlener een belangrijk aandeel in hebben. Wij bieden onderscheidende en creatieve belevingsconcepten die een positieve bijdrage leveren aan gastbeleving. Onze kracht zit in onze oorsprong in de hotelsector. Hierdoor zijn hospitality en het 24/7 inspelen op wisselende gebruikersaantallen in de genen van ons bedrijf verankerd.”

Dynamiek

EW Facility Services is niet onbekend met de dynamiek van de theaterwereld. Van Schooneveld: “In de theaterwereld zijn wij goed vertegenwoordigd. Ook op andere mooie leisure locaties zijn wij aan het werk, zoals Het Scheepvaartmuseum en Het Koninklijk Concertgebouw. Wij zijn gewend aan wisselende bezettingen. Werkzaamheden en schoonmaakfrequenties zijn afhankelijk van bezoekersaantallen en vervuilingsgraad; wij hebben korte lijnen met onze opdrachtgevers en zijn getraind om snel in te spelen op veranderende behoeften en verstoringen.”

Samen elke dag een beetje duurzamer

Duurzaamheid is naast hospitality een centraal thema binnen de samenwerking tussen Amare en EW Facility Services. Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staan bij Amare hoog op de agenda en EW facility services biedt hier een grote bijdrage aan. De facilitair dienstverlener werkt bij het theater met gestabiliseerd ozonwater. Deze systematiek vervangt traditionele schoonmaakproducten en voorkomt dat vervuild water en schoonmaakchemicaliën via het riool het milieu belasten. Voor periodiek onderhoud wordt de SURE-lijn van Diversey ingezet, een biobased schoonmaaklijn geproduceerd uit suikers en plantaardige olie. Duurzaam ondernemen gaat daarnaast ook over de impact op de factor mens. Van Schooneveld: “Binnen het schoonmaakteam werken er collega’s op basis van social return. Als vooraanstaand facilitair dienstverlener vinden wij dat wij hierin een voorbeeldfunctie hebben. Het maakt niet uit of iemand net start, een WW’er, bijstandsgerechtigde of 56-plusser is, we kijken naar de mogelijkheden die iemand heeft en bieden hier graag een passend takenpakket voor aan.”

Anderen bekeken ook

27 september 2023

Groeikansen bij EW

Binnen onze organisatie draait het om mensen. Samen dragen we bij aan het succes van onze organisatie en…

Lees meer
18 september 2023

Portretreeks Amare – Radj

De afgelopen maanden stelden wij een aantal teamleden van ons schoonmaakteam bij Amare voor. Zij…

Lees meer
15 september 2023

Bram Kuipers wint de EW|Saxion Ondernemers Award

Na afwezigheid tijdens de coronapandemie is de EW|Saxion Ondernemers Award weer helemaal terug. In 2009 riepen Hogeschool Saxion…

Lees meer