06 januari 2023

Hotelschool The Hague vindt in EW een innovatieve partner met gevoel voor hospitality

Tussen Hotelschool The Hague (HTH) en EW Facility Services is er meer dan een goede match. Beide hechten veel waarde aan beleving en hospitality en hebben dezelfde hoge ambities als het gaat om duurzaamheid en innovatie. Vanaf medio oktober is EW verantwoordelijk voor de schoonmaak, inclusief glasbewassing en specialistisch vloeronderhoud van de vier locaties van HTH.

Hotelschool The Hague vindt in EW een innovatieve partner met gevoel voor hospitality

Bij aanvang van de samenwerking in oktober, introduceerde EW zichzelf bij alle studenten en medewerkers middels een persoonlijk kaartje en een pepermuntje, net zoals je in vele hotels op je kamer aantreft. Dit is één van de voorbeelden uit het EW Hospitality Improvement Program waarbij verschillende ludieke acties de beleving van studenten en medewerkers moeten verhogen. Een onderdeel waar HTH veel waarde aan hecht en waarin EW veel kennis en ervaring heeft opgebouwd dankzij haar roots in de hotellerie. Maar er is meer. Zo heeft de EW Rayonmanager veel ervaring in de hotellerie en zien de EW schoonmaakmedewerkers, net als de studenten en medewerkers van HTH, er keurig gekleed uit en werken ze met dito representatieve middelen en materialen.

Facility Host

De inzet van de Facility Host op de Campus Amsterdam en Campus Den Haag is tevens een goed voorbeeld van hoe EW de wensen van HTH op gebied van gastvrijheid en kwaliteit invult. De vier verschillende locaties van HTH vragen ieder een eigen inzet van schoonmaak en hospitality. De Facility Host is het aanspreekpunt voor studenten en medewerkers, verhelpt eventuele verstoringen, onderhoudt buitenruimtes en checkt het sanitair een aantal keer per dag. Interessant detail: de Facility Hosts worden door EW opgeleid in haar eigen Hospitality Academy.

Flagship store voor innovatieve pilots

Over de verschillende locaties gesproken, de locatie in Amsterdam vraagt veel schrobwerk van de vloeren. Deze locatie leent zich daarom heel goed voor een innovatieve pilot met de Ecobot Scrubber 50. Deze robot neemt het zware en repeterende schrobwerk over van de schoonmaakmedewerkers. Verloopt de pilot, die inmiddels is gestart, naar tevredenheid van HTH en EW dan maakt de Ecobot straks onderdeel uit van het schoonmaakteam, inclusief gewrapte EW-outfit. Omdat HTH innovatie met open armen ontvangt, is de instelling een van de ‘Flagships’ van EW waar innovaties getest worden. Zo zet EW ook het Exoskelet in. Samen met de Ecobot levert dit een waardevolle bijdrage aan zowel de duurzame inzetbaarheid van haar mensen als het gebruik van duurzame middelen. Deze mensgerichte aandacht is iets wat HTH als een groot pluspunt ziet binnen de samenwerking met EW. Het feit dat EW veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van haar mensen op zowel persoonlijk als professioneel vlak, onder meer binnen het Create Your Own Future Programma, draagt mede bij aan de goede samenwerking.

Samen optrekken

Een goed partnerschap staat of valt met duidelijke communicatie en afspraken. Reden waarom EW voor opdrachtgevers het klantportaal Your INSITE heeft ontwikkeld. Deze geeft volledige transparantie over werkzaamheden, afspraken, kwaliteitschecks en verslagen. Ook HTH maakt hier gebruik van. Samen investeren, samen profiteren, is het motto van deze veelbelovende samenwerking.

Anne-Marie Veldhoven, Facility Officer, Campus Den Haag

De samenwerking verloopt heel prettig, voor de Campus Den Haag geldt dat de school er tiptop uitziet van binnen en van buiten. Een grote schoonmaak heeft plaats gevonden tijdens de vakantieweek van de studenten. Deze week hadden de glazenwassers een hele klus aan het wassen en lappen van alle ramen, maar dit is geweldig gelukt. We werken nu enkele weken samen en de gebouwen zien er netjes en schoon uit. Ik doe dagelijks een rondje om een check te doen en er is voorlopig niets aan te merken op het schoonmaakwerk wat de medewerkers van EW afleveren. Houden zo!

Kim Fakkel, Team Lead Facilities

EW is sinds half oktober onze nieuwe partner en tot nu toe zijn we tevreden. Het is fijn om een partij te hebben die meedenkt met de organisatie en snel zaken oppakt. Veel van de vaste schoonmaakmedewerkers zijn gebleven waardoor de overgang naar EW eigenlijk geruisloos is verlopen. We hebben sinds de start regelmatig contact met de rayonmanagers, wat ervoor zorgt dat eventuele problemen direct aangepakt worden en de kwaliteit wordt verbeterd. Ik zou alleen maar willen zeggen: op naar de komende jaren met nóg meer kwaliteitsverbeteringen en een schone leer- en werkomgeving voor onze studenten en medewerkers.

Anderen bekeken ook

FD
19 juni 2024

Vrouwelijk leiderschap

In de wereld van bedrijfsleiderschap is het bouwen van sterke relaties en een menselijke aanpak essentieel voor succes.

Lees meer
14 juni 2024

De Dag van de Schoonmaker met uitreiking van zomergeschenken

In Nederland vieren we op 14 juni 2024 De Dag van de Schoonmaker. EW Facility Services is trots…

Lees meer
10 juni 2024

EW Service Awards uitgereikt aan de schoonmaakteams van the Market Hotel en Topaz Revitel

Elk jaar reikt EW Facility Services de EW Service Awards uit aan haar best presterende schoonmaakteams. Dit jaar…

Lees meer