09 augustus 2023

Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Wij maken ons sterk voor het bieden van eerlijke en gelijke kansen aan mensen die bij onze organisatie werken of willen werken. Dit doen we op vele manieren, waaronder het stimuleren van arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Dat we dit succesvol doen, krijgen we nu bevestigd met het behalen van trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen.

Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

De PSO is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO. Dit instrument geeft inzicht in de mate waarin organisaties meer dan gemiddeld sociaal ondernemen, gericht op de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. De ladder kent 5 niveaus, waarvan trede 3 de hoogste is. Organisaties op deze trede zijn koploper in het bieden van werkgelegenheid aan de PSO-doelgroep.

Uitkomst audit: kwalitatief en duurzaam

Naast het voldoen aan de PSO-norm, onder meer gebaseerd op wet- en regelgeving en de landelijke Werkgevers Enquête Arbeid van TNO, stimuleert de PSO-methode dat bedrijven deze norm op een kwalitatief goede en duurzame wijze realiseren. Kijkend naar EW, benoemt de auditor dat wij ‘het werk om de medewerkers uit de doelgroep heen organiseren. Samen met de medewerker kijkt de organisatie wat hij of zij nodig heeft en hoe dit samen gerealiseerd kan worden. EW denkt hierbij in mogelijkheden, ze richt zich op wat iemand wel kan en wil en zoekt naar oplossingen mochten er toch struikelblokken zijn.’ Voor de audit zijn meerdere EW-collega’s geïnterviewd, waaronder Wajongers, collega’s uit Oekraïne en stagiaires. Deze interviews ondersteunen het beeld dat wij inclusiviteit en diversiteit breed in de organisatie hebben ingebed en geborgd. ‘De medewerkers waren enthousiast over hun werk, mede door het mensgerichte aspect en het maatwerk dat wordt ingeregeld. Daarnaast zijn werkprocessen, van indiensttreding tot aan begeleiding op de werkvloer, goed ingericht.’

Voor iedereen een kans

Wij willen voor kwetsbare groepen de afstand tot de arbeidsmarkt verkleinen. We zijn ervan overtuigd dat er voor iedereen een plek is met zijn of haar unieke talenten. Met onze facilitaire diensten vormen wij hiervoor een zeer geschikt werkveld. Als werkgever voor ruim 3500 mensen hebben wij hierin ook een voorbeeldfunctie. Maaike Ligtenstein-van Bree, HR Directeur van EW, licht toe: “Of iemand een Wajonger, langdurig werkeloos of 56-plusser is, we kijken naar de mogelijkheden die iemand heeft en bieden daar een passend takenpakket voor aan. We werken hierin samen met diverse partners. Het geeft energie als we zien dat kandidaten opbloeien door ze weer aan het arbeidsproces te laten deelnemen en vertrouwen te geven. Op deze manier hebben we in de afgelopen jaren al veel mensen geholpen om weer echt een plekje te bemachtigen in de maatschappij.”

Anderen bekeken ook

27 september 2023

Groeikansen bij EW

Binnen onze organisatie draait het om mensen. Samen dragen we bij aan het succes van onze organisatie en…

Lees meer
18 september 2023

Portretreeks Amare – Radj

De afgelopen maanden stelden wij een aantal teamleden van ons schoonmaakteam bij Amare voor. Zij…

Lees meer
15 september 2023

Bram Kuipers wint de EW|Saxion Ondernemers Award

Na afwezigheid tijdens de coronapandemie is de EW|Saxion Ondernemers Award weer helemaal terug. In 2009 riepen Hogeschool Saxion…

Lees meer