Podcast - Via certificeren (verder) verduurzamen

Wat bij de Forensische Zorgspecialisten klein begon als een uitnodiging van de gemeente Utrecht voor een kenniscommunity over duurzaamheid, groeide uit tot het behalen van de gouden status van de Milieuthermometer Zorg en de ondertekening van de Green Deal 3.0. Marian Wiarda, Manager Service Centrum, van de Forensische Zorgspecialisten, begeleidde dit gehele traject en is nog steeds dagelijks bezig met duurzaamheid. De certificering van de Milieuthermometer en de ondersteuning van de Gemeente Utrecht hebben haar geholpen om de duurzaamheidsdoelen van de zorginstelling te bereiken.

In deze podcast gaat Marian Wiarda dieper in op het proces en deelt zij haar ervaringen met ons. Ook bespreekt ze de uitdagingen die ze ziet om met de Forensische Zorgspecialisten in 2050 ‘Paris proof’ te zijn. Een ding is voor haar zeker: het succes van het behalen van je duurzaamheidsdoelen hangt af van de positie die duurzaamheid in de strategie van een organisatie inneemt. Marian Wiarda: “Als je duurzaamheid bij mensen neerlegt die mogen handelen, kun je grote stappen maken.”

Podcastreeks 'Achter de schermen bij'

Samen dragen we de verantwoordelijkheid voor een betere wereld voor morgen. Maar hoe doe je dat? Er is zoveel mogelijk dat je soms door de bomen het bos niet ziet. Dan is het fijn als je even achter de schermen kan kijken bij anderen. Wat doen zij om hun duurzame doelstellingen te halen? Welke kennis, technologieën en financiële middelen zijn er? Met onze podcastreeks ‘Achter de schermen bij’ gaan wij met veel enthousiasme het gesprek aan. We rijden het land door en bezoeken opdrachtgevers en andere samenwerkingspartners en vragen ze het hemd van het lijf.