Stewarding

Organisatie achter de schermen

Het managen en uitvoeren van de ondersteunende taken voor de keuken en het restaurant is een niet te onderschatten taak. Perfect gepoleerde glazen, glanzend bestek en gestreken linnen; het maakt allemaal onderdeel uit van de uiteindelijke gastbeleving.

Stewarding

Onze stewarding-medewerkers zijn er verantwoordelijk voor dat alles in de keuken soepel draait. Een schone, veilige en goed georganiseerde werkomgeving is onmisbaar voor een goed werkende keuken. Met onze stewarding-diensten ondersteunen we jouw team precies waar het nodig is: van afwas en keukenreiniging tot logistiek en zalen klaarzetten. Zo kunnen koks, bediening en F&B-teams zich volledig richten op de gastbeleving, terwijl medewerkers van EW ervoor zorgen dat aan alle randvoorwaarden om goed te kunnen werken wordt voldaan.

Wat is stewarding?

Stewarding vormt de ruggengraat van een professionele keuken- of F&B-omgeving. Onze stewards zorgen voor:

  • een schone en efficiënte spoelkeuken
  • hygiënisch en direct inzetbaar glas-, servies- en bestekwerk
  • goed onderhouden keukenmaterialen en apparatuur
  • schone werkplekken volgens HACCP-richtlijnen
  • ondersteuning bij logistiek en afvalscheiding
  • het bijhouden en aanvullen van voorraden
  • het klaarzetten van zalen of buffetten wanneer nodig

Kortom: alles wat nodig is om jouw keuken soepel te laten draaien. Zichtbaar én achter de schermen.

Dat wat op jouw locatie nodig is, kan heel specifiek zijn. Daarom zijn onze stewardingwerkzaamheden ook flexibel. We stemmen graag af hoe we jullie processen in de keuken het beste kunnen ondersteunen.

HACCP en voedselveiligheid

Voedselveiligheid is de basis van elke professionele keuken. Onze stewards werken volgens HACCP-richtlijnen en nemen hygiëneregels serieus. EW organiseert de opleidingen voor de stewards, zodat zij in het bezit zijn van ‘sociale hygiene’. Ze weten precies welke risico’s er zijn en hoe ze veilig, hygiënisch en efficiënt werken. Precies zoals je dat van een hospitality-partner mag verwachten.

Stewarding van EW

Eén aanspreekpunt

Door stewards van EW in te zetten in de keuken blijf je één aanspreekpunt houden. De steward valt onder de locatiemanager van EW. Zo is er een natuurlijke samenwerking tussen schoonmaak en keuken, en sluiten werkzaamheden perfect op elkaar aan.

Vakkundige en goed opgeleide medewerkers

Van HACCP tot communicatievaardigheden: we investeren in groei, ontwikkeling en betrokkenheid van onze medewerkers. Onze stewards zijn meer dan uitvoerders. Ze zijn gastvrij, aanspreekbaar en denken actief mee.

Wij kennen jouw locatie

Onze medewerkers zijn dagelijks op de vloer. Hierdoor herkennen ze direct wat er nodig is en schakelen ze snel. Extra bestek, een volle spoelkeuken of een vloer die extra aandacht vraagt: we signaleren het en regelen het.

Flexibele samenwerking

We stemmen het werk dagelijks af met de keukenchef, F&B-manager of floormanager. Zo sluiten we perfect aan op de dynamiek van jouw locatie. EW is een flexibele partner en ook in stewarding zijn we schaalbaar wanneer dat nodig is. Bijvoorbeeld bij piekuren, events of seizoensdrukte.

Altijd een aanpak op maat

Geen keuken is hetzelfde. Daarom stemmen we stewarding af op jouw locatie, wensen en gebruik.

Met EW kies je voor vakmanschap én voor een partner die begrijpt hoe belangrijk alle details zijn in het creëren van een meer dan welkom gevoel bij jouw medewerkers, gasten en bezoekers.

Stewarding die jouw gastbeleving versterkt

Een schone, georganiseerde en goed lopende keuken maakt een wereld van verschil. Het brengt rust voor jouw team en zorgt voor een gastbeleving die klopt. Tot in de details.

Wil je weten hoe stewardingservice er bij jou op locatie uit kan zien? We denken graag met je mee en maken een helder advies op maat.

Onze stewards inzetten op jouw locatie?

Wil je ervaren wat onze stewards kunnen bijdragen aan jouw locatie? Neem direct contact op met een van onze specialisten of laat een bericht achter via het contactformulier.

Robert van Woerkom - Portretfoto
Robert van Woerkom
Caspar Vijverberg
Caspar Vijverberg
Erika Sotthewes
Erika Sotthewes
Manager New Business Rutger Verstegen
Rutger Verstegen
Jeannot Peijnen
Jeannot Peijen

Meer weten over onze gastvrije dienstverlening? Vul onderstaand contactformulier in en een van onze specialisten zal contact met je opnemen.