Waar wij ons sterk voor maken

Een betere wereld voor morgen

Duurzaamheid heeft een strategische plek binnen onze organisatie. Samen met onze opdrachtgevers en met behulp van de talenten van onze mensen willen wij bijdragen aan een betere wereld voor morgen. Wij gebruiken de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties als basis voor onze eigen duurzaamheidsdoelstellingen. Doelen die er voor ons uit springen en bij ons passen, omdat we hier échte impact mee kunnen maken.

Sustainable Development Goals als leidraad

Gebruikmakend van onze kracht als vooraanstaand facilitair dienstverlener verbinden wij ons aan duurzaamheidsdoelstellingen die een positieve impact hebben op onze mensen, materialen & middelen, innovaties en partnerschappen. Met deze positieve impact leveren wij eveneens een bijdrage aan de duurzaamheidsambities van onze opdrachtgevers. Een win-win dus.

3 Goede gezondheid en welzijn

Onze medewerkers vormen de stabiele, trotse basis van onze organisatie. Met het programma ‘Sterk in je werk’ activeren wij bewustwording, gezamenlijke verantwoordelijkheid en het nastreven van een veilige werkomgeving met tevreden en vitale collega’s.

Sterk in je werk

Check de video

4 Kwaliteitsonderwijs

‘Create your own future’ is het credo van EW Facility Services op het gebied van talentontwikkeling. Wij geloven in het creëren van kansen en ontwikkeling voor ieder individu en team binnen de eigen mogelijkheden.

Create your own future

Met behulp van onze eigen Hospitality Academy

8 Eerlijk werk en economische groei

Ons beleid is gestoeld op inclusiviteit, met diversiteit in achtergrond maar gelijkheid in kansen. Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor het bieden van inkomenszekerheid aan onze medewerkers en de bescherming van arbeidsrechten.

Hier maken wij ons sterk voor

Iedereen krijgt een kans

12 Verantwoorde consumptie en productie

Wij investeren in het toepassen van middelen & materialen en slimme innovaties die de negatieve invloed op mens, milieu en maatschappij zoveel mogelijk beperken en circulariteit bevorderen.

Zoeken naar slimme innovaties

Innovatie Lab

17 Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Voor het behalen van onze doelstellingen zoeken wij actief naar ontwikkelingen binnen én buiten de branche. In samenwerking met onze opdrachtgevers en maatschappelijke instanties delen wij kennis, expertise, technologie en financiële middelen om synergie in duurzaamheid en sociaal beleid te realiseren.

Samenwerken is key

Onze flagships

Wij laten zien dat wij dé expert zijn in hospitality.

Gastvrij

Wie we zijn en wat we doen maakt ons anders dan anderen.

Eigenzinnig

Wij dagen onszelf iedere dag uit te zoeken naar kansen en creatieve oplossingen.

Ondernemend

Met elkaar en onze opdrachtgevers willen we bouwen aan duurzame relaties.

Samen

Het koesteren van uniciteit en multiculturele verschillen is voor ons een vanzelfsprekendheid.

Mensgericht

Een greep uit de praktijk

Gestabiliseerd ozonwater

Met trots kunnen wij onszelf het eerste Nederlandse schoonmaakbedrijf noemen dat startte met duurzame schoonmaak door het inzetten van gestabiliseerd ozonwater. Het is een vervanger van de dagelijkse chemische schoonmaakproducten, waarbij koud leidingwater met behulp van elektriciteit wordt omgezet in gestabiliseerd ozonwater. Het heeft 24 uur een hygiënisch reinigende werking. Gestabiliseerd ozonwater vervangt 80% van chemie-houdende schoonmaakmiddelen. Bacteriën en virussen worden voor 99,99% geëlimineerd, wat een gezondere werkomgeving betekent. Ook elimineren wij met deze schoonmaakmethode verpakkingen, transport, chemicaliën, restafval en CO2-uitstoot.

Hoe het precies werkt

Duurzaam schoonmaken

Biobased schoonmaakmiddelen

Aanvullend op de Ozon-systematiek maken wij schoon met biobased middelen uit de SURE-lijn van Diversey. Deze middelen worden geproduceerd uit suikers en plantaardige olie en bevatten geen kleurstoffen, parfums of chloor. Het is makkelijk in gebruik door kleurgecodeerde etiketten en bevat het geen schadelijke ingrediënten, dus veiligheid van alle medewerkers wordt geborgen.

100% natuurlijk

Schoonmaken zonder chemicaliën

Refurbished machines

Wij geven machines en trolleys die terugkomen van locaties een tweede leven. Na controleren en eventuele reparatie, keuren we de machines volgens de Nen3410 mét 1 jaar garantie. Met een beperkte investering maken wij een positieve impact. Wij vullen dit aan met energiezuinige en waterbesparende A-label machines.

Een tweede leven voor materialen

Refurbished schoonmaakmachines

Robotisering

Repeterende, zware taken laten wij uitvoeren door robots en cobots zoals schrobzuigen en stofzuigen. Deze machines werken energiezuinig en ontlasten onze medewerkers. Dit heeft een positief effect hun vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

We zoeken continu naar innovaties

Innovatie Lab

Exoskelet

Naast juiste trainingen en instructies passen wij het exoskelet toe. Door het dragen van pols- en rugbraces bewegen onze medewerkers op de juiste manier en nemen zij een ergonomische werkhouding aan. Bij een pilot in maart 2020 deden wij een meting met Xsens plakkers, waaruit naar voren kwam dat men bij het opmaken van een bed zonder braces 89% kans heeft op rugklachten en met braces slechts 11%! Momenteel zit de toepassing van het exoskelet in de laatste pilotfase en zijn de resultaten zo positief dat wij deze op bestaande locaties implementeren en bij nieuwe opdrachtgevers toepassen.

Ergonomisch werken

Is het exoskelet het antwoord op duurzame inzetbaarheid?

Organisaties waar wij mee samenwerken

Logo Thialf
Logo Rijksuniversiteit Groningen
Logo RTHA
Logo Okura
Logo Eleos
Logo DLL
Logo Concertgebouw
Logo Bornego

Op zoek naar een duurzame invulling van uw facilitaire dienst? Bij ons bent u aan het juiste adres.

Neem contact op met ons team

Ons laatste nieuws

29 april 2021

Refurbished schoonmaakmachines; een 2e kans

Aan de negen levens zoals katten die hebben zullen onze schoonmaakmachines voorlopig nog niet tippen. Toch doen wij…

Lees meer
21 oktober 2020

Het Exoskelet, antwoord voor duurzame inzetbaarheid?

Iedere werkgever heeft een verantwoordelijkheid met betrekking tot de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers. Als vooraanstaand…

Lees meer
13 september 2017

EW Facility Services tekent initiatief Inclusief Werkgeven Midden-Gelderland

Iedereen verdient een kans op de arbeidsmarkt. Bij EW Facility Services neemt maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) dan ook…

Lees meer