30 juni 2020

Ozon? Wat is het?

In samenwerking met Mother Nature Cleans (Wecovi) hebben wij de Ozon systematiek ontwikkeld en bij opdrachtgevers geïntroduceerd. Water wordt geactiveerd met Ozon, waardoor gestabiliseerde ozonwater ontstaat dat een reinigende en hygiënische werking heeft. Hierdoor zijn schoonmaakmiddelen voor reguliere, dagelijkse reiniging overbodig en wordt de veiligheid voor medewerkers verbeterd door minder aanraking met chemicaliën. Bovendien worden liters, door chemicaliën vervuild, water bespaard. Door Ozon in te zetten in combinatie met de microvezelmethodiek ontstaat een perfecte combinatie voor hygiëne.

Ozon? Wat is het?

Hoe werkt het?

In onze werkruimte, plaatsen wij een High Capacity Unit (40 x 60 cm). De Unit wordt aangesloten op een waterleiding en op stroom. Het apparaat verbruikt slechts 450 Watt en staat per dag maar zo’n 3 minuten aan. In de Unit wordt zuurstof veilig omgezet in Ozon, waarna dit wordt toegevoegd aan leidingwater. Dit gestabiliseerde ozonwater wordt vervolgens in sprayflacons gegoten, zodat onze medewerkers er mee aan de slag kunnen. Het gestabiliseerde ozonwater zon vervangt dagelijkse schoonmaakproducten en richt zich onder andere op ziektekiemen, vlekken, geurtjes en bacteriën. Het maakt hygiënischer en streeplozer schoon dan traditionele methodes.

Na 24 uur vervliegt het Ozon en het enige wat overblijft is zuivere zuurstof en water.

Wat is schoon?

Uitgebreide tests met de ATP-methodiek hebben bewezen dat wij met behulp van de Ozon-systematiek ‘gesatineerd’ schoonmaken, wat betekent dat bacteriën, virussen en schimmels voor 99,99% worden geëlimineerd . ATP staat voor Adenosine Trifosfaat, wat de energie in alle organismen, zoals schimmels en bacteriën meet. Deze energie wordt gemeten door het aantal lichteenheden; ook wel Relative Light Units (RLU’s) genoemd. Door het uitvoeren van een ATP-meting, wordt de relatie tussen het aantal RLU’s en de schoonmaakkwaliteit gemeten. Het aantal RLU’s wordt gecategoriseerd in verschillende groepen van “vies” naar “gedesinfecteerd’:

 • Categorie 1: >250 RLU ‘Vies’
 • Categorie 2: 50 RLU - 250 RLU ‘Schoon’
 • Categorie 3: 15 RLU - 50 RLU ‘Gesaniteerd’ → Na schoonmaken met gestabiliseerd ozonwater
 • Categorie 4: 0 RLU - 15 RLU ‘Gedesinfecteerd’

Voordelen gebruik gestabiliseerd ozonwater

 • Veiliger en gezonder voor de schoonmaakmedewerkers en gebruikers van het pand.
 • Betere schoonmaakresultaten en schonere oppervlakten.
 • Bijdrage aan het milieu, geschatte besparing per jaar van:
  • Chemicaliën 180 Liter
  • Vervuild afvalwater 3600 Liter
  • Productie en afval van diverse verpakkingsmaterialen.
  • Transportkosten

Benieuwd hoe wij de ozontechnologie succesvol inzetten bij Holland Casino? Klik hier.

Anderen bekeken ook

ergonomie
26 maart 2024

Slimmer schoonmaken met tips van de ergocoach

Schoonmaken is vakwerk en dat neemt EW Facility Services elke dag serieus, ook met oog op gezondheid. Om…

Lees meer
18 juli 2022

Pilot Wecoline BubbleFlush

We hebben weer een nieuwe innovatie mogen testen: de Wecoline BubbleFlush! Op locaties zoals Rotterdam The Hague Airport,…

Lees meer
05 januari 2022

Digitale Inspiratiesessie ‘SROI – van verplichting naar kans’

Donderdag 20 januari 2022 organiseren wij weer een digitale inspiratiesessie. Rond lunchtijd, van 11:30-12:00 uur, kunt u, eventueel…

Lees meer