EW Facility Services ondertekent samen met minister Asscher het Taalakkoord

Taalakkoord
EW Facility Services wil graag de afstand tot de arbeidsmarkt voor kwetsbare groepen uit de samenleving verkleinen en ondertekende samen met minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op het Taalakkoord. In Nederland kunnen maar liefst anderhalf miljoen mensen in de leeftijd van 16-65 jaar niet goed in het Nederlands lezen, schrijven en communiceren. De gevolgen van een taalachterstand, op de werkvloer en daarbuiten, zijn groot.

EW Facility Services ondertekent samen met minister Asscher het Taalakkoord

Taaltraject
EW Facility Services wil graag al haar medewerkers in staat stellen zijn of haar talenten te benutten. Het stimuleren van taalontwikkeling is daar een van de activiteiten voor. Samen met het taalbureau Taal in de Schoonmaak heeft de organisatie het afgelopen jaar meer dan 120 medewerkers een taaltraject laten volgen. Maaike Ligtenstein: “Dit heeft er toe geleid dat deze groep medewerkers nu nog gemotiveerder en enthousiaster naar hun werk gaat. Zij hebben door het volgen van het traject een stap gemaakt richting een volgende functie, kunnen zonder spelfouten een e-mail naar de opdrachtgever schrijven, maar kunnen ook gasten, bezoekers of gebruikers nog beter te woord staan, wat positief bijdraagt aan de beleving van onze dienstverlening.”

Het succes van deze aanpak heeft zich binnen EW Facility Services bewezen. Het door voorlichting continu aandacht geven aan de mogelijkheid om een taaltraject te volgen blijft belangrijk. Daarnaast werkt het tonen van interesse van de leidinggevende tijdens het traject, het aanpassen van werktijden aan de lessen en natuurlijk het delen van het succes van het behalen van een diploma extra stimulerend. “Communicatie is de basis voor een prettige werkomgeving. Het opent deuren, stelt een persoon in staat om verbinding te leggen met anderen en biedt de mogelijkheid zich optimaal te kunnen ontplooien. Dat is voor ons de reden om medewerkers te blijven stimuleren en enthousiasmeren om het taaltraject te volgen.”, aldus Maaike Ligtenstein.

Meer informatie over de aanpak van taal op de werkvloer is te vinden op www.taalakkoord.nl. Ook kunnen belangstellenden een e-mail sturen naar postbustaalakkoord@minszw.nl.

Anderen bekeken ook

Gastvrijheid op de kaart in de zorg: 9 tips

Hoe zet je hospitality op de kaart binnen jouw zorgorganisatie? Hoe geef je het vorm? En, heel belangrijk,…

Lees meer

EW Facility Services loopt, rent en fiets € 23.444,48 bij elkaar voor stichting Stelvio for Life

Na een jaar afwezigheid omdat in 2020 het event helaas niet door kon gaan, stond zaterdag 28 augustus…

Lees meer

Is het exoskelet het antwoord op duurzame inzetbaarheid?

[bron: Clean Totaal] Het is een vraag die voor nagenoeg alle schoonmaakondernemers geldt: Hoe houd ik mijn personeel…

Lees meer

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op