Social Responsibility

Onze rol in de maatschappij nemen wij zeer serieus.

Bijvoorbeeld onze rol ten aanzien van het milieu. Wij vinden dat wij hierin, als vooraanstaand facilitair dienstverlener, een voorbeeldfunctie hebben. Daarom zorgen wij voor voorlichten, opleiden en instrueren van onze mensen. Zodat zij zich betrokken en verantwoordelijk voelen voor het milieu. Ook ten aanzien van onze leveranciers, opdrachtgevers en andere zakenpartners streven wij naar betrokkenheid. En uiteraard gebruiken we uitsluitend materialen, machines en middelen die in harmonie zijn met het milieu en nemen wij verantwoordelijkheid voor ons wagenpark. Het is dan ook doordat wij onszelf strenge eisen opleggen om duurzaamheid op het gebied van milieu te waarborgen, dat wij sinds medio 2013 in het bezit zijn van het ISO 14001 certificaat. Dit certificaat is een belangrijke standaard op het gebied van milieumanagement, ons milieubeleid dient hierbij als stuwende factor.

Social Responsibility

Duurzaamheid

Naast onze gestandaardiseerde maatregelen (water-, energie- en afvalzuinige werkwijze en machines, gebruik doseersystemen, resultaatgerichte aanpak, microvezelmethodiek) zetten wij met betrekking tot milieu en duurzaamheid de volgende aanvullende maatregelen in:

  • Inzet innovaties op de werkvloer: Onze nauwe samenwerking met partners in de branche en focus op innovatie zorgen ervoor dat we op de hoogte zijn van de laatste trends. Zo hebben we als eerste schoonmaakbedrijf in Nederland het revolutionaire product Lotus® PRO schoonmaakconcept geïntroduceerd. Het Lotus® PRO schoonmaakconcept is een systeem dat koud leidingwater simpel en veilig omzet tot gestabiliseerd ozonwater. Uniek is het feit dat het gestabiliseerde ozonwater maar liefst 24 uur lang haar saniterende werking behoudt en daarmee traditionele, dagelijkse schoonmaakproducten vervangt.
  • Producten en materialen: Indien nodig gebruiken we alleen Eco-vriendelijke producten. Verder vallen alle machines die wij inzetten onder een A-label, voldoen aan de Arbo-richtlijnen en zijn waterbesparend.
  • Afval bewustzijn: Wij laten onze leveranciers al het verpakkingsmateriaal weer mee terug nemen, zodat dit niet in de afvalstroom van de opdrachtgever belandt. Door onze digitalisatieslag (INSITE) zorgen wij voor papierbesparing en minder afval. Jaren geleden hebben wij al het “less paper office” geïntroduceerd in onze kantoren en afval wordt gescheiden ingezameld.
  • Terugdringen vervoersbewegingen: Wij hebben een uitgelezen routeplanningsmethodiek en stimuleren onze medewerkers met de fiets naar het werk te gaan (geënthousiasmeerd door een interessant fietsplan) of met het OV te reizen. Reiskosten op basis van OV worden daarom volledig vergoed.

Verder dan alleen milieubewust denken

Maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat verder dan alleen milieubewust werken en het denken aan medewerkers. Het is juist ook heel duidelijk gericht op de investering die een onderneming kan doen om de gehele maatschappij een stuk vooruit te helpen. Niet voor niets ondertekenden wij de code verantwoordelijk marktgedrag. Daarnaast zijn wij als EW Facility Services ook ambassadeur van Stichting Barcode For Life. Vanuit dit ambassadeurschap zijn wij hoofdsponsor van het Stelvio for Life evenement en nemen wij met team EW for Life deel aan het event. Een jaarlijks loop- en fietsevenement in Italië dat geld inzamelend voor gepersonaliseerd kankeronderzoek. Naast wat wij buiten onze onderneming voor de maatschappij kunnen betekenen, kijken we uiteraard ook binnen onze organisatie naar fundamentele bijdragen ten aanzien van duurzaamheidsaspecten. Wilt u ons volledig beleid ten aanzien van Social Responsibility inzien? Neemt u dan contact met ons op.

Mede mogelijk gemaakt door

Op zoek naar een duurzame invulling van uw facilitaire dienst?