Expect more flexibility

Vraag en aanbod perfect op elkaar afgestemd.

Veel schoonmaakorganisaties zetten data in om flexibel te worden. Gelukkig zijn wij dit al! Wij zijn marktleider in de hotelbranche. Voor ons is het niet nieuw om continu vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Immers, in een hotel is de bezetting iedere dag anders. Hierdoor hebben wij jaarrond te maken met sterk wisselende bezettingsgraden. Deze jarenlang opgebouwde ervaring zorgt ervoor dat wij vooraf goed kunnen inschatten welke capaciteit jij nodig hebt.

Als eerste in de schoonmaakbranche werkten wij op basis van bezetting

Een praktijkvoorbeeld.

Wij kennen onze oorsprong in de hotelsector. Onze eerste opdrachtgever, Papendal, koos voor ons omdat wij als eerste organisatie binnen de schoonmaakbranche hospitality concepten toepasten en werkten op basis van bezetting, in plaats van op basis van een vast aantal uren. En dat doen we vandaag de dag nog steeds. Hierdoor zijn hospitality en het 24/7 inspelen op wisselende gebruikersaantallen sterk verankerd in ons DNA. Dit is niet kopieerbaar. Inmiddels vertalen we deze aanpak alweer 20 jaar succesvol door binnen sectoren als kantoren, de zorg en het onderwijs. En Papendal? Zij is na ruim 30 jaar nog steeds klant. Omdat wij waarmaken wat we beloven.

Lees meer over ons partnerschap met Papendal

Samen gaan we voor goud

Zoek je een wenbare partner voor jouw schoonmaak?

Ontmoet ons team

Datagestuurd schoonmaken

Meten is weten.

Wij zetten onze sensordata in, om met feiten ondersteund te worden en om je te adviseren. Transparant zoals je van een betrouwbare partner mag verwachten. Zo kunnen we efficiënter werken door slimmere schoonmaakroutes, nóg beter resultaatgericht schoonmaken en aanwezig zijn op het juiste moment. Verandert de behoefte in jouw pand? Dan sluiten wij hier direct op aan, uiteraard met behoud van kwaliteit. Hierbij kun je denken aan het op- en afschalen van het schoonmaakteam en jouw kosten die hier parallel aan lopen of het inzetten van een facility host die extra ondersteunt tijdens georganiseerde activiteiten of bij onvoorziene calamiteiten. Altijd zichtbaar om dat veilige gevoel te geven voor die optimale beleving.

Schoonmaak en kosten die parralel lopen met jouw pandbezetting

Optimale wendbaarheid in kantoorschoonmaak

Het opvangen van extreme pieken is voor ons "core business”

Een match bij uitstek.

Thialf en EW Facility Services zijn een match bij uitstek. Het ijsstadion, bekend van internationale schaatsevenementen met een publiek van duizenden schaatsliefhebbers, is een opdrachtgever waar onze flexibele aansturing op basis van het aantal bezoekers en het gebruik van ruimtes optimaal tot zijn recht komt. Het opvangen van extreme pieken in het seizoensgevoelige Thialf is voor ons in Heerenveen “core business”.

Onze dienstverlening aan Thialf vereist logischerwijs een goede afstemming over onze werkzaamheden, een flexibele instelling en actief meedenken bij evenementen. Dat wij hierin slagen, mogen wij met een gerust hart zeggen. Al weer vanaf medio 2002 is Thialf opdrachtgever van EW. Een zeer sportieve opdrachtgever waar wij met veel plezier werken!

Een partnerschap van 20 jaar

EW en Thialf verlengen opnieuw samenwerking

Wendbaarheid in optima forma

EK Allround & Sprint, de World Cups en de WK Afstanden in coronatijd

Dynamischer wordt het niet

Schoonmaken in het onderwijs

Binnen het onderwijs is geen dag hetzelfde. Corona heeft deze dynamiek alleen maar versterkt. En niet alleen het onderwijs zelf, maar ook het gebruik van de gebouwen en de beleving ervan verandert. Dit vraagt wat van jou als facilitair manager of contractbeheerder, net als van jouw leveranciers. Denk aan een flexibele en innovatieve schoonmaakaanpak, waarbij partnerschap, continuïteit en gastvrijheid belangrijk zijn. Waar kun je op letten? Wat is belangrijk? Wij hebben de 6 succesfactoren voor schoonmaak in het onderwijs voor je op een rij gezet.

 

Collega Fenna vertelt over de gevraagde wendbaarheid in het onderwijs

Je vindt het artikel op Schoonmaakjournaal

Meebewegen met wisselende bioscoopbezettingen

Zonder in te boeten op kwaliteit

Bij de Kinepolis bioscopen is men gewend aan een wisselende bezetting. Flexibiliteit is dan ook business as usual. Die instelling verwacht Kinepolis dan ook van haar partners. Een rol die ons op het lijf geschreven is en tevens de basis is van onze samenwerking die van start ging in coronatijd.

Lees hier meer over de samenwerking

Ook Kinepolis Leidschendam en EW zoeken de samenwerking op

Lees het hier

Bij ons mag je altijd iets extra’s verwachten.

Expect more sustainability

Voor en met onze opdrachtgevers én met behulp van de talenten van onze mensen, willen wij bijdragen aan een betere wereld voor morgen voor onze mensen, ons milieu en onze maatschappij.

Wat je van ons mag verwachten

Expect more hospitality

Onze eerste opdrachtgever, Papendal, koos voor ons omdat wij als eerste organisatie binnen de schoonmaakbranche hospitality concepten toepasten en werkten op basis van bezetting, in plaats van een vast aantal uren. Dat doen we vandaag de dag nog steeds en vertalen we succesvol door binnen sectoren als de zorg, kantoren en het onderwijs.

Wat je van ons mag verwachten

Expect more smiles

Wij zijn betrokken bij al onze mensen en willen positief bijdragen aan hun leven, door werkplezier en persoonlijke ontwikkeling. En dan is het belangrijk dat je plezier hebt met elkaar! Zo pakten we flink uit met onze 250 managers en staf collega’s om onze nieuwe branding te lanceren.

Wat je van ons mag verwachten

Expect more social return

Als top vijf-schoonmaakorganisatie in Nederland maken wij ons sterk voor het bieden van eerlijke en gelijke kansen aan iedereen die dit wil. We willen ieders eigen talent ontdekken en benutten en onze facilitaire diensten vormen hier een uitstekend werkveld voor.

Wat je van ons mag verwachten

Expect more growth

Op 22 april plantten wij tijdens ‘Earth Day’ als blijk van waardering voor al onze opdrachtgevers een boom. Een symbolisch gebaar om ze te bedanken. Want zonder hen zouden wij deze nieuwe stap niet kunnen zetten. We willen groeien, voor elkaar en met elkaar.

Certificaat Trees for All

Ontmoet ons team

Albert van Schooneveld Key Account Directeur | Kantoren, Zorg, Onderwijs, Travel en Leisure
Margot van Leijen Directeur Zorg
Frans de Beer Directeur New Business | Hotels
Jeannot Peijen Business Development Manager Healthcare
Caspar Vijverberg Manager New Business | Kantoren en Leisure
Rutger Verstegen Manager New Business | Kantoren en Leisure
Fenna van Ginkel Sales Consultant Onderwijs
Kim Smithuis Marketing en innovatiespecialist

Ons laatste nieuws

18 september 2023

Portretreeks Amare – Radj

De afgelopen maanden stelden wij een aantal teamleden van ons schoonmaakteam bij Amare voor. Zij…

Lees meer
15 september 2023

Bram Kuipers wint de EW|Saxion Ondernemers Award

Na afwezigheid tijdens de coronapandemie is de EW|Saxion Ondernemers Award weer helemaal terug. In 2009 riepen Hogeschool Saxion…

Lees meer
14 september 2023

Portretreeks Amare – Sita

Hoe word je schoonmaakteam van het jaar? Waarin onderscheid je je ten opzichte van andere teams? Een ding…

Lees meer