02 februari 2018

Studenten maken kennis met hospitality in de schoonmaakbranche

Op 11 januari lieten wij tijdens de Young Professional Experience Day op een interactieve en eigenzinnig wijze circa 450 MBO en HBO studenten kennismaken met onze visie op hospitality binnen het facilitaire vak. Met de studenten die de jobsessie van EW Facility Services bezochten, bespraken we de betekenis van het begrip hospitality. Dit leverde leuke discussies op waar ook wij van hebben geleerd.

Studenten maken kennis met hospitality in de schoonmaakbranche

Hospitality spel

Maar hoe laat je op interactieve wijze studenten kennismaken met Hospitality? En wat is voor iemand eigenlijk Hospitality? Het afgelopen jaar ontwikkelden wij het Hospitality Spel. Met als doel het begrip voor onze medewerkers op actieve wijze concreet en tastbaar maken. Dit spel werd de basis van onze jobsessie met de studenten.

Onder begeleiding van trainer Marjolein Willemen gingen de studenten met een aantal vragen uit het spel aan de slag. Marjolein: “Iedereen kijkt op een andere manier naar hospitality. Wat voor de een al een vorm van hospitality is, gaat bijvoorbeeld voor de ander niet ver genoeg. Door het stellen van vragen zoals ‘Iets extra’s doen voor iemand wordt altijd gewaardeerd. Wat is het laatste attente gebaar dat jij hebt gemaakt?’ of ‘Als ik mezelf een cijfer voor Hospitality moest geven, dan geef ik mijzelf een …?’ ontstond een levendige en interessante discussie. Niet alleen leverde dit de studenten nieuwe inzichten op. Ook ik leerde veel door mee te kijken door hun ogen.”

De toekomst ervaart de toekomst

Aan het einde van de sessie konden de studenten kans maken op een gratis overnachting bij de Prinsenhof Suite, ook wel bekend als Hotelkamer van de Toekomst. Een living lab waar drie jaar lang innovatieve en creatieve oplossingen in de praktijk worden getest met als doel de verwachtingen van de gast te overtreffen, maar juist ook om de hotelbranche te inspireren en innoveren. Een mooie prijs voor een student die de toekomst vormt in deze branche. Demi Kik, student van ROC Mondriaan in Den Haag, is de gelukkige en mag een nacht de toekomst ervaren.

Afgelopen week vertrok Marjolein richting Den Haag om de prijs persoonlijk aan Demi te overhandigen. Marjolein: “Ik werd welkom ontvangen door het ROC Mondriaan. Niet alleen Demi maar ook een aantal van haar mede studenten waren aanwezig, waarvan er ook een paar op de Young Professional Experience Day waren. Deze studenten wisten nog veel na te vertellen over onze jobsessie. Waaruit maar weer mag blijken dat het een succesvolle dag was."

 

Anderen bekeken ook

07 maart 2024

Diversiteit in de spotlight op Internationale Vrouwendag

Voor Janneke Verkerk, algemeen directeur van EW, werd haar persoonlijke reis naar succes gekenmerkt door vastberadenheid en doelgerichtheid.

Lees meer
29 augustus 2023

Over leuke opdrachtgevers gesproken…

Blog – Maureen Hermens – Ambulant Objectleider EW Facility Services Als Ambulant Objectleider ben ik verantwoordelijk…

Lees meer
02 augustus 2023

Portretreeks Amare – Augustina

Het afgelopen jaar ontving team Amare een Golden Service Award en werd benoemd tot het beste schoonmaakteam van…

Lees meer

Benieuwd wat hospitality voor uw organisatie kan doen?

Neem contact op