22 september 2020

De Nederlandsche Bank kiest voor EW Facility Services als schoonmaakpartner

EW Facility Services is de nieuwe schoonmaakpartner van De Nederlandsche Bank. Dat is de uitkomst van een zorgvuldige Europese Aanbesteding voor schoonmaak, glasbewassing, ongediertebestrijding, stomerijdiensten, sanitaire supplies en afvalinzameling. Daarbij gaat een groot deel van de huidige schoonmaakmedewerkers over naar EW Facility Services.

De Nederlandsche Bank kiest voor EW Facility Services als schoonmaakpartner

Verhuizing, verbouwing en nieuwbouw

Het huisvestingsplan van De Nederlandsche Bank voor de komende jaren, zorgt voor de nodige dynamiek in de facilitaire dienstverlening binnen de verschillende panden. Terwijl het kantoor aan het Westeinde in Amsterdam een renovatie ondergaat, huisvest de organisatie zich tijdelijk in een kantoorpand aan de Spaklerweg. Ook in Haarlem is een deel van de medewerkers deze zomer verhuisd naar een tijdelijke locatie, om in 2024 een nieuw pand in Zeist te betrekken. Marije Wildenborg, Salesmanager van EW Facility Services: “De huisvestingsplannen van De Nederlandsche Bank, maar ook de gevolgen van COVID-19 op de kantoorbezetting en manier van werken, maakten dit een heel bijzondere aanbesteding. We schreven een aanbieding voor een toekomstige situatie, in de wetenschap dat de werkelijkheid er op dit moment heel anders uit zou zien qua bezetting, hygiëne maatregelen en vervuilingsgraad. Nu we met de opstart bezig zijn, merken we dat De Nederlandsche Bank hierin een fijne partner is. Ze denken met ons mee en stellen zich wendbaar op als het gaat om zaken die in werkelijkheid nu net iets anders gerealiseerd worden, dan we tijdens de aanbesteding in gedachten hadden.”

Integrale dienstverlening

Binnen De Nederlandsche Bank zijn veel services uitbesteed aan diverse leveranciers. Allemaal hebben ze één gezamenlijk doel: de klanttevredenheid van alle medewerkers. Binnen het nieuwe schoonmaakcontract wordt een deel van de diensten gebundeld. De Nederlandsche Bank zocht daarom nadrukkelijk een partner die de verbinding met de andere leveranciers zoekt en de samenwerking tussen deze partijen versterkt. EW Facility Services weet hier op passende wijze invulling aan te geven. Dennis Mirka, Rayonmanager EW Facility Services: “Onze Objectleider Francis Struycken coördineert alle diensten binnen ons contract. Verder gaat zij door middel van diverse activiteiten zoals een keten scan, tweewekelijks operationeel overleg en een jaarlijks leveranciersplatform actief aan de slag met het versterken van de samenwerking tussen de verschillende facilitair dienstverleners. Zo zijn wij samen in staat als één facilitair team op te treden en te werken aan een eenduidige uitstraling van de dienstverlening. Daarnaast zien wij met de andere partners kansen voor gezamenlijke trainingen, meeloopdagen en inspanning op Social Return en duurzaamheid om nog meer verbinding met elkaar te realiseren.”

Duurzaamheid voorop

Ook duurzaamheid speelt binnen de samenwerking een belangrijke rol. Bas Cornelissen, Algemeen Directeur EW Facility Services: “In onze dienstverlening streven wij ernaar de impact op het milieu te minimaliseren. Dit doen we onder andere door de inzet van de ozontechnologie. Een milieuvriendelijke schoonmaaktechniek die alle dagelijkse schoonmaakmiddelen vervangt en zorgt voor besparing op chemie én vervuild water. Verder ligt er een sterke focus op afvalinzameling, wat we samen met onze partner Ecosmart hebben vormgegeven.” Om te borgen dat afval aan de voorkant goed gescheiden wordt, worden Grondstoffen Coaches toegevoegd aan het schoonmaakteam. Dennis Mirka: “De Grondstoffen Coaches zijn expert op het gebied van afvalscheiding en zullen de medewerkers van De Nederlandsche Bank adviseren en corrigeren bij het scheiden van afval op de werkvloer. Gedurende de dag zijn zij aanwezig en zorgen zij voor een juiste inzameling van afval, het afvoeren ervan naar de Milieustraat en het schoonmaken van de afvalbakken in de pantry’s. Ook het geven van workshops en het communiceren van instructies en vooral ook het doel van afvalscheiding, behoort tot de taken van de Grondstoffen Coaches.”

De eerste weken van de samenwerking zorgen voor veel vertrouwen tussen beide organisaties. Bas Cornelissen: “We zijn enorm gastvrij ontvangen en kijken uit naar een intensieve samenwerking met De Nederlandse Bank om een optimale dienstverlening en de beste (schoonmaak)beleving voor medewerkers en gasten van De Nederlandsche Bank neer te zetten.”

Anderen bekeken ook

27 september 2023

Groeikansen bij EW

Binnen onze organisatie draait het om mensen. Samen dragen we bij aan het succes van onze organisatie en…

Lees meer
18 september 2023

Portretreeks Amare – Radj

De afgelopen maanden stelden wij een aantal teamleden van ons schoonmaakteam bij Amare voor. Zij…

Lees meer
15 september 2023

Bram Kuipers wint de EW|Saxion Ondernemers Award

Na afwezigheid tijdens de coronapandemie is de EW|Saxion Ondernemers Award weer helemaal terug. In 2009 riepen Hogeschool Saxion…

Lees meer