09 november 2017

EW Facility Services housekeeping-partner hotelkamer van de toekomst

Op 9 november opent de hotelkamer van de toekomst officieel haar deuren. Initiatiefnemer is trendforecaster Vincent van Dijk van HBMEO. Samen met een aantal partners heeft dit trendbureau een ‘living lab’ gecreëerd waar drie jaar lang innovaties voor de hospitality-branche worden getest. EW Facility Services is housekeeping-partner en gebruikt het platform om nieuwe ontwikkelingen en innovaties in de praktijk te testen.

EW Facility Services housekeeping-partner hotelkamer van de toekomst

Duurzaam en innovatief schoonmaken

In de hotelkamer van de toekomst maakt EW Facility Services schoon met gestabiliseerd ozonwater. Een duurzaam en innovatief schoonmaakconcept, waardoor dagelijkse schoonmaakchemicaliën verleden tijd zijn. Naast smart technology en service is sustainability één van de belangrijke thema’s voor de hotelkamer van de toekomst. Vincent van Dijk: “EW Facility Services is het eerste Nederlandse schoonmaakbedrijf dat gebruik maakt van dit vooruitstrevende concept en dus sustainable schoonmaakt met gestabiliseerd ozonwater. Dit is het meest veilige en duurzame alternatief voor chemische schoonmaakmiddelen. Daarnaast denkt EW Facility Services op alle niveaus actief mee hoe zij de kwaliteit en beleving voor de gast, maar ook de efficiëntie binnen een hotel, kunnen verbeteren. De voortdurende zoektocht naar perfectie en geweldige communicatie is een verademing in een wereld waarin het teveel is gaan draaien om kostenbesparing.”

EW Facility Services Housekeeping Schoonmaak Hotel

Slimme technologie

De hotelkamer van de toekomst is bedoeld om de hotelbranche te inspireren om te innoveren. Volgens Vincent van Dijk moet technologie in de eerste plaats het verblijf van de gast aangenamer maken, daarnaast kunnen processen in een hotel efficiënter worden gemaakt. Een visie die de facilitair dienstverlener met hem deelt. Bas Haagen, directeur Marketing & Sales: “Ook wij zetten al vele jaren digitale applicaties in ter ondersteuning van de dienstverlening, waardoor er voor onze medewerkers meer tijd en ruimte overblijft om in te spelen op wensen en behoeften van gasten”. Van Dijk vult aan: “In de nabije toekomst wordt techniek steeds belangrijker in een hotel. Van receptie tot guest-relations. Housekeeping blijft mensenwerk, maar ook hier speelt techniek een steeds belangrijker rol. In het maken van een efficiënte planning, voor het vastleggen van schade/onderhoud, maar ook voor service op maat. Een gast wil zelf zijn incheck- en uitchecktijd bepalen en aangeven wanneer hij service wil of juist niet. Met EW Facility Services gaan we onderzoeken hoe we dit soort processen kunnen innoveren en hoe we techniek en gastvrijheid zo optimaal mogelijk kunnen verbinden.”

Meer weten over hotelkamer van de toekomst? Kijk op: www.hotelkamervandetoekomst.nl.

Anderen bekeken ook

02 mei 2024

Vijfde aflevering podcast ‘Achter de schermen bij’

 Via certificering (verder) verduurzamen Wat bij De Forensische Zorgspecialisten klein begon als een uitnodiging van…

Lees meer
24 april 2024

The Hague Mariott Hotel continueert samenwerking met EW

Centraal gelegen in Den Haag combineert The Hague Marriott Hotel moderne stijl met een tweede huis comfort om…

Lees meer
23 april 2024

Finalisten schoonmaker van het jaar 2023

In dit interview duiken we dieper in het verhaal van twee toegewijde schoonmakers, Beatrice en Marcel. Zij waren…

Lees meer