09 november 2017

EW Facility Services housekeeping-partner hotelkamer van de toekomst

Op 9 november opent de hotelkamer van de toekomst officieel haar deuren. Initiatiefnemer is trendforecaster Vincent van Dijk van HBMEO. Samen met een aantal partners heeft dit trendbureau een ‘living lab’ gecreëerd waar drie jaar lang innovaties voor de hospitality-branche worden getest. EW Facility Services is housekeeping-partner en gebruikt het platform om nieuwe ontwikkelingen en innovaties in de praktijk te testen.

EW Facility Services housekeeping-partner hotelkamer van de toekomst

Duurzaam en innovatief schoonmaken

In de hotelkamer van de toekomst maakt EW Facility Services schoon met gestabiliseerd ozonwater. Een duurzaam en innovatief schoonmaakconcept, waardoor dagelijkse schoonmaakchemicaliën verleden tijd zijn. Naast smart technology en service is sustainability één van de belangrijke thema’s voor de hotelkamer van de toekomst. Vincent van Dijk: “EW Facility Services is het eerste Nederlandse schoonmaakbedrijf dat gebruik maakt van dit vooruitstrevende concept en dus sustainable schoonmaakt met gestabiliseerd ozonwater. Dit is het meest veilige en duurzame alternatief voor chemische schoonmaakmiddelen. Daarnaast denkt EW Facility Services op alle niveaus actief mee hoe zij de kwaliteit en beleving voor de gast, maar ook de efficiëntie binnen een hotel, kunnen verbeteren. De voortdurende zoektocht naar perfectie en geweldige communicatie is een verademing in een wereld waarin het teveel is gaan draaien om kostenbesparing.”

EW Facility Services Housekeeping Schoonmaak Hotel

Slimme technologie

De hotelkamer van de toekomst is bedoeld om de hotelbranche te inspireren om te innoveren. Volgens Vincent van Dijk moet technologie in de eerste plaats het verblijf van de gast aangenamer maken, daarnaast kunnen processen in een hotel efficiënter worden gemaakt. Een visie die de facilitair dienstverlener met hem deelt. Bas Haagen, directeur Marketing & Sales: “Ook wij zetten al vele jaren digitale applicaties in ter ondersteuning van de dienstverlening, waardoor er voor onze medewerkers meer tijd en ruimte overblijft om in te spelen op wensen en behoeften van gasten”. Van Dijk vult aan: “In de nabije toekomst wordt techniek steeds belangrijker in een hotel. Van receptie tot guest-relations. Housekeeping blijft mensenwerk, maar ook hier speelt techniek een steeds belangrijker rol. In het maken van een efficiënte planning, voor het vastleggen van schade/onderhoud, maar ook voor service op maat. Een gast wil zelf zijn incheck- en uitchecktijd bepalen en aangeven wanneer hij service wil of juist niet. Met EW Facility Services gaan we onderzoeken hoe we dit soort processen kunnen innoveren en hoe we techniek en gastvrijheid zo optimaal mogelijk kunnen verbinden.”

Meer weten over hotelkamer van de toekomst? Kijk op: www.hotelkamervandetoekomst.nl.

Anderen bekeken ook

02 april 2024

Zinzia kiest voor EW als schoonmaakpartner

Binnen zorgomgevingen staat hygiëne en veiligheid van de bewoners voorop, dat is voor Zinzia Zorggroep…

Lees meer
EW on tour Collage
14 maart 2024

EW on tour – Samen voor het goede doel

Afgelopen week was het tijd voor de jaarlijkse traditie bij EW Facility Services: EW on tour. Een sportieve…

Lees meer
Kantoor Red Bull
02 maart 2024

Redbull als nieuwe opdrachtgever

𝗡𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝗼𝗽𝗱𝗿𝗮𝗰𝗵𝘁𝗴𝗲𝘃𝗲𝗿 Red Bull zocht voor haar hoofdkantoor in Nederland een nieuwe schoonmaakpartner. Deze hebben zij in EW…

Lees meer