09 november 2017

EW Facility Services housekeeping-partner hotelkamer van de toekomst

Op 9 november opent de hotelkamer van de toekomst officieel haar deuren. Initiatiefnemer is trendforecaster Vincent van Dijk van HBMEO. Samen met een aantal partners heeft dit trendbureau een ‘living lab’ gecreëerd waar drie jaar lang innovaties voor de hospitality-branche worden getest. EW Facility Services is housekeeping-partner en gebruikt het platform om nieuwe ontwikkelingen en innovaties in de praktijk te testen.

EW Facility Services housekeeping-partner hotelkamer van de toekomst

Duurzaam en innovatief schoonmaken

In de hotelkamer van de toekomst maakt EW Facility Services schoon met gestabiliseerd ozonwater. Een duurzaam en innovatief schoonmaakconcept, waardoor dagelijkse schoonmaakchemicaliën verleden tijd zijn. Naast smart technology en service is sustainability één van de belangrijke thema’s voor de hotelkamer van de toekomst. Vincent van Dijk: “EW Facility Services is het eerste Nederlandse schoonmaakbedrijf dat gebruik maakt van dit vooruitstrevende concept en dus sustainable schoonmaakt met gestabiliseerd ozonwater. Dit is het meest veilige en duurzame alternatief voor chemische schoonmaakmiddelen. Daarnaast denkt EW Facility Services op alle niveaus actief mee hoe zij de kwaliteit en beleving voor de gast, maar ook de efficiëntie binnen een hotel, kunnen verbeteren. De voortdurende zoektocht naar perfectie en geweldige communicatie is een verademing in een wereld waarin het teveel is gaan draaien om kostenbesparing.”

EW Facility Services Housekeeping Schoonmaak Hotel

Slimme technologie

De hotelkamer van de toekomst is bedoeld om de hotelbranche te inspireren om te innoveren. Volgens Vincent van Dijk moet technologie in de eerste plaats het verblijf van de gast aangenamer maken, daarnaast kunnen processen in een hotel efficiënter worden gemaakt. Een visie die de facilitair dienstverlener met hem deelt. Bas Haagen, directeur Marketing & Sales: “Ook wij zetten al vele jaren digitale applicaties in ter ondersteuning van de dienstverlening, waardoor er voor onze medewerkers meer tijd en ruimte overblijft om in te spelen op wensen en behoeften van gasten”. Van Dijk vult aan: “In de nabije toekomst wordt techniek steeds belangrijker in een hotel. Van receptie tot guest-relations. Housekeeping blijft mensenwerk, maar ook hier speelt techniek een steeds belangrijker rol. In het maken van een efficiënte planning, voor het vastleggen van schade/onderhoud, maar ook voor service op maat. Een gast wil zelf zijn incheck- en uitchecktijd bepalen en aangeven wanneer hij service wil of juist niet. Met EW Facility Services gaan we onderzoeken hoe we dit soort processen kunnen innoveren en hoe we techniek en gastvrijheid zo optimaal mogelijk kunnen verbinden.”

Meer weten over hotelkamer van de toekomst? Kijk op: www.hotelkamervandetoekomst.nl.

Anderen bekeken ook

27 september 2023

Groeikansen bij EW

Binnen onze organisatie draait het om mensen. Samen dragen we bij aan het succes van onze organisatie en…

Lees meer
18 september 2023

Portretreeks Amare – Radj

De afgelopen maanden stelden wij een aantal teamleden van ons schoonmaakteam bij Amare voor. Zij…

Lees meer
15 september 2023

Bram Kuipers wint de EW|Saxion Ondernemers Award

Na afwezigheid tijdens de coronapandemie is de EW|Saxion Ondernemers Award weer helemaal terug. In 2009 riepen Hogeschool Saxion…

Lees meer