03 maart 2020

EW Facility Services is de nieuwe schoonmaakpartner voor Rotterdam The Hague Airport

Vanaf 1 april 2020 is EW Facility Services de nieuwe schoonmaakpartner van Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Tijdens het intensieve traject van de Europese aanbesteding leerden beide partijen elkaar goed kennen. De nieuwe samenwerking gaat minimaal 4 jaar duren. De huidige schoonmaakmedewerkers op de luchthaven gaan over naar EW Facility Services. Naast de borging van kwaliteit overtuigde de visie op gastbeleving en duurzame inzet van middelen en mensen de luchthaven om het schoonmaakonderhoud, de glasbewassing en sanitaire supplies aan de facilitair dienstverlener toe te vertrouwen.

EW Facility Services is de nieuwe schoonmaakpartner voor Rotterdam The Hague Airport

Innovatie en duurzaamheid belangrijk speerpunten

Innovatie en duurzaamheid zijn bij Rotterdam The Hague Airport belangrijke speerpunten. Maar ook wil de regionale luchthaven passagiers een zo goed mogelijke beleving laten ervaren. “Ze moeten zich bij ons prettig voelen en wij willen hen een schone en frisse plek bieden. Dat geeft reizigers een prettig gevoel, of ze ons nu voor een zakelijke reis gebruiken of naar een vakantiebestemming gaan. Wij willen dat onze schoonmaakpartner de dynamiek van onze luchthaven goed snapt en daarop kan anticiperen. Met onze nieuwe partner EW Facility Services hebben we daar alle vertrouwen in,” aldus contractmanager Patricia van den Bogerd van Rotterdam The Hague Airport.

Duurzaamheid belangrijke rol

Ook binnen de aanbesteding speelde duurzaamheid een belangrijke rol. Marije Wildenborg, Salesmanager EW Facility Services: “In onze dienstverlening voor Rotterdam The Hague Airport streven wij ernaar de impact op het milieu te minimaliseren. Dit doen we onder andere door de inzet van de ozontechnologie. Een milieuvriendelijke schoonmaaktechniek die alle dagelijkse schoonmaakmiddelen vervangt en zorgt voor besparing op chemie én vervuild water. Maar ook bespaart op verpakkingen en transport. Daarnaast zorgt het niet onbelangrijk voor een veiligere werkomgeving voor onze medewerkers.” De milieubesparende activiteiten die de organisatie bij de luchthaven gaat inzetten, zijn niet in beton gegoten. “We blijven kijken naar duurzame oplossingen en innovaties die wij bij RTHA in kunnen inzetten.”

Dynamiek tijdens het schoonmaken op en rond de luchthaven

De vliegtuigen die vertrekken en aankomen op Rotterdam The Hague Airport zijn een beleving op zich, maar de ultieme beleving van passagiers gaat verder dan dat. Bas Cornelissen, Algemeen Directeur EW Facility Services: “We zijn gespecialiseerd in dynamische opdrachtgevers die de gast op één hebben staan. Vanuit onze expertise kunnen wij wezenlijk bijdragen aan de klantreis op Rotterdam The Hague Airport.” Voor RTHA betekent dit onder meer dat er een Cleaning Journey  is ingericht met aandachtspunten voor schoonmaak. Verder wordt de gastbeleving periodiek gemeten, waarbij de resultaten leidend zijn in het doorvoeren van eventuele wijzigingen in de dienstverlening. Ook legt EW Facility Services in de training van medewerkers nadruk op flexibiliteit en hospitality door bijvoorbeeld een stage van 2 dagdelen in een hotel.

Inzet van Hospitality Hosts

Om passagiers zich op RTHA goed te laten voelen, worden Hospitality Hosts toegevoegd aan het EW-team. Marije Wildenborg: “Hospitality Hosts zijn ervaren schoonmakers met passie voor gastvrijheid die graag in contact staan met passagiers. Gedurende de dag voeren zij beleving verhogende taken uit op die plekken die de meeste impact hebben op de passagiersbeleving. Tijdens piekmomenten zijn zij zelfs volledig vrijgesteld voor ondersteunende taken aan passagiers. Denk aan het verwijzen van een zakelijke reiziger naar een rustige plek in de vertrekhal of vakantiegangers met een baby attenderen op de magnetron in de babyroom.”

Anderen bekeken ook

02 mei 2024

Vijfde aflevering podcast ‘Achter de schermen bij’

 Via certificering (verder) verduurzamen Wat bij De Forensische Zorgspecialisten klein begon als een uitnodiging van…

Lees meer
24 april 2024

The Hague Mariott Hotel continueert samenwerking met EW

Centraal gelegen in Den Haag combineert The Hague Marriott Hotel moderne stijl met een tweede huis comfort om…

Lees meer
23 april 2024

Finalisten schoonmaker van het jaar 2023

In dit interview duiken we dieper in het verhaal van twee toegewijde schoonmakers, Beatrice en Marcel. Zij waren…

Lees meer