01 oktober 2020

EW Facility Services lanceert het Hospitality Innovation Lab!

Het jaar 2020 zal niemand snel vergeten. Een jaar waar hygiëne top of mind is, waar duurzaamheid en innovatie bovenaan de agenda staan en waar flexibiliteit en betrouwbaarheid belangrijker zijn dan ooit. Kijkend naar de toekomst zal de wereld constant blijven veranderen en daarin denken wij graag mee! Het Hospitality Innovation Lab is het platform van EW Facility Services, waar hospitality en innovatie samen komen om samen met onze partners te bouwen aan een duurzame toekomst. Ondernemerschap is een van de kernwaarden van EW Facility Services, die wij extra willen aanmoedigen door middel van dit platform. Zo bieden wij start en scale-ups een fantastisch podium hun ideeën te mogen pitchen, zodat wij de operationele vertaalslag kunnen maken. Dit is een win – win situatie voor iedereen: in deze moeilijke tijden geven wij innovatieve bedrijven een mooie springplank, om waarde toe te voegen bij u als opdrachtgever en het houdt ons scherp om de duurzame toekomst daadwerkelijk in gezamenlijkheid te realiseren. Graag delen wij via deze weg leuke, energieke en positieve informatie over bedrijven waar wij veel van leren en mogelijk ook bij u kunnen implementeren.

EW Facility Services lanceert het Hospitality Innovation Lab!

Wecovi – de iClean mini

De iClean mini zorgt ervoor dat koud leidingwater getransformeerd wordt in een veilig en effectief ozon water. Kortom uw dagelijkse schoonmaak chemicaliën zijn vanaf nu verleden tijd. En oppervlakten worden simpel en snel 99.9% gedesinfecteerd.
Deze coole gadget draagt positief bij aan de hygiëne perceptie van uw gasten!

The Good Roll

100% boomvriendelijk & duurzaam wc papier: zo hoort het. The Good Roll doneert 50% aan de bouw van toiletten en is gemaakt van 100% gerecycled papier, zonder chloor, kleur- en geurstoffen. Vrolijk toiletpapier waar elke toiletbezoeker en glimlach van krijgt!


Unwaste

Bedenker en mede-oprichter Robert-Willem Dol begon 3 jaar geleden in zijn eigen Amsterdamse keuken met eerste ‘upcycle’ experimenten met koffiedik en sinaasappelschil. Na een flink aantal proefjes en onderzoek, zag zeep het licht als interessante toepassing. Nu hebben ze een prachtige lijn van producten bestaande uit vaste zeep, vloeibare zeep en dispenser zeep!

Moyu

Uitwisbaar notitieboekje van uitwisbaar steenpapier! 2 jaar geleden is MOYU opgericht uit liefde voor de natuur. Helaas heeft onze natuur het niet makkelijk en worden er elke minuut 40 voetbalvelden aan bomen gekapt. Wij vinden dat de vernietiging van deze belangrijke natuur moet stoppen.

Daarom planten wij, in samenwerking met Trees for Kenya, per aangeschaft MOYU boekje een boom. Zo creëren we nieuwe ecosystemen en dragen we bij aan de community in Kenya! Er is géén hout en water nodig voor de productie van ons steenpapier: uiterst duurzaam dus.

 De Afvalbak

De Afvalbak maakt het onderscheid. Niet alleen in afval, maar ook door het duurzame karakter. Een mooi ontwerp dat een steentje bijdraagt aan een nog mooiere planeet.

Een bak duurzaamheid & 100% recyclebaar en circulair:

De verwerking van restafval kost energie en zorgt voor uitstoot van broeikasgassen. De prijs daarvan? Die betaalt het milieu. Het voornaamste doel van de Afvalbak is dan ook afval scheiden – in een duurzaam jasje.

 ICE Robotics - Whiz

BR Robotics en ICE Robotics introduceren daar Whiz, een autonome stofzuiger voor professioneel gebruik. Deze 35 kg wegende machine wordt aangedreven door zelfrijdende software en een reeks sensoren van Brain Corp. Nadat Whiz heeft geleerd welke route of ruimte gestofzuigd moet worden, zal hij deze taak daarna autonoom en zelfstandig uitvoeren zodat u en uw medewerkers meer tijd overhebben voor belangrijkere taken! Het gebruik van Whiz voldoet aan de hoogste veiligheidseisen. De machine is uitgerust met 2D- en 3D-camera’s, valbeveiligingssensoren (trappen e.d.) en een bumpersensor. De batterij kan de machine tot ruim 3 uur lang voeden. Wisselbatterijen voor continue doorwerken zijn als optie verkrijgbaar. Whiz is veilig en kan ook werken als er mensen aanwezig zijn!

Loop Robots - Robot SAM

Robot SAM kan zelf veilig en snel ruimtes desinfecteren met UV lampen. Sam UVC verwijdert virussen en bacteriën met UV-C-straling. Hij navigeert automatisch: de gebruiker vraagt hem aan via de app en Sam desinfecteert de ruimte autonoom.

Dankzij zijn veiligheidsfuncties zorgt hij dat er geen mensen in de buurt zijn tijdens het desinfecteren. Als hij klaar is met een kamer, informeert hij het personeel hierover. En als zijn dag erop zit, rijdt hij autonoom naar het dockingstation en begint met opladen.

Wilt u meer informatie hebben? Neem dan contact op met Kimberley Roersma, kroersma@ew.nl

 

Anderen bekeken ook

ergonomie
26 maart 2024

Slimmer schoonmaken met tips van de ergocoach

Schoonmaken is vakwerk en dat neemt EW Facility Services elke dag serieus, ook met oog op gezondheid. Om…

Lees meer
18 juli 2022

Pilot Wecoline BubbleFlush

We hebben weer een nieuwe innovatie mogen testen: de Wecoline BubbleFlush! Op locaties zoals Rotterdam The Hague Airport,…

Lees meer
05 januari 2022

Digitale Inspiratiesessie ‘SROI – van verplichting naar kans’

Donderdag 20 januari 2022 organiseren wij weer een digitale inspiratiesessie. Rond lunchtijd, van 11:30-12:00 uur, kunt u, eventueel…

Lees meer