02 juni 2017

EW Facility Services stimuleert jong ondernemerschap en reikt 8e Ondernemers Award uit

Na een spannende finale bij het Van der Valk Hotel in Enschede mag Roos Herder zich de winnaar van de achtste editie van de EW|Saxion Ondernemers Award noemen. Zij wist de jury te overtuigen van haar veelbelovende businessconcept COVERAGE, een uniek concept voor hoofddoeken. Naast de titel ‘Beste Studentondernemer’ wint Roos een startkapitaal van € 5.000,- en een jaar lang begeleiding door professionals op het gebied van ondernemen, aangeboden door EW Facility Services.

EW Facility Services stimuleert jong ondernemerschap en reikt 8e Ondernemers Award uit

Uniek concept
Dit jaar schreven 52 studenten zich in voor de competitie. Opvallend is dat de helft van de deelnemers al ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. Ondernemerschap viert dus hoogtij onder de deelnemers. Roos wist gedurende het gehele traject de vijfkoppige jury te overtuigen van haar product. COVERAGE is een hoofddoek die past binnen het geloof, maar die ook identiteit geeft. Zij experimenteert met stoere petten, mutsen of chique hoeden. Geschikt voor allerlei weersomstandigheden en gemaakt van comfortabele, innovatieve en duurzame stoffen. Alles om jezelf te onderscheiden.

Een beetje mooier
Roos: “Creatief zijn betekent voor mij dat ik de wereld om me heen een beetje mooier wil maken. Ik kijk om me heen en vraag me dingen af; vooral lastige of gekke vraagstukken raken me. COVERAGE biedt mij de mogelijkheid om grensverleggende ontwerpen in de wereld te brengen. Kleding is een manier om te laten zien wie je bent. Mijn doelgroep, de jonge moslimavrouw, heeft deze behoefte. De reacties op de hoofddoek die ik ontwikkelde tijdens mijn afstuderen waren zo overweldigend, dat ik besloot om het niet bij een afstudeeropdracht te laten. Ik wilde de hoofddoek ook daadwerkelijk op de markt brengen. Met behulp van Saxion en EW Facility Services krijg ik nu deze mogelijkheid.”

Bas Cornelissen, Algemeen Directeur bij EW Facility Services: “Om te slagen heb je passie en geloof in je product of dienstverlening nodig, Roos heeft ons dit als jury laten zien en voelen. Zij is enorm gegroeid tijdens de wedstrijd. Ze luisterde naar onze feedback en ontwikkelde zich continu door. Daarnaast biedt zij met COVERAGE een authentiek product voor een heel bijzondere doelgroep. Ik kijk ernaar uit Roos het aankomende jaar te ondersteunen en begeleiden.”

Saxion en ondernemerschap
Om ondernemerschap onder studenten te stimuleren en te belonen initieerde Eric Wentink, oud-student en oprichter van EW Facility Services, samen met Saxion acht jaar geleden de EW|Saxion Ondernemers Award. Bas Cornelissen over ondernemerschap: “Stimuleren van ondernemerschap is iets dat wij als EW Facility Services erg belangrijk vinden, het is zelfs één van onze kernwaarden. Een manier waarop we ondernemerschap een podium geven, is door onze jonge medewerkers te betrekken bij belangrijke organisatie vraagstukken. Deze nieuwe generatie bekijkt de wereld tenslotte op een heel andere vernieuwende manier. Dit is iets dat de jonge studenten die aan de EW|Saxion Ondernemers Award deelnemen mij ook ieder jaar laten zien. Ik kijk er altijd weer naar uit om met hen samen te werken. Niet alleen leren ze van mij, maar ik leer ook weer van hen.”

Anderen bekeken ook

27 september 2023

Groeikansen bij EW

Binnen onze organisatie draait het om mensen. Samen dragen we bij aan het succes van onze organisatie en…

Lees meer
18 september 2023

Portretreeks Amare – Radj

De afgelopen maanden stelden wij een aantal teamleden van ons schoonmaakteam bij Amare voor. Zij…

Lees meer
15 september 2023

Bram Kuipers wint de EW|Saxion Ondernemers Award

Na afwezigheid tijdens de coronapandemie is de EW|Saxion Ondernemers Award weer helemaal terug. In 2009 riepen Hogeschool Saxion…

Lees meer

Op zoek naar een duurzame invulling van uw facilitaire dienst?

Samenwerken met EW Facility Services