11 oktober 2016

EW Facility Services vindt in Bencis partner voor uitrol Europese strategie

EW Facility Services kondigt vandaag aan dat de onafhankelijke investeringsmaatschappij Bencis Capital Partners naast Cire Facility Group toetreedt als aandeelhouder van facilitair dienstverlener EW Facility Services. Naast Bencis treden ook leden van het directieteam van EW Facility Services toe als aandeelhouder. De details van de transactie zijn niet vrijgegeven.

EW Facility Services vindt in Bencis partner voor uitrol Europese strategie

EW Facility Services bedient in Nederland en België opdrachtgevers in diverse markten met facilitaire diensten waarbinnen hospitality sinds de oprichting in 1990 door Eric Wentink, het kernbegrip is. In de hotelbranche is het bedrijf marktleider. Met een totaalomzet van € 87 miljoen staat zij zesde genoteerd in de ranglijst van Nederlandse schoonmaakbedrijven. Het belang betreft activiteiten in beide landen.

“Cire Facility Group vindt in Bencis een strategische partner die de internationale acquisitie strategie van EW Facility Services financieel gaat ondersteunen en versnellen”, aldus Henk den Hollander van Cire Facility Group. “Daarnaast blijft EW Facility Services investeren in haar dienstverlening om haar leidende positie op het gebied van hospitality concepten vast te houden”.

“Wij geloven in verdere uitbouw van onze organisatie in Nederland en België en zien een toenemende behoefte bij internationale hotelketens aan een professionele facilitair partner met een hospitality aanpak in verschillende Europese landen” geeft Bas Cornelissen aan, Algemeen Directeur van EW Facility Services. Ons management team is verheugd dat het bedrijf de volgende stap kan maken en dat groei ambities ingevuld kunnen worden. Met de komst van Bencis ontstaat de mogelijkheid om onze strategie te versnellen.”

Bencis is een onafhankelijke investeringsmaatschappij, die ondernemers en management teams steunt bij het realiseren van hun groeiambities. Bencis investeert sinds 1999 vanuit haar kantoren in Amsterdam en Brussel in sterke, succesvolle ondernemingen in Nederland en België.

Cire Facility Group participeert in een toonaangevende groep van Nederlandse en Belgische facilitaire dienstverleners met schoonmaken, handel, uitzenden en facility management als hoofdactiviteit. Alle bedrijven in deze portefeuille kennen een onderscheidend vermogen dat waarde toevoegt aan het primaire proces van opdrachtgevers middels hospitality- en belevingsconcepten. Het bedrijf is in handen van de ondernemers Eric Wentink en Henk den Hollander. De omzet bedraagt €139,5 miljoen.

Anderen bekeken ook

27 september 2023

Groeikansen bij EW

Binnen onze organisatie draait het om mensen. Samen dragen we bij aan het succes van onze organisatie en…

Lees meer
18 september 2023

Portretreeks Amare – Radj

De afgelopen maanden stelden wij een aantal teamleden van ons schoonmaakteam bij Amare voor. Zij…

Lees meer
15 september 2023

Bram Kuipers wint de EW|Saxion Ondernemers Award

Na afwezigheid tijdens de coronapandemie is de EW|Saxion Ondernemers Award weer helemaal terug. In 2009 riepen Hogeschool Saxion…

Lees meer

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op