29 augustus 2016

EW for Life fietst en loopt € 33.718,- bij elkaar

29 augustus 2016 – Iedere patiënt met kanker een behandelplan op maat geven en hen niet meer blootstellen aan mogelijk onnodige bijwerkingen van een algemene behandeling is het doel van het Center for Personalized Cancer Treatment. Om geld in te zamelen en onderzoek hiernaar mogelijk te maken vond zaterdag 27 augustus de 5e editie van Stelvio for Life in Bormio in Italië plaats. Ook dit jaar nam team EW for Life deel aan deze sportieve uitdaging en haalde een bedrag van € 33.718,- op.

EW for Life fietst en loopt € 33.718,- bij elkaar

Team EW for Life
Met ontzag stonden de teamleden van EW for Life aan de start. De Stelvio 21,2 kilometer lang, 34 bochten, een gemiddeld stijgingspercentage van 7,1% en 1533 hoogtemeters zou zich niet zomaar gewonnen geven. Het werd doorbijten zowel fysiek als emotioneel en menig zweetdruppel en traan werd gelaten, maar dit alles valt in het niet bij het gevecht dat mensen met kanker aangaan. Bijdragen om hun behandeling zo dragelijk mogelijk te maken, drijft de teamleden dan ook om tot het uiterste te gaan. Bas Cornelissen, algemeen directeur EW Facility Services: “We hebben als team afgezien, maar als we hiermee weer een stap dichter bij het bereiken van het doel van het CPCT zijn dan is dat het meer dan waard.”

Hoofdsponsor
EW Facility Services vindt dat maatschappelijk verantwoord ondernemen heel duidelijk gericht moet zijn op de investering die een gehele maatschappij vooruit helpt. Vanuit die visie is de organisatie sinds 2012 ambassadeur van Stichting Barcode For Life de organisatie achter Stelvio for Life. Daarnaast is de organisatie hoofdsponsor van het event zelf. Bas Cornelissen: “De eigenzinnige kijk op behandeling van kanker, tegen weerstand in je doelen bereiken en vernieuwende oplossingen aandragen voor complexe uitdagingen, zaken waar het CPCT team dagelijks mee bezig is, inspireert ons en maakt dat wij ons graag aan deze organisatie verbinden.”

Half miljoen
In totaal brachten alle deelnemers € 505.040,- bij elkaar waarvan 100% naar het goede doel gaat. Prof. Dr. Emile Voest, voorzitter van het CPCT, kreeg de cheque na afloop van het event in Italië uitgereikt. “Door de unieke werkwijze van het CPCT kunnen we de vertaalslag van nieuwe vindingen uit DNA onderzoek naar een betere behandeling van kanker heel snel maken. We maken grote stappen en het is een heel mooi vooruitzicht dat de volgende generatie hiervan kan gaan profiteren”, sprak Emile Voest de aanwezige deelnemers en supporters toe. Hij complimenteerde Stelvio for Life als uniek vanwege de manier van fundraisen, 100% gaat naar het goede doel, en uniek vanwege de zware sportieve uitdaging in een fantastische omgeving. Hij maakte hiermee de parallel tussen Stelvio for Life en het CPCT dat wereldwijd tot de top van gepersonaliseerde kankerbehandeling behoort.

Anderen bekeken ook

27 september 2023

Groeikansen bij EW

Binnen onze organisatie draait het om mensen. Samen dragen we bij aan het succes van onze organisatie en…

Lees meer
18 september 2023

Portretreeks Amare – Radj

De afgelopen maanden stelden wij een aantal teamleden van ons schoonmaakteam bij Amare voor. Zij…

Lees meer
15 september 2023

Bram Kuipers wint de EW|Saxion Ondernemers Award

Na afwezigheid tijdens de coronapandemie is de EW|Saxion Ondernemers Award weer helemaal terug. In 2009 riepen Hogeschool Saxion…

Lees meer

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op