23 november 2020

‘FONS’ van EW Facility Services aan de slag bij XL testlocatie Rotterdam

In iets meer dan twee weken tijd werd een van de eerste XL testlocatie van Nederland op het terrein van Rotterdam The Hague Airport gebouwd. Flexibel wist een grote variëteit aan partners gezamenlijk deze klus te klaren. Vanaf vandaag worden de eerste mensen ontvangen voor het ondergaan van de PCR-test. EW Facility Services is als schoonmaakpartner verantwoordelijk voor schoonmaak en desinfectie van alle ruimten van de testlocatie. Aanvullend ondersteunt zij het zorgpersoneel met FONS, de Facilitair Ondersteuner, die het zorgpersoneel diverse facilitaire taken uit handen neemt.

‘FONS’ van EW Facility Services aan de slag bij XL testlocatie Rotterdam

Snel schakelen en meebewegen

De aanvraag voor het schoonmaken van de testlocatie kwam binnen via Rotterdam The Hague Airport, sinds 1 april van dit jaar opdrachtgever van EW Facility Services. In 2,5 week van uitvraag naar uitvoer, vraagt veel flexibiliteit van een organisatie. Marije Wildenborg, Salesmanager EW Facility Services: “Wendbaar inspelen op de vraag van opdrachtgevers is waar wij als EW Facility Services continu mee bezig zijn. Uiteraard zonder de kwaliteit van schoonmaak en hygiëne uit het oog te verliezen. De samenwerking met Rotterdam The Hague Airport bevalt erg goed en wij zijn er daarom trots op dat we nu ook het vertrouwen krijgen om onze dienstverlening bij deze XL teststraat in te zetten.”

FONS neemt werkzaamheden uit handen en biedt daarmee focus

Onlangs introduceerde EW Facility Services FONS, de Facilitair Ondersteuner. Een schoonmaakprofessional die het zorgteam ondersteunt door facilitaire taken over te nemen. Wildenborg: “De XL teststraat in Rotterdam is de perfecte locatie voor de inzet van onze FONS. Deze collega maakt onderdeel uit van het schoonmaakteam en richt zich naast naloopronden van de toiletten, testplekken en personeelsruimten op ondersteunende facilitaire werkzaamheden als het ontvangen, ordenen en opruimen van goederen, het aanvullen van de testruimten, wisselen van containers, navullen van desinfectiepalen en ledigen van afvalbakken. Daarnaast kan de Facilitair Ondersteuner extra schoonmaakverzoeken direct uitvoeren en inspelen op ad hoc situaties. Het testteam kan zich hierdoor volledig focussen op haar taak.”

XL teststraten in Nederland

De komende tijd laat het Ministerie van VWS verspreid over Nederland meerdere XL teststraten bouwen. De realisatie van de XL teststraat in Rotterdam is een samenwerking tussen GGD Rotterdam-Rijnmond, Rotterdam The Hague Airport, het Ministerie van VWS, GGD GHOR Nederland, de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de gemeente Rotterdam. Mensen die zich hier laten testen moeten, in tegenstelling tot de meeste teststraten, lopend door de teststraat. Auto’s worden geparkeerd op het terrein. Er wordt nog volop gebouwd op het terrein. Wildenborg: “Binnenkort beschikt de testlocatie ook over een eigen laboratorium, ten behoeve van het uitvoeren van sneltesten. Daarnaast is er een tweede teststraat gereed om in gebruik genomen te worden. Zodra deze in bedrijf zijn, zullen onze collega’s ook hier zorgen voor een hygiënisch schone omgeving voor zowel medewerkers als bezoekers.”

Anderen bekeken ook

18 september 2023

Portretreeks Amare – Radj

De afgelopen maanden stelden wij een aantal teamleden van ons schoonmaakteam bij Amare voor. Zij…

Lees meer
15 september 2023

Bram Kuipers wint de EW|Saxion Ondernemers Award

Na afwezigheid tijdens de coronapandemie is de EW|Saxion Ondernemers Award weer helemaal terug. In 2009 riepen Hogeschool Saxion…

Lees meer
14 september 2023

Portretreeks Amare – Sita

Hoe word je schoonmaakteam van het jaar? Waarin onderscheid je je ten opzichte van andere teams? Een ding…

Lees meer

Benieuwd hoe wij de reis van optimale
facility services samen kunnen beginnen?

Neem contact met ons op