08 maart 2017

Helft aanmeldingen EW/Saxion Ondernemers Award is al ondernemer

De 8e editie van de EW|Saxion Ondernemers Award is weer van start gegaan. De (oud)studenten konden zich tot 6 maart inschrijven om kans te maken op de Award en daarmee een geldbedrag van €5.000,- en een jaar begeleiding van EW Facility Services. Er hebben zich 52 studenten aangemeld met uiteenlopende ondernemende ideeën. Opvallend … precies 50% van de deelnemers staat reeds ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Net als voorgaande jaren komen de meeste aanmeldingen van de academie BBT. Gevolgd door de academies ACT en FEM.

Helft aanmeldingen EW/Saxion Ondernemers Award is al ondernemer

Kick-off
Tijdens de kick-off bijeenkomst op vrijdag 10 maart maken de deelnemers kennis met de organisatie, medekandidaten en juryleden. Het traject van de competitie wordt toegelicht, waarna deelnemers zich kunnen inschrijven voor een viertal thematische workshops waarmee ze hun idee of onderneming verder kunnen vormgeven. Deelnemers sluiten deze eerste ronde af met het inleveren van een pitchfilmpje. Op basis hiervan maakt de jury een selectie voor de volgende ronde.

Bootcamp
De tweede ronde bestaat uit een tweedaagse bootcamp waarbij de overgebleven (±20) deelnemers werken aan de verdieping van hun businessconcept. Ze volgen masterclasses, ontmoeten de jury en ontvangen feedback op hun plan. Ook worden ze voorbereid op de grote finale met een pitchtraining. De ronde wordt afgesloten met het inleveren van een compleet businessconcept.

Jury
De vakjury bestaat ook dit jaar weer grotendeels uit succesvolle ondernemers van Saxion spin-offs: Bas Cornelissen (EW Facility Services), Bob Vos (Switch IT Solutions), Rob ten Hove (Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau) en Judith Lansink (MET Architecten). Juryvoorzitter en initiatiefnemer van de competitie is Eric Wentink, oprichter van EW Facility Services.

Finale
Tijdens de finale op donderdagavond 1 juni 2017 in Enschede, strijden de overgebleven finalisten om de titel Saxions ondernemer van 2017. De hoofdprijs bestaat uit een bedrag van €5.000,- en één jaar lang begeleiding door hoofdsponsor EW Facility Services.

De EW/Saxion Ondernemers Award wordt georganiseerd door het Saxion Centrum voor Ondernemerschap.

Anderen bekeken ook

19 juni 2024

Vrouwelijk leiderschap

In de wereld van bedrijfsleiderschap is het bouwen van sterke relaties en een menselijke aanpak essentieel voor succes.

Lees meer
14 juni 2024

De Dag van de Schoonmaker met uitreiking van zomergeschenken

In Nederland vieren we op 14 juni 2024 De Dag van de Schoonmaker. EW Facility Services is trots…

Lees meer
10 juni 2024

EW Service Awards uitgereikt aan de schoonmaakteams van the Market Hotel en Topaz Revitel

Elk jaar reikt EW Facility Services de EW Service Awards uit aan haar best presterende schoonmaakteams. Dit jaar…

Lees meer

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op