08 mei 2017

Het nieuwe New York

Auteur: Sandra van Maanen i.o.v. EW Facility Services

New York, een topbestemming. Dat is niet voor niets, naast alle bekende hotspots is er altijd wel iets nieuws te ontdekken. Mooie musea, fijne winkels, leuke buurten en de New Yorker zelf. Geen volk zo open en behulpzaam als hier. Hey, how are you today? Dit moét je beslist zien, doen of beleven.

Het nieuwe New York

Fietsen
De leukste manier om een wereldstad te scannen is een tour on bike. New York kent geen traditie van fietsen, maar daar wordt aan gewerkt. Er worden overal fietspaden aangelegd. Op de Citybike verken je Manhattan in je eigen tempo. En wat zo fijn is, automobilisten houden hier wél rekening met fietsers. Kijk wel uit voor voetgangers!

One World Trade Center
Een plek om stil van de worden. Maar je krijgt er ook energie van. Wat een machtig mooi nieuw One World Trade Center is hier neergezet! Met een hoogte van 541 meter het hoogste gebouw van New York City en het gehele Amerikaanse continent.

Back to the fifties
Een hamburger, frietjes en een diët coke smaken met afstand het lekkerst bij Ellen Stardust aan Broadway. Hier waan je je in de fifties, dankzij de inrichting met formica tafeltjes en met skai beklede bankjes. Maar vooral door de zingende bediening, die hier een show neerzet waar je U tegen zegt.

The Frick Collection
Minder bekend, maar misschien wel één van de topmusea in de stad: The Frick Collection, gevestigd in een privéhuis in de Upper East Side. Europese meesterwerken van Van Eyck, Bellini, Titiaan en Goya in een huiselijke entourage.

Gratis varen, duur vliegen
Waarom achter in de rij aansluiten voor een tochtje over de Hudson, als het ook snel en zelfs gratis kan? Stap op The Staten Island Ferry (de oranje boten, Lower East Side) en vaar langs het Vrijheidsbeeld. Duur doen kan altijd nog. Bijvoorbeeld met een helikoptervlucht over Manhattan. De prijs is pittig, de vlucht kort (25 minuten). Maar spectaculair is het wel!

Dean & Deluca
De lekkerste en meest verfijnde delicatessen vind je bij Dean & Deluca in Soho, een speciaalzaak om ten minste een uurtje stuk te slaan. Jammer, dat er zo weinig bagage mee mag naar huis…

The High Line
Een bijzondere trip maak je over The High Line, de oude spoorweg op hoogte, die je vanaf Soho naar het theaterdistrict brengt. Het is een prachtig wandelpark geworden, aangelegd door tuinarchitect Piet Oudolf uit Hummelo, vol architectonische hoogstandjes en de mooiste beplanting. Maar wat vooral opvalt is de rust, midden in de stad!

Williamsburg
Een van de upcoming wijken is Williamsburg. Trendy, met hippe winkels, de leukste koffietenten en verrassende ateliers. En ben je er toevallig op zaterdag, ga dan naar Smorgasburg: meer dan vijftig kraampjes met zelfgemaakte hapjes en drankjes. Deze markt ligt aan de oever East River met zicht op Manhattan.

Harlem
Harlem swingt! Loop eens binnen in het Apollo Theater, waar de grootste artiesten hun debuut maakten. En op zondag mag je in de Abyssinian Baptist Church een gospeldienst bijwonen.

M&M
Of je ze nu lekker vindt of niet, een kijkje in de M&M-shop op Broadway is voor iedereen leuk. Hoe het uit de hand kan lopen met zo’n klein snoepje zie je hier. Als je de prijzen ziet, snap je meteen waarom.

Anderen bekeken ook

30 maart 2023

Deel 2: Scopes, hotspots en dataverzameling

EW Duurzaamheidserie: samenwerking met Nexio Projects Duurzaamheid heeft een strategische plek binnen EW Facility Services. Op heel veel…

Lees meer
13 december 2022

Deel 1: Wat betekent duurzaamheid voor EW Facility Services?

EW Duurzaamheidserie: samenwerking met Nexio Projects Duurzaamheid heeft een strategische plek binnen EW Facility Services. Op heel veel…

Lees meer
29 juni 2022

Zes succesfactoren voor schoonmaak in het onderwijs

Onderwijsinstellingen worden steeds meer een ontmoetingsplek. Schone en frisse gebouwen en werk/studieplekken zijn daarbij belangrijker dan ooit. Hoe…

Lees meer