08 november 2019

Het Scheepvaartmuseum en EW Facility Services continueren samenwerking

Sinds 2013 is EW Facility Services verantwoordelijk voor het schoonmaakonderhoud van het monumentale pand van Het Scheepvaartmuseum. De samenwerking tussen EW Facility Services en Het Scheepvaartmuseum groeide de afgelopen 5 jaar uit tot een strategisch partnerschap. Na de aanbesteding is afgelopen maand aan EW Facility Services het vertrouwen toegekend om dit succesvolle partnerschap de komende jaren te continueren.

Het Scheepvaartmuseum en EW Facility Services continueren samenwerking

Onderscheidende factoren

Binnen de aanbesteding waren flexibiliteit, duurzaamheid, hospitallity en aansturing op de locatie belangrijke pijlers. Armand Luitwieler, Operationeel Manager SMC Group en beheerder van de overeenkomst: “EW Facility Services heeft zich op alle vlakken weten te onderscheiden vanuit een heldere visie waarin klantbeleving centraal staat. Met name de korte lijnen op de werkvloer en betrokkenheid van de schoonmaakmedewerkers, leidinggevende op locatie en het management heeft eraan bijgedragen dat de samenwerking tussen EW Facility Services, SMC en Het Scheepvaartmuseum zich mag doorontwikkelen.” Marieke Dijkstra, Chef Huishoudelijke Dienst van Het Scheepvaartmuseum, vult aan: “Het gebouw is bijzonder en heeft meerdere gebruiksfuncties, zoals presentatieruimtes, publieksfaciliteiten, depots, kantoren en eventruimtes. Onze partner moet flexibel kunnen inspelen op de dynamiek en kunnen voldoen aan de hoge standaard voor schoonmaak van museale ruimtes. EW Facility Services heeft aangetoond goed in te kunnen spelen op onze behoeftes en waar nodig snel te kunnen schakelen.” Iets waar de facilitair dienstverlener trots op is. Albert van Schooneveld, Key Account Directeur EW Facility Services: “Wij kijken ernaar uit met Het Scheepvaartmuseum en SMC een volgende stap te maken. Onze dienstverlening op basis van hospitality sluit naadloos aan op hun wensen. Daarnaast weten wij met onze hotelachtergrond als geen ander flexibel in te spelen op wisselende bezoekersaantallen en kennen wij de dynamiek die bij dit soort locaties komt kijken. Het continueren van onze samenwerking is voor ons een bevestiging dat deze kennis echt het verschil maakt.”

Verduurzamingsprogramma

Het Scheepvaartmuseum is zeer actief op het gebied van duurzaamheid en werkt volgens BREEAM in Use. Marieke Dijkstra: “Met ons ambiteuze verduurzamingsprogramma hebben wij tot doel een eco-positief museum te worden.” Rutger Verstegen, Salesmanager EW Facility Services: “Wij dragen hier graag ons steentje aan bij. Zo maken wij onder andere schoon met ozonwater, stellen wij hoge duurzaamheidseisen aan onze leveranciers en richten wij ons proactief op duurzame innovaties. Om het streven van ‘duurzaam samen verder groeien’ zichtbaar te maken, overhandigden wij bij de ondertekening symbolisch 8 bomen via Treesforall.”

Het Scheepvaartmuseum, SMC Group en EW Facility Services kijken uit naar een succesvolle voortzetting van hun (duurzame) samenwerking.

Anderen bekeken ook

27 september 2023

Groeikansen bij EW

Binnen onze organisatie draait het om mensen. Samen dragen we bij aan het succes van onze organisatie en…

Lees meer
18 september 2023

Portretreeks Amare – Radj

De afgelopen maanden stelden wij een aantal teamleden van ons schoonmaakteam bij Amare voor. Zij…

Lees meer
15 september 2023

Bram Kuipers wint de EW|Saxion Ondernemers Award

Na afwezigheid tijdens de coronapandemie is de EW|Saxion Ondernemers Award weer helemaal terug. In 2009 riepen Hogeschool Saxion…

Lees meer

Benieuwd wat hospitality voor uw organisatie kan doen?

Neem contact op