06 juni 2019

Jubileumeditie Saxion Ondernemers Award kent 2 winnaars

Ondernemerschap is meer dan gewoon doen. Het is jezelf uitdagen op zoek te gaan naar kansen en creatieve oplossingen, focus hebben en houden, je gevoel durven volgen en het lef en de kracht hebben door te zetten ook als het even tegenzit. Oftewel gepassioneerd je vak uitoefenen en altijd gaan voor het beste resultaat. Eigenschappen die we bij EW Facility Services elke dag motiveren en nastreven. Vaak kunnen jonge ondernemers bij het ondernemerschap ondersteuning gebruiken. Een extra zetje om dromen daadwerkelijk om te zetten in een succesvol bedrijf. Om dit te stimuleren en hen hierbij te helpen, hebben wij 10 jaar geleden samen met Hogeschool Saxion de Saxion Ondernemers Award in het leven geroepen. Op 5 juni werden niet 1 maar 2 winnaars bekend gemaakt in het Wilminktheater in Enschede!

Jubileumeditie Saxion Ondernemers Award kent 2 winnaars

And the winner is

Bas Dijkhuis en Karel Kloeze van Brand Your Merch sleepten tijdens een zinderende finale met hun pitch de winst in de categorie GESTART! in de wacht. Hiermee ontvangen zij een prijzenpakket ter waarde van €10.000,-, waaronder een jaar lang begeleiding vanuit EW Facility Services, in de wacht. De winnaar in de categorie START! is Anouk Tanke met Sassive. Zij gaat naar huis met een prijzenpakket ter waarde van €7.500,- . Ook zij zal begeleid worden door de facilitair dienstverlener. Bas Cornelissen, Algemeen Directeur EW Facility Services: “Goed om te zien dat er tijdens de finale zoveel ondernemerschap op het podium te zien was. We hebben twee winnaars die gedurende het traject een mooie ontwikkeling hebben doorgemaakt. Ik kijk ernaar uit om Anouk, Bas en Karel te ondersteunen in de volgende fase van hun bedrijf. Voor de een het omzetten van een idee in een bedrijf en de andere het verder uitbouwen van hun bedrijf.” Buiten het startkapitaal en begeleiding van EW Facility Services bestaan de prijzenpakketten uit een gevarieerd aanbod van producten en diensten. Bijvoorbeeld drukwerktegoed, lidmaatschap van netwerkverenigingen, boekhoudpakket, professionele fotoshoot en video en coaching. Alles om hen verder op weg te helpen.

Over de winnaars

Met passie voor mode en marketing bouwen en versterken Bas Dijkhuis en Karel Kloeze met Brand Your Merch de persoonlijke merken van de top 150 DJ’s van de wereld. Het bedrijf ontwerpt en produceert op maat gemaakte, high fashion kleding. Met behulp van slimme online marketing en e-commerce strategieën is Brand Your Merch hard op weg om de onmisbare branding partner te zijn in de entertainmentindustrie. Zij helpen onder andere MATTN, Blasterjaxx, Julian Jordan, Brooks en Skink (van Showtek) bij het verwezenlijken van hun droom: een eigen private label kledinglijn.

Anouk Tanke heeft met haar bedrijf Sassive de missie: “Elke vrouw zelfvertrouwen geven in de lingerie die ze draagt.” Waarschijnlijk herkennen vrouwen zich wereldwijd in het probleem; lingerie die door je kleding heenschijnt. Een outfit wordt daarom al snel aan de kant gelegd, maar de invisible lingerie van Sassive biedt hiervoor dé oplossing. Door de lingerie in eigen huidskleur en pasvorm te kiezen, is deze struggle verleden tijd. De focus gaat niet naar je lingerie, maar naar ‘jou en je outfit’!

Jury

De jury bestaat uit ervaren ondernemers die een sterke verbinding hebben met het doel van de Saxion Ondernemers Award: juryvoorzitter Bas Cornelissen (Algemeen Directeur EW Facility Services), Bob Vos (Switch IT Solutions), Marco Aarnink (Print.com), Judith Lansink (MET Architecten) en Rob ten Hove (Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau). Deze vakjury is gedurende het gehele traject betrokken geweest en heeft niet alleen de business concepten beoordeelt, maar ook de ontwikkeling van de persoon achter het plan. Bas “De combinatie van een goed idee en er echt als persoon staan met passie en zelfvertrouwen zorgt voor een succesvolle ondernemer. Een van de grootste uitdagingen voor ons als jury is het vinden van deze combinatie. Bas, Karel en Anouk, hebben dit in zich. Gedurende het traject hebben zij bewezen de juiste mannen en vrouw achter het idee te zijn. Ze hebben ook echt aan ‘brain picking’ gedaan en onze kennis goed gebruikt hun plannen verder te finetunen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat zij met hun bedrijf succesvol zullen zijn en blijven.”

Over de Saxion Ondernemers Award

De Saxion Ondernemers Award is een initiatief van Hogeschool Saxion en EW Facility Services en stimuleert ondernemerschap onder (oud) studenten. Ook levert deze ondernemerscompetitie een bijdrage aan de waardering voor het ondernemerschap van ondernemende studenten van Hogeschool Saxion. De Saxion Ondernemers Award werd dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Voor het eerst werd er onderscheid gemaakt tussen Saxion-studenten met een idee (START!) en Saxion-studenten of alumni met een eigen bedrijf (GESTART!). In deze jubileumeditie hebben we dus twee winnaars.

Anderen bekeken ook

14 juni 2024

De Dag van de Schoonmaker met uitreiking van zomergeschenken

In Nederland vieren we op 14 juni 2024 De Dag van de Schoonmaker. EW Facility Services is trots…

Lees meer
10 juni 2024

EW Service Awards uitgereikt aan de schoonmaakteams van the Market Hotel en Topaz Revitel

Elk jaar reikt EW Facility Services de EW Service Awards uit aan haar best presterende schoonmaakteams. Dit jaar…

Lees meer
02 mei 2024

Vijfde aflevering podcast ‘Achter de schermen bij’

 Via certificering (verder) verduurzamen Wat bij De Forensische Zorgspecialisten klein begon als een uitnodiging van…

Lees meer

Benieuwd hoe wij samen de reis naar ultieme gastbeleving kunnen beginnen?

Neem contact op